banner143

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Land Rover, 2021 Yılı Sonunda İngiltere’de Modelin Testlerini Gerçekleştirecek

Land Rover sıfır emisyon hedefine giden yolda hidrojen yakıt hücreli Defender’ ın testlerine başlıyor.

Teknoloji 08.07.2021, 17:30 Melike Kaya Bayram
146
Land Rover, 2021 Yılı Sonunda İngiltere’de Modelin Testlerini Gerçekleştirecek

Land Rover’ın tasarımıyla olduğu kadar üstün arazi kabiliyetine de sahip modeli Defender’ınhidrojen yakıt hücreli elektrikli (FCEV) prototipini geliştiren Land Rover, emisyonsuz sürüş keyfinde yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. Geçtiğimiz aylarda duyurduğu “Reimagine” stratejisi ile sürdürülebilirlik ve elektrikli mobilete hedeflerine doğru emin adımlarla ilerleyen Land Rover, en yeni ve çevreci teknolojilerini hayata geçiriyor. Bu strateji çerçevesinde 2036 yılında çevreye zarar vermeyen sıfıremisyon gazı salımlı ürün gamına sahip bir marka haline gelecek Land Rover, 2039 yılına kadar da tedarik zinciri ve diğer birçok operasyonunda net sıfır karbon salınımına ulaşmayı hedefliyor.

Land Rover’ın bu mühendislik harikası,hidrojen yakıt hücreli Defender prototipi aynı zamanda “Zeus Projesi” olarak da biliniyor. Zeus Projesi, sürücüler tarafından arzu edilen performans ve kabiliyetinhidrojen temelli güç ünitesiyle nasıl sağlanabildiğinin de bir göstergesi olacak.

Elektrikli motora güç sağlanması için kullanılan hidrojenin hidroliz yöntemiyle işlenerek elektrik üretilebilmesine olanak sağlayan FCEV teknolojisi, pek çok avantajı bünyesinde barındırıyor.2018 yılından bugüne tüm dünyada FCEV teknolojisine sahip araç sayısı iki katına çıkarken, hidrojen yakıt istasyonları ise yüzde 20 seviyesinde bir artış gösterdi. Tamamen elektrikli modellere göredaha hızlı yakıt ikmali, yüksek menzilve değişken iklim koşullarına daha dayanıklı menzil performansı sunan FCEV teknolojisi, yaygınlaşmayı sürdürerek sıfır karbon ayak izine giden yolda yeni bir döneme sahne olacak.

DÜNYA ÇAPINDA 50’DEN FAZLA ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Land Rover Defender, 21. yüzyıl macerasını geçmişe dair izler taşıyan yepyeni tasarımıyla, günümüzde de devam ettiriyor. Yepyeni teknolojileri ve üstün arazi özellikleriyle geçmişten gelen genetik unsurlarını öne çıkaran Land Rover Defender, aynı zamanda şehir kullanımı için de benzersiz sürüş özellikleri sunuyor.

Land Rover Defender, lanse edildiği tarihten bu yana aralarında Top Gear'ın 2020 Yılın Otomobili, Motortrend'in 2021 Yılın SUV'u, Autocar'ın 2020 Yılının En İyi SUV’u, 2021 Dünyada Kadınların Tercihi Ödülleri’nde Yılın Otomobili ve 2021’de Dünyada Yılın Tasarımı Ödülü’nünde yer aldığı 50’den fazla ödülü bulunuyor. Türkiye'de iseLand Rover Defender, Otomotiv Gazetecileri Derneği'nin (OGD) ilk defa 2021 yılında verdiği "Yılın Tasarımı" ödülüne layık görüldü.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@