banner24

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Mühendis Adaylarının Kariyerlerine J.E.T Desteği

Çizgi Teknoloji, J.E.T Programı ile yeni mezun mühendislerin kariyerlerine başlamalarını kolaylaştırıyor.

Teknoloji 01.03.2022, 14:00 01.03.2022, 13:50 Melike Kaya Bayram
62
Mühendis Adaylarının Kariyerlerine J.E.T Desteği

Artech markasıyla yerli ve milli üretim gerçekleştiren endüstriyel bilgisayar üreticisi Çizgi Teknoloji, hayata geçirdiği “JET Programı" (JuniorEngineer Training) ile yeni mezun mühendislere jet hızında iş hayatına giriş fırsatı sunuyor.

BAŞARILI OLAN ADAYLARA İŞ TEKLİFİ YAPILIYOR

Firmanın pazarlama inovasyonu çalışmaları çerçevesinde geliştirdiği “yenilikçi üniversite-sanayi iş birliği modeli”nin bir ayağı olan J.E.T Programı, inovatif bir insan kaynakları projesi olarak dikkat çekiyor.
Yeni mezun mühendislere kariyerlerine başlamaları, iş hayatına hazırlanmaları için çeşitli programların sunulduğu program kapsamında, katılım sağlayan adaylara çeşitli eğitimler veriliyor. Firma, programın bitiminde ise başarılı olan mühendis adaylarına iş teklifinde bulunuyor.

Üniversiteden yeni mezun olan genç mühendis adaylarının iş hayatına girişlerini kolaylaştırmayı amaçlayan programda, sertifikalı eğitimler ile gerçek problemleri çözmeleri ve yaratıcı düşünme yönlerini geliştirmeleri hedefleniyor.

“TÜRKİYE’DE İLK KEZ HAYATA GEÇİRİLEN BİR İŞ BİRLİĞİ PROGRAMI”

Program hakkında bilgiler veren TİM İnoSuit İnovasyon Mentoru Dr. Muhsin Bayık, programa Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinin yanı sıra yurt dışından da çok sayıda başvuru aldıklarını ifade etti.
Program çerçevesindeki perspektiflerini yeni mezunların sektörle tanışmasını sağlamak, onların hangi alanda gelişebileceklerini görmek ve sektöre ne şekilde katkıda bulunabileceklerini öğrenmelerine destek vermek olarak açıklayan Dr. Bayık, uzun bir seçme sürecinin neticesinde seçilen adayların Çizgi Teknoloji bünyesinde temel eğitimlerini aldıktan sonra çalışmaya başladıklarını dile getirdi.
Programın üç temel ayağının bulunduğunu ifade eden Dr. Muhsin Bayık, söz konusu ayakları şöyle sıraladı:
“Üç temel ayaktan ilki, yenilikçi üniversite-sanayi iş birliği modelidir. İkincisi yeni mezunların ya da mezun olmak üzere olan adaylarımızın işi işte öğrenmesi ve kendisini iş başında tanımasıdır. Üçüncü ayağı ise, çalışanların sektörü ve kendisini tanıyarak kendisini nasıl geliştirebileceğini, gördüğü gelişim alanları konusunda ne tür projeler yapabileceğini tasarlamak üzere kurgulanmıştır.”

KİMLER BAŞVURABİLİYOR? HANGİ KONULAR ÖNE ÇIKIYOR?

Programa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çizgi Teknoloji İK Yöneticisi Derya Gülaçtı da program kapsamında “Ürün Yönetimi”, “Satış Yönetimi”, “Kalite Güvence Sistemleri” başlıklarında işe alımlar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Gülaçtı, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ya da Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinden mezun olan, cihaz tasarımı, üretimi, teknolojik satış yönetimi konularına ilgi gösteren mühendis adaylarının başvurularını beklediklerini kaydetti.

Pandemi döneminde ilk kez uygulanmaya başlanan program, Mayıs-Haziran aylarında mezunların iş hayatına hazırlanması sürecine destek veriyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@