banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

IBM Gerçek Zamanlı Yapay Zeka Ve Kuantum Emniyet Sistemi Z16’yı Tanıttı

IBM entegre çip üzerinde yapay zeka hızlandırıcısı bulunan yeni nesil IBM® z16™'yı duyurdu.

Teknoloji 05.04.2022, 11:30 Melike Kaya Bayram
125
IBM Gerçek Zamanlı Yapay Zeka Ve Kuantum Emniyet Sistemi Z16’yı Tanıttı

IBM entegre çip üzerinde yapay zeka hızlandırıcısı bulunan yeni nesil IBM® z16' yı duyurdu. Gecikme süresi optimize edilmiş şekilde çıkarım yapabilme olanağı sunan z16;kullanıcıların kredi kartı, sağlık hizmetleri ve finansal işlemler gibi önemli iş yükleri için gerçek zamanlı işlemleri uygun ölçekte analiz etmelerine olanak sağlamak üzere tasarlandı. IBM’in güvenlik alanındaki geçmişini temel alan IBM z16, günümüzün şifreleme teknolojilerini kırmak için kullanılabilecek tehditlere karşı da koruma sağlamayı hedefliyor.

IBM z16 da dahil olmak üzere IBM'in inovasyonları, yıllardır küresel ekonominin teknolojik dönüm noktalarını oluşturuyor. Hibrit bulut ortamlarının kalbinde yer alan günümüzün modern IBM anabilgisayarı; Fortune 100 şirketlerinin üçte ikisi, dünyanın ilk 50 bankasının 45'i, ilk 10 sigorta şirketinin 8'i, ilk 10 küresel perakende firmasının 8'i ve ilk 10 telekomünikasyon şirketinin 8'i tarafından en önemli iş yüklerini çalıştırmak üzere son derece güvenli bir platform olarak değerlendiriliyor. Örneğin, IBM'in görevlendirmesiyle Celent tarafından gerçekleştirilen “IBM Z Üzerinde Dolandırıcılığın Önlenmesinin Operasyonel Hale Getirilmesi” başlıklı rapora göre IBM zSystems, küresel işlemlerin yüzde 70'ini çalıştırabiliyor.

IBM z16’yla ilgili açıklamalarda bulunan IBM Systems Genel Müdür Yardımcısı Ric Lewis şunları söyledi: "IBM, yüksek düzeyde güvenli işlem yürütebilmek adına sektörün en güvenilir şirketi. IBM z16 inovasyonları sayesinde müşterilerimiz, gerçekleştirmeleri gereken çıkarımları tam da önemli verilerilerinin bulunduğu noktalarda gerçekleştirerek karar almayı hızlandırabilecek. Bu durum, kendi sektörlerinde ezberleri bozacak fırsatların önünü açıyor. Kullanıcılar IBM z16 sayesinde daha iyi müşteri deneyimleri ve daha güçlü sonuçlar sunabilecek”

IBM Türkiye Genel Müdürü ve Teknoloji Lideri Volkan Sözmen ise "Türkiye’nin pandemi ile birlikte hızlanan dijital dönüşüm süreci ile birlikte, siber güvenlik tehditleri ve finansal dolandırıcılık olaylarında da artışlar gözlemlenmekte. IBM z16, bugün var olan herhangi bir teknolojiden farklı olarak, dolandırıcılığı önlemek, her işlem ve müşteri etkileşimine yapay zeka fonksiyonlarını entegre edebilecek yetkinliklerle tasarlandı. Sektörde bir ilk olacak çok sayıdaki yetenekleriyle, yeni nesil IBM zSystem kullanıcılara büyük avantajlar sağlarken, önemli verilerinin bulunduğu her yerde ihtiyaç duydukları gizliliği ve güvenliği de beraberinde getiriyor" diyerek konuyla ilgili yorumlarını aktardı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@