banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Artık iş kültürüne dijital refah tasarımını da ekleyen şirketler kazanacak

Citrix’e göre, en iyi sonuçları elde edecek şirketler, dijital refah tasarımını kullanıp bunları çalışan deneyimine uygulayan şirketler olacak.

Teknoloji 18.03.2021, 10:01 Melike Kaya Bayram
177
Artık iş kültürüne dijital refah tasarımını da ekleyen şirketler kazanacak

Pandeminin başlarında daha çok beden sağlığı öne çıkmış olsa da artık kendimizi çalışanların ruh sağlığını destekleme konusuna çok daha fazla odaklanırken buluyoruz. Belirsizlik, endişe, stres ve fazladan sorumluluklar, çalışanların dirençliliğini sınıyor. İşverenler onlara bu konuda destek sağlayabilirler. Sunduğu uzaktan çalışma teknolojileriyle işi kolaylaşrıran Citrix’e göre, en iyi sonuçları elde edecek şirketler, kültür, dijital alan ve fiziksel alan olmak üzere üç unsurun her birine dijital refah tasarımını ekleyip bunları çalışan deneyimine uygulayan şirketler olacak.

İLK SIRADA KÜLTÜR VAR

Destekleyici bir kültüre sahip olmadıkça kaç tane refah programı sunduğunuzun bir önemi olmaz. Refah girişimleri, güçlü bir saygı, güven, işbirliği, ilgi ve empati temeline sahip, çalışma arkadaşlarının birbirlerini desteklediği ortamlarda en iyi sonuçları verir. İnsanların kendilerine bakmaya zaman ayırabilmeleri ve yardım isteyebilmeleri için güvenli bir atmosfer sağlanması gerekir, özellikle de söz konusu ruh sağlığı olduğunda. 

CİTRİX’E GÖRE, DİJİTAL REFAH İÇİN ŞU NOKTALAR ÖNEMLİ:

  • Danışmanlık hizmetleri, meditasyon grupları ve stres yönetimi eğitimi gibi ruh sağlığına ve farkındalığa yönelik programlar sunun ve liderlerin bu programları teşvik etmelerini sağlayın.
  • Yöneticilerden, refah programlarına katılan ekip üyelerine destek vermeleri yönünde beklentiler oluşturun.
  • Kendi mücadeleleri ve kendilerine bakmak için nasıl zaman ayırdıkları hakkında açık ve şeffaf konuşmalar yapmaları için liderleri davet edin.  
  • Her türlü girişim, program ya da ilkeyi başlatmadan önce refah üzerindeki sonuçlarını göz önünde bulundurun.

Böyle bir ortam sağladığımızda çalışanlar, meditasyon yapacaklarını ya da terapiye gideceklerini söylerken dişçiye gideceklerini söylerken oldukları kadar rahat olabilirler.

EVDEN ÇALIŞMAYLA BİRLİKTE DİJİTAL REFAHIN ÖNEMİ DAHA DA ARTTI

Çok sayıda çalışan evden çalıştığı için şirketleriyle ve işleriyle olan etkileşimlerini çoğunlukla dijital olarak gerçekleştiriyorlar. Dijital alan, çalışan deneyimi için hiç bu kadar önemli olmamıştı. Çalışanlarınızın dijital alanlarını tasarlarken öncelikle dijital deneyimin refah üstündeki genel etkisini, daha sonra da özel olarak tasarlanmış refah araçlarını nasıl entegre edebileceğinizi düşünün. Bir başka deyişle, her gün işlerimizi yapmak için kullandığımız teknolojiyle aramızdaki etkileşimlerin etkisi, en az sağlık durumu takip cihazları, anımsatıcı uygulamaları ve yönlendirmeli çevrimiçi farkındalık içerikleri gibi dijital alana eklediğimiz araçların etkisinden daha fazla edilse, muhtemelen aynı derecede öneme sahip. Daha önce bilgisayarınıza bağırdıysanız ne demek istediğimi anlıyorsunuz demektir. Her gün onlarca uygulamadan gelen talepler çalışanların dikkatini dağıtır ve onları bunaltırsa, yaptıkları iş konusunda iyi hissetmeleri ve başarılı olmaları için ihtiyaç duydukları odağı ve yaratıcılığı sürdüremezler. Entegre ve sezgisel teknolojiye sahip olurlarsa, kritik öneme sahip bir noktayı gözden kaçırma fikri ya da bir parolayı daha akılda tutmaları gerekmesi onları fazla strese sokmaz.

Bu nedenle kendi çalışanlarımız, işteki karmaşıklığı ve dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldıran güvenli ve tutarlı bir deneyim için Citrix Workspace’i kullanıyorlar. Artık refah kaynaklarını çalışanların günlerine sorunsuz bir şekilde entegre edebilmek için Workspace’de yer alan yeni mikro uygulama yetenekleri de kullanılıyor.

FİZİKSEL ALANI GÖZ ARDI EDEMEYİZ

Çok sayıda çalışanın evleri ofisleri haline gelmişken şu an için fiziksel alanı göz ardı edebilir miyiz? Hayır. Çalışanları kendi evlerinden iş yapan ekipler olacak şekilde donatmaya ve kendi kısıtlamaları dahilinde mümkün olan en iyi deneyimi yaratmaya devam edebiliriz.

  • Ergonomiyle ilgili en iyi uygulamaları paylaşın ve evdeki düzenlerini iyileştirmek isteyen çalışanlar için videolu danışmanlık hizmeti sunun.
  • Çalışanlara evlerindeki fiziksel alanı daha rahat ve üretken kılmak için kullanabilecekleri bir ücret ya da ikramiye verin.
  • Çalışanları evdeki alanlarını kendileri için nasıl daha iyi hale getirdiklerine dair ipuçları paylaşmaya teşvik edin.

Ekibinizin refahını iyileştirmeye hazır olduğunuzda bütüncül bir yaklaşım benimseyin ve çalışan deneyiminin her yönünü dikkate alarak onu nasıl iyileştirebileceğinizi gözden geçirin.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@