banner24

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Related Digital, 2021 Yılını Makine Öğrenmesi Teknolojilerine Ayırdı

Related Digital, pandemide değişen alışveriş alışkanlıklarından yola çıkarak hayata geçirdiği ürün ve hizmetlerinde makine öğrenmesi teknolojilerine odaklandı.

Teknoloji 07.04.2021, 10:45 07.04.2021, 09:43 Melike Kaya Bayram
231
Related Digital, 2021 Yılını Makine Öğrenmesi Teknolojilerine Ayırdı

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi dönemi ile birlikte firmaların dijital dönüşümlerini hızlandırması, müşterilerini daha yakından tanımak isteyen şirketler için verinin önemini daha da artırdı. Kişiye özel iletişimin müşteri memnuniyetinde yarattığı değişimi yakından gözlemleyen çok sayıda firma, hem sahip olduğu elindeki verileri yapılandırmak hem de müşterilerini daha iyi tanımak için CDP (Customer Data Platformu) yatırımlarını hızlandırdı. Türkiye’nin ve dünyanın ilk dijital pazarlama ve servis sağlayıcılarından Related Digital de CDP alanında uzun yıllardır hizmet veren sektörün öncü isimleri arasında yer alıyor. Şirket, pandemi döneminde odağına CDP servisini ve onun çevresindeki ürünleri alarak, müşterileri için entegre çözüm önerileri geliştiriyor. Verinin öneminin her geçen gün daha da artmasının şirketler açısından yaratacağı avantajlardan yola çıkarak geliştirdikleri ürün ve hizmetlere yenilerini ekleyeceklerini vurgulayan Related Digital’in CEO’su Sedat Kılıç, bu kapsamda 2021’de makine öğrenmesi teknolojisine yönelik yatırımlara odaklandıklarını açıkladı.

“TÜRKİYE’NİN TEKNOLOJİ İHRACATINA DESTEK SAĞLIYORUZ”

Related Digital olarak, İstanbul, Hamburg, Dubai ve Londra’daki ofislerimizde bulunan 150 civarında uzman kadro ile yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösteren 1.000’e yakın kurum için entegre çözümler ürettiklerini anlatan Kılıç, “Yüzde 100 Türk sermayeli bir şirketin, dünyanın ilk dijital pazarlama teknoloji ve servis sağlayıcılarından biri olarak faaliyet gösterdiği alanda elde ettiği başarının son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Global ölçekli birçok şirkete oranla daha üstün standartlarda ve daha uygun ücretler karşılığında hizmet veriyoruz. Ürün ve hizmetlerimizle Türkiye’nin teknoloji ihracatına destek sağlıyoruz. 20 yılı aşkın süredir teknoloji alanında hizmet sunuyoruz. Omnichannel (çoklu kanal) pazarlama platformu hizmetleri, yapay zeka destekli büyük veri analizi, segmentasyon, kişiselleştirme, pazarlama çözümleri ve ürün önerileri geliştiriyoruz. Geliştirdikleri yazılım, ürün ve hizmetlerle şirketlerin büyümelerine katkıda bulunuyoruz” dedi.

DÜNYANIN ÖNCÜ İSİMLERİNDENİZ”

Kılıç, pandemi döneminde şirketlerin mevcut müşterilerini elde tutmak ve yeniden satış yapabilmek için dijital kanallara yönelik yatırımlarını artırdıklarını belirtti. “Online perakende şirketleri hızlı şekilde dijitalleşirken, diğer şirketler de bu sürece adapte olarak, dijital kanalları kullanmaya başladılar” ifadelerini kullanan Kılıç, “Bu dönemde her şirket için en önemli konu veri oldu. Konunun önemini bilmeyen şirketler; verilerini yapılandırmak, müşterilerini daha iyi tanımak için CDP yatırımına yöneldi” dedi. Yıllardır CDP servisi hizmetini sunduklarını anlatan Kılıç, “Pandemide de önceliğimizi CDP servisine ve çevresindeki ürünleri geliştirmeye verdik. Bu dönemde tek yerden yönetilen pazarlama otomasyon firmalarının ürünlerine talep çok fazla arttı. Biz, bu konuda dünyanın öncü isimlerindeniz. Liderliğimizi sürdürmek için de makine öğrenmesi teknolojisine yönelik yatırımlara odaklandık” dedi.

“40’TAN FAZLA ÜLKEYE DESTEK VERİYORUZ”

Gelirlerimizin yüzde 20’den fazlası yurt dışı müşterilerimizden geliyor” ifadelerini kullanan Kılıç, “Bu oranı artıracağız. Şu an 3 ülkede ofisimiz var. Söz konusu ofislerimiz aracılığıyla 40’tan fazla ülkeye destek veriyoruz. Amacımız ürünlerimizin aktif olarak kullanıldığı ülke sayısını yükseltmek ama bunu yaparken de servisi mümkün olduğunca ülkemizden sağlamaya devam etmek” diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@