banner143

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Ticaret Bakanlığı Bebek Ve Çocuk Ürünlerinde Güvenliği Sağlıyor

12 Mart 2021 tarihinde yürürlüğe giren kanun ile, e-ticaret kanalında da uygunsuz ve güvenilir olmayan ürün satışlarına yaptırım uygulamayı hedefleniyor.

Teknoloji 24.03.2021, 09:35 Melike Kaya Bayram
210
Ticaret Bakanlığı Bebek Ve Çocuk Ürünlerinde Güvenliği Sağlıyor

Bebek ve çocukların güvenli bir şekilde yetişmesinde büyük bir öneme sahip bebek ve çocuk ürünleri, Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu kapsamında Ticaret Bakanlığı tarafından 12 Mart 2021 tarihinden itibaren online kanallarda da denetlenmeye başlandı. Bebek elektroniğinden oyuncaklara kadar birçok ürün bu denetlemeye tabi tutulurken, çocukları konusunda hassasiyet gösteren ebeveynlerin, internetten ürün satın alırken son derece dikkatli olması gerekiyor. Bebek elektroniği sektörünü Türkiye’ye getiren Weewell’i ve 0-3 yaş için eğitici oyuncuklar sunan Bondigo’yu çatısı altında barındıran Ulusal Elektronik’in Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Karaaslan, çocukların gelişimine etki eden ürünlerin seçimi konusunda ebeveynleri uyarıyor.

EBEVEYNLER İNTERNETTEN GÜVENLİ ÜRÜN SEÇİMİNDE BİLİNÇLENİYOR

Bebek ve çocuk ürünleri; kimyasal, hijyenik, alevlenebilirlik, fiziksel ve mekanik kategorileri dahilinde bazı riskler içerebileceğinden, Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Kanunu kapsamında artık e-ticaret kanalında da denetleniyor. Tüm bu risklere maruz kalınmaması için, ebeveynlerin internet alışverişlerinde belirli prosedürleri yerine getiren güvenilir ürünleri seçmeye özen göstermesi gerekiyor. Ulusal Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Karaaslan, bu riskleri barındıran ürünlerin, ebeveynlere ve çocuklara ulaşmadan önce yasaklanması ve toplatılması gibi başlıca yaptırımlarla karşılaşabileceğini belirtti. Tunç Karaaslan, güvensiz olduğu tespit edilen ürünlerin, ortak bir Piyasa Gözetimi ve Denetimi platformu olan GÜBİS’te (Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi) ebeveynler tarafından takip edilebileceğini ifade ediyor.

ÇOCUK GELİŞİMİNDE GÜVENLİ VE EĞİTİCİ OYUNCAK SEÇİMİ

Ebeveynlerin, çocuklarına internet üzerinden sipariş ettiği oyuncak seçiminde dikkatli olması gerekiyor. Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliğe göre bir ürünün oyuncak olup olmadığının değerlendirilmesine ilişkin birtakım kriterler bulunuyor. Bu kriterler arasında; oyun değeri, ambalaj tanıtımı, niyetlenilen kullanım, öngörülen kullanım, ebatlar, satış yeri, satış fiyatı, işaretlemeler ve ayrıntılar yer alıyor. 0-3 yaş için eğitici oyuncuklar sunan Bondigo, ürettiği oyuncaklarla tüm bu kriterleri karşılıyor ve aynı zamanda sağlık açısından son derece hassas olan bebek ve çocukların güvenli gelişimine katkıda bulunuyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@