banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Siemens Gamesa Yenilenebilir Enerji-Türkiye Ar&Ge Merkezi

Siemens Gamesa Türkiye Ar&Ge merkezi, 100’ü aşkın çalışanıyla şirketin Türkiye rüzgar enerjisi endüstrisine ve inovasyona olan bağlılığını güçlendiriyor.

Teknoloji 30.03.2023, 09:30 31.03.2023, 21:24 Melike Kaya Bayram
58
Siemens Gamesa Yenilenebilir Enerji-Türkiye Ar&Ge Merkezi
  • 2019 yılında açılan Siemens Gamesa Yenilenebilir Enerji Türkiye Ar&Gemerkezi, şu anda 100’ü aşkın çalışanıyla şirketin Türkiye rüzgar enerjisi endüstrisine ve inovasyona olan bağlılığını güçlendiriyor. Ar-Ge iş gücü, merkezin kuruluş planındaki çalışan sayısınıniki katını geçti. Ar-Ge merkezinin, kadın çalışan oranı yaklaşık %20 seviyesinde bulunuyor.

  • Bu merkez, Türkiye rüzgar enerjisi sektöründeki ilk ve tek tam entegre Ar-Ge merkezi ve İzmir bölgesindeki en büyük Ar-Ge merkezlerinden biri konumunda bulunuyor.

  • Türkiye Ar-Ge merkezi, Siemens Gamesa’nın altı küresel Ar-Ge merkezi arasında yer alıyor.

  • Tamamı Türk olan çalışanlar, pek çok teknik disiplinde üstün nitelikli mühendislik yeteneklerine sahip. Çalışanların büyük bir bölümünün yüksek lisans ve doktora dereceleri bulunuyor.

  • Türkiye Ar-Ge Merkezi, teknoloji ve yetenek geliştirme projelerinde birçok yerel üniversite ile yakın iş birlikleri kuruyor.

  • Bu Ar-Ge merkezi, şirketin karaüstü (onshore) ve denizüstü (offshore) bölümlerindeen yeni ürünlerin geliştirilmesi dahil olmak üzere, Siemens Gamesa’nın küresel Ar-Ge projelerine aktif olarak katkıda bulunuyor. Ayrıca servis teknolojileri ekibi ile tüm Kuzey Avrupa, Orta Doğu ve Türkiye bölgesine destek sağlıyor.

  • Siemens Gamesa'nın GlobalTeknoloji Başkanı (CTO’su) Morten Pilgaard Rasmussen ve Mühendislik Direktörü Venkata Ramakrishna Ramayanam’ın da dahil olduğuşirketin üst düzey teknoloji liderleri, Türkiye ekibiyle bir araya gelmek ve şirketin teknoloji programlarını değerlendirmek için bu hafta İzmir'deydi.

  • Siemens Gamesa Türkiye CEO’su Ebru Çiçekliyurt’tan alıntı: “Ülke organizasyonu olarak Siemens Gamesa’nın en yeni küresel teknoloji platformlarının geliştirilmesine katkıda bulunmak, bizim için mutluluk verici. Türkiye rüzgar enerjisi sektörünün büyümesini sadece ürün ve hizmetlerimizle değil, fikri gücümüzle de destekliyoruz. Bu Ar-Ge merkezi, Türkiye'ye olan bağlılığımızın ve Türkiye’nin büyüme potansiyeline olan inancımızın en önemli göstergelerinden.  Son teknolojilerimizi ülkemize sunmaktan ve deneyimli Türk mühendislerimizin yetenekleri ile büyümekten mutluluk duyuyoruz.”

 

banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@