banner24

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

E-Ticaret Pazarının Yeni Trendi: El Yapımı Ürünler

Dünyanın en çok tercih edilen küresel pazarlarından farklılaşıp el yapımı ürünlerin satışına odaklanan ETSY’nin işlem hacminde de önemli bir büyüme kaydedildi.

Teknoloji 20.04.2021, 14:00 Melike Kaya Bayram
4318
E-Ticaret Pazarının Yeni Trendi: El Yapımı Ürünler

Pandemiyle birlikte hızlı bir büyüme kaydeden ve yükseliş trendini sürdüren e-ticaret sektöründe, evde kalış sürelerinin artmasıyla el yapımı ürünlerin satışı da önemli ölçüde arttı. El yapımı ürünlerin satışı için kurgulanan, fabrikasyon ürünlerin satışının yapılmadığı özel bir pazar yeri olan ETSY ise,özellikle Amerika Birleşik Devletleri’nde el işi satın almak isteyen tüketicilerin akıllarına gelen ilk adres olmayı başararak  2020 yılının ilk 6 ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 71 seviyesinde büyüme kaydetti.

Pazar yeri satıcılarının entegrasyon, optimizasyon, ürün bulma ve yükleme noktasında destek aldığı analitik bir araç, gelişmiş bir yazılım olan NeSatilir.com’un Ekip Lideri Yiğit Tuna’nın verdiği bilgiye göre;  birçok pazaryerine göre daha dinamik bir envanteri olan ETSY platformu, ortaya çıkan yeni pop kültür öğelerine ya da sosyal ihtiyaçlara kolaylıkla adapte olabiliyor ve bu durum platformu tüketicilerin de tercihi haline getiriyor.

4 MİLYONU AŞKIN ETSY SATICISININ %81'İ KADIN

ETSY’de yer alan satıcıların önemli bir bölümünün el yapımı ürünler satan küçük girişimciler olduğuna dikkat çeken Yiğit Tuna, platformun değişen tüketici taleplerine hızlı bir şekilde yanıt verebilmesinin önemi bir avantaj olduğunu söylüyor: “Birçok pazaryerine göre daha dinamik bir envanteri olan platform, ortaya çıkan yeni pop kültür öğelerine ya da sosyal ihtiyaçlara kolaylıkla adapte olabiliyor ve bu durum platformu tüketicilerin de tercihi haline getiriyor. Ana satış coğrafyalarını ABD, Birleşik Krallık, Almanya, Kanada, Avustralya, Fransa ve Hindistan olarak tanımlayan Yüzde 81 oranında kadın satıcının aktif satış yaptığı ETSY’de  mücevherattan çanta ve cüzdana, ev dekor ürünlerinden düğün ve parti malzemelerine, el yapımı ürünler başta olmak üzere muhtelif ürün gruplarının satışı gerçekleştiriliyor. 2020 yılında ortaya çıkan talep karşısında platform üzerinden 53 milyonun üzerinde maske satışının yapıldığı belirlendi.”

KÜRESEL PAZAR YERLERİ İÇİNDE ETSY’NİN PAYI ARTIYOR

2019'te ikinci en büyük satış kanalı zanaat fuarları ve canlı satış etkinlikleriyken Covid-19 pandemisi ile birlikte pek çok satıcının çevrimiçi kanallara yöneldiğini ve bu süreçte ETSY’nin payının çoğunlukta olduğunu belirten  Yiğit Tuna ETSY verileri hakkında şu bilgileri veriyor:

“ETSY satıcıları arasında yapılan 2021 anketi sonuçlarında %55 oranındaki satıcının çoklu kanallar üzerinden satış yaptığı ve ETSY'nin genel itibariyle birincil satış kaynağı olduğu ortaya çıktı. Ankete katılanların %69'u ETSY mağazasını bir iş olarak görüyor, %97'si mağazalarını evlerinden işletiyor, %82'si gelecekte satış hacimlerini büyütmeyi hedefliyor, %65'i ETSY mağazasını gelir artırmanın bir yolu olarak başlattığını ifade ediyor. Tüm bu verilerin de gösterdiği gibi eBay ve Amazon gibi küresel pazar yerleri arasında alternatif ürün gruplarına odaklanarak özel bir yer edinen ETSY, dünyada en çok tercih edilen pazar yerleri arasındaki yerini giderek sağlamlaştırıyor.”  

ETSY’DE NASIL BAŞARILI OLUNUR?

Tüm diğer e-ticaret mecralarında olduğu gibi ETSY’de başarılı bir işletme kurmanın yolu da doğru ürün tedariki ve/veya üretimi ile başlıyor. Müşterilerin talep ettiği, rekabetin ise makul seviyede olduğu ürünlerin tespiti için satış yapılması planlanan ürün gruplarının ve buradaki rakiplerin hem müşteri hem de satıcı perspektifinden incelenmesi büyük önem arz ediyor. ETSY’de ürün sayfaları satıcıların ne kadar satış yaptığı ve hangi ürünlerinin nasıl yorum aldığı bilgisine yer veriyor. Satış yapmayı planladığınız ürün tiplerinde rakiplerin detaylı bir şekilde incelenmesi hem hangi ürünlere talep olduğunu hem de müşteriler hangi konularda şikayetçi, hangi konularda memnuniyet belirtiyorlar gibi ürünlere ait geliştirme alanlarını anlamak için oldukça önemli. Bu inceleme işlemleri manuel olarak yapılabileceği gibi yazılımlardan yararlanarak hız ve incelenen ürün sayısı artırılabiliyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@