banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Kaspersky'den 1,7 Milyon Dolar Tasarruf

Yapılan bağımsız araştırmaya göre Kaspersky endüstriyel işletmelerde 1,7 milyon dolar tasarruf sağladı.

Teknoloji 16.06.2021, 14:00 Melike Kaya Bayram
60
Kaspersky'den 1,7 Milyon Dolar Tasarruf

Forrester, şirketin siber güvenlik ihlali riskinin azalması, ekipman hasar görme riskinin azalması ve varlık yönetimi programındaki iyileştirmeyi Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks lisanslarının maliyeti ve çalışanların eğitim giderleriyle karşılaştırarak 1,7 milyon dolarlık tasarrufa ulaşıldığını ortaya çıkardı. Siber güvenlik ihlali riskinin azalması ve hasarlı makinelerin maliyetinin düşürülmesiyle üç yılda 2,9 milyon dolar tasarruf edilirken, Kaspersky tarafından sunulan çözümün lisans ve eğitim maliyeti 1,2 milyon dolar seviyesinde oldu.

Kaspersky Ticari Faaliyetlerden Sorumlu Başkan (CBO) Alexander Moiseev, şunları ifade etti: “Salgın nedeniyle işlerde kısıntıya gitme ve zor bütçe kararları alma konusunda şirketler oldukça zor tercihler yapmak zorunda kaldı. Forrester’in analizi, siber güvenlik çözümlerine yatırım yapmamanın maliyetinin, güçlü bir siber güvenlik ortaya koymak için akıllı ve stratejik yatırımlar yapmaya kıyasla çok daha yüksek olabileceğini gösteriyor. Siber tehditlerin daha karmaşık hale geldiğini ve çok ciddi sonuçlara yol açabileceğini görüyoruz. ABD’deki Colonial Boru Hattı’na yapılan ve altı günlük kesintiyle sonuçlanan son siber saldırı, kritik altyapıya yönelik saldırıların potansiyel zararının altını çiziyor. Tüm bunlar ışığında sanayi sektöründeki işletmelerin sıkı koruma önlemlerinin alındığından emin olması gerektiği çok açık.”

Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks, potansiyel tehditlerle ilgili uyarıların yanı sıra endüstriyel varlıklara dair geniş bir görünürlük sağlıyor. Bunu sürekliliği etkilemeden veya kritik süreçler üzerinde zararlı bir etkiye sahip olmadan varlık keşfi, ağ izleme ve bütünlüğünün kontrolü ve izinsiz girişlerin tespiti yoluyla başarıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@