banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Tarfin, Güncellenen Mobil Uygulamasıyla Hasatta Çiftçinin Yanında

Tarfin, güncellenen mobil uygulaması ve 70’ten fazla şehirde aktif 700’ü aşkın satış noktasıyla yeni tarım sezonunda üretimi desteklemeye hazır.

Teknoloji 09.09.2021, 10:45 09.09.2021, 10:47 Melike Kaya Bayram
157
Tarfin, Güncellenen Mobil Uygulamasıyla Hasatta Çiftçinin Yanında

Eylül ayı itibarıyla 2021-2022 tarım sezonu başlıyor, Türkiye’nin tarımsal üretim yelpazesinde en büyük paya sahip arpa ve buğday üreticilerinin tarlalarını sürmesi ile ekim yeniden başlayacak, yüzbinlerce çiftçi tohumları ile birlikte, umutlarını da toprağa ekecek. Tarfin, hasat zamanı geldiğinde en yüksek verimi almak isteyen çiftçinin, bugün en kaliteli tarım girdisine kolayca ulaşması için yenilenen mobil uygulaması ve satış noktalarıyla sezonda çiftçinin en büyük destekçisi olarak yeni tarım sezonuna hazır.70’i aşkın şehirde hizmet veren Tarfin, çiftçilerin gübre, tohum ve yem gibi tarım girdilerine uygun fiyat ve hasatta ödeme fırsatlarıyla ulaşmasını sağlıyor. Tarfin’in özel mobil uygulaması, çiftçilerin bulunduğu bölgelerdeki en güncel gübre, yem ve diğer tarım girdilerindeki fiyatları karşılaştırmalı olarak sunuyor. Böylelikle çiftçiler en uygun fiyatları bulabilecekleri farklı alternatifleri karşılaştırabiliyor, ürünlerini kendi ödeme döngülerine göre kolaylıkla satın alabiliyor.


Tarfin, tüm bu uygulamaları kendi geliştirdiği makine öğrenmesine dayalı tarımsal risk skorlama modeli ile gerçekleştiriyor. Sürekli gelişen ve öğrenmesi hızlanan bu yapay zekâ teknolojisi ile Tarfin’den tarım ihtiyaçlarını vadeli ya da peşin olarak satın almak isteyen çiftçiler, bulundukları ildeki satış noktalarını ziyaret ederek ya da sadece mobil uygulama üzerinden işlemlerini 4 dakika içinde tamamlayabiliyor. Çiftçiler ihtiyaçduydukları ürünleri seçtikleri satış noktasından anında teslim alabiliyor. Çiftçiler, Tarfin’de ihtiyaçlarına uygun fiyat seçenekleriyle güvenli satın alım gerçekleştirirken kefil, ipotek gibi ek yükümlülükler altına girmiyor, ürünlerine, bölgelerine özel hasat tarihine göre ödeme gününü kendileri seçiyorlar.


TÜRKİYE GENELİNDE 700’DEN FAZLA YETKİLİ SATIŞ NOKTASI

Çiftçiyi teknolojinin gücüyle destekleyen Tarfin, yarattığı katma değerle her geçen gün satış noktası sayısını artırıyor. Yeni tarım sezonunda 70’ten fazla ilde 700’den fazla satış noktası ile hizmet verecek olan Tarfin, satış noktalarının sayısını sezon içinde de yenilerini ekleyerek hem ürün yelpazesini hem ulaştığı il ve ilçe sayısını artıracak. Türkiye’de tarım tedariki konusunda lider dijital platform olmayı hedefleyen Tarfin, bu süreçte sadece çiftçilerin değil tüm tarım tedarik zincirine çözüm sunuyor. Bu alanda emin adımlarla ilerleyen Tarfin, tüm iş ortaklarını da büyütmeyi hedefliyor.


“VERİ BİLİMİNE VE MOBİL TEKNOLOJİLERE DAHA FAZLA YATIRIM YAPACAĞIZ”

Tarfin olarak çiftçileri ve tarım ekosistemini finansal teknolojinin gücüyle buluşturduklarını belirten Tarfin Tarım A.Ş. CEO’su Mehmet Memecan,sözlerini şöyle sürdürüyor:
“Kullanımı kolay mobil uygulamamızla çiftçinin destekçisiyiz. TarfinMobil’in kolay arayüzü ve mobil kullanımın getirdiği pratiklik çiftçilerimiz tarafından kısa zamanda benimsendi. Bugün 70’i aşkın şehirde 700’ün üzerinde satış noktasıyla çiftçimizle buluşuyoruz. Her geçen gün bizimle çalışmak isteyen çiftçi ve tarım bayi sayısı da artıyor. Yaptığımız araştırmalar, çiftçilerimizin hasat vadesi, kefil, ipotek ve ek masraf olmaması, kolay başvuru, avantajlı fiyat nedeniyle Tarfin’in sektörde önemli bir sosyal etki sağladığını ve çiftçilerimizin bizimle çalışmaya devam etmekistediğini ortaya koyuyor. Özellikle kendi vade tarihlerini seçme özgürlüğü çiftçilerin finansal denge kurmasına destek oluyor.Yeni sezonda da atılımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Bundan sonra da veri bilimine, mobil teknolojilere daha fazla yatırım yaparak tarımı güçlendirmeye devam edeceğiz. 2021-2022 sezonunda da Eylül ve Ekim aylarında yeni VDMK ihraçları gerçekleştirerek tarıma destek vermek isteyen kurumsal ve bireysel sermaye yatırımcıları ile Türk çiftçisini buluşturacağız.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@