banner24

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Goodyear 2020 Global Faaliyet Raporunda Kurumsal Sorumluluklara Bağlılığın Altını Çiziyor

Goodyear Tire & Rubber Company kurumsal sorumluluk performansı faaliyet raporunu yayınladı.

Teknoloji 07.06.2021, 12:15 07.06.2021, 09:21 Melike Kaya Bayram
88
Goodyear 2020 Global Faaliyet Raporunda Kurumsal Sorumluluklara Bağlılığın Altını Çiziyor

Goodyear Tire & Rubber Company kurumsal sorumluluk performansı faaliyet raporunu yayınladı. Devam eden COVID-19 pandemisinden kaynaklanan zorluklara karşın rapor, şirketin 2020 yılında etik ve sürdürülebilir süreç, malzeme ve programlara bağlılığının sürdüğünü ortaya koyan eylemlerin bir özetini sunuyor.

Yönetim Kurulu Başkanı, Genel Müdür ve şirket başkanı Richard J. Kramer, konu hakkında şunları söyledi: "2020 yılında Goodyear'ın iş ortakları her zamankinden daha çevik ve esnek olarak, doğrudan iş ihtiyaçlarını yerine getirdi ve müşterilerimize, ilk müdahale ekiplerine ve önemli görevler üstlenen çalışanlara hizmet sağladı. Güvenlik, kalite, dürüstlük ve sorumluluk konularına bağlılığımızda bizi birleştiren kurumsal sorumluluk ilkelerimizi içeren Goodyear Better Future çerçevesi, çalışmalarımıza yön vermeye devam edecek."

Goodyear'ın 2020 raporu, Sürdürülebilir Tedarik, Sorumlu Operasyonlar, Gelişmiş Mobilite ve Örnek Şirket Kültürü olmak üzere “Better Future” çerçevesinin esas unsurlarını temel alıyor. Raporda öne çıkan bazı konular şunlar:

Sürdürülebilir Tedarik: Goodyear 2020 yılında petrolden türetilmiş yağlar yerine soya yağı içeren dördüncü tüketici lastiği ürün grubunu piyasaya sürdü. Soya yağı, ıslak ve kuru koşullarda ve kış koşullarında yol tutuşun korunmasında önemli bir performans özelliği olarak düşük sıcaklıklarda lastiğin kauçuk bileşiğinin esnek olmasına yardımcı olan biyolojik temelli yenilenebilir bir kaynak olarak öne çıkıyor

Sorumlu Operasyonlar: 2020 yılında çevre üzerindeki etkisini azaltmaya yönelik çalışmalarını sürdüren Goodyear operasyonlarında, 2010 yılına oranla sera gazı emisyonları yoğunluğunda %20 azalma, enerji yoğunluğunda %19 azalma ve su yoğunluğunda %55 azalma sağladı. 

Gelişmiş Mobilite: Goodyear 2020 yılında yakıt verimliliğini artırmaya devam ederek, 2005 değerlerine kıyasla küresel tüketici lastiği portföyü içerisinde yuvarlanma direncini %31, lastik ağırlığını %8,1 azaltmayı başardı. Ayrıca cesur teknoloji hedefleri belirleyen Goodyear, 2027 yılına kadar tüm Goodyear lastiklerin veri aktarımı ve sensör kullanımına uygun olmasını ve 2030 yılına kadar %100 sürdürülebilir malzemelerden, bakım gerektirmeyen lastikler geliştirmeyi hedefliyor. 

Örnek Şirket Kültürü: 2020 yılında Goodyear'ın Çalışan Kaynakları Grubu (ERG) üyesi iş ortaklarının sayısı artmaya devam ederken, bugün yedi ERG dünya genelinde 3.000'i aşkın üye ve 32 şubeyle faaliyet gösteriyor.

Goodyear'ın 2020 raporu, Küresel Raporlama Girişimi (GRI) Standartları: Temel seçeneğine uygun olarak hazırlandı. Bu yılın raporunu incelemek için https://corporate.goodyear.com/documents/responsibility/2020-corporate-responsibility-report.pdf adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@