banner143

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Goodyear’dan, Toyota’nın Aygo X Prologue modeli için konsept lastik

Goodyear, Toyota Aygo X Prologue için sert görünüşlü bir tasarıma ve yüksek performansa sahip bir konsept lastik geliştirdi.

Teknoloji 23.03.2021, 14:45 23.03.2021, 14:38 Melike Kaya Bayram
411
Goodyear’dan, Toyota’nın Aygo X Prologue modeli için konsept lastik

Toyota, en yeni konsept aracı Aygo X Prologue modelini özel yapım lazer işlemeli yanaklara sahip Goodyear lastiklerle tanıttı. Toyota'nın gelecek yıllarda A segmentindeki vizyonunu temsil edecek bu küçük crossover modeli, Toyota ile Goodyear arasında 2003 yılından bu yana yenilikçi konsept projelerde süren bir dizi iş birliğinin son halkasını oluşturuyor.

Goodyear EMEA Bölgesi OE Yönetici Direktörü Hans Vrijsen, Toyota iş birliği ile ilgili şöyle konuştu: "Goodyear olarak mobilitenin geleceğini şekillendiren öncü markalarla ortaklık kurmaktan gurur duyuyoruz. Toyota ile konsept araçlar konusunda 18 yıla yakın zamandır iş birliği yapan bir şirket olarak, şirketin A segmentinin geleceğine ilişkin vizyonunu destekleyen özel tasarım bir lastik daha sunduğumuz için mutluyuz.”

Crossover'lar, Avrupa otomobil pazarının hızla büyüyen bir bölümünü temsil ediyor. Küçük araçların çeviklik ve çok yönlülüğü ile büyük SUV araçların alan, konfor ve zorlu koşullara uygunluk özelliklerini sunan bu otomobiller, iki ayrı türün en iyi yönlerini bir araya getiriyor.

Bu trendin mükemmel bir örneği olan Toyota Aygo X Prologue, A segmentini cesur bir biçimde yeniden ele alıyor. Aygo X Prologue'un cesur, göz alıcı tasarımı, eğlenceyi hareketlilikle birleştiriyor. Güçlü duruşu araca ifade katarken, aracın yerden yüksekliği, her türlü yol koşuluna uygun olmasını sağlıyor.

Aygo X Prologue'un öne çıkan tasarım özelliklerinden biri, sis farları, alt ızgara ve arka farlara yeni bir ifade katan Altıgen DNA'sı. Toyota tasarımcılarıyla yakın işbirliği yapan Goodyear, bu görünümü lastiklerin diş deseni ve yanak tasarımına taşıdı. Yine de, lastikler Aygo X Prologue modeline çarpıcı bir tasarımdan fazlasını katıyor. 

Vrijsen bu konuda şunları söyledi; "Goodyear, Aygo X prologue için lazer işlemeli özel bir yanak tasarımı geliştirdi. Sonuç, Toyota Aygo X Prologue'un tasarım ve işlevselliğine uygun, eşit düzeyde sert ve dayanıklı bir lastik oldu."

Toyota Avrupa Tasarım ve Geliştirme Departmanı Tasarım Direktörü Lance Scott ise konuyla ilgili olarak; "Son konsept aracımızın lastikleri için daha önce olduğu gibi Goodyear tasarım ekibiyle yaratıcı bir işbirliğine girdik. Dinamik diş deseni ve yüksek teknoloji yanak ayrıntıları, Aygo X Prologue'un ruhunu tam anlamıyla yansıtırken, bu tasarım için hedeflediğimiz görünüş ve dinamik ileri harekete katkı sağlıyor" dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@