banner24

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Türkiye’deki Fintech ve Techfin Firmaları 1 Haziran’da Bir Araya Gelecek

Türkiye’de sektörlere damgasını vuran birçok zirve ve etkinliğe ev sahipliği yapan Bilişim Zirvesi Etkinlik Şirketi, TechFinTech adında yeni bir buluşma başlatıyor.

Teknoloji 15.05.2023, 10:15 Melike Kaya Bayram
43
Türkiye’deki Fintech ve Techfin Firmaları 1 Haziran’da Bir Araya Gelecek

Bilgi teknolojileri ve ekonomi alanında sayısız etkinlik, araştırma, zirveye ev sahipliği yapan, sektörler için kılavuz niteliğinde yayınlar sunan Bilişim Zirvesi Etkinlik Şirketi; Türkiye’deki FinTech ve TechFin’leri hedefleyen etkinliği TechFinTech Buluşması’nı hayata geçiriyor. İlki ‘Dijital Finansallaşma’ ana temasıyla 1 Haziran 2023 tarihinde İstanbul DasDas’ta düzenlenecek etkinlikte; finans ve teknoloji başlıkları altındaki konular derinlemesine ele alınırken, FinTech ekosisteminin bu gelişmelere etkisi, teknoloji dünyasının finansal hizmetlere yönelik sunduğu yeni dünyada TechFin olma yolculuğu ve Türkiye’nin küresel bir FinTech merkezi olması için hedeflenenler sektör uzmanlarının katılımıyla konuşulacak. 

Teknolojik yöntemleri kullanan FinTech şirketleri ile, bu firmalara teknoloji sağlayan TechFin şirketlerine yönelik düzenlenecek buluşmada, Türkiye’deki bilişim altyapısının finans sektörüne kattığı ivme üzerinde durulacak ve sektör profesyonelleri bir araya gelecek.

FinTech Dünyasında Yapay Zekânın Yeri Deloitte Öngörüsü ile Tartışılacak

Açılış konuşmalarının ardından BTHABER Şirketler Grubu Başkanı Murat Göçe tarafından “Dijital Finansallaşma” başlıklı günün ilk oturumu gerçekleştirilecek. Devamında etkinliğin ana konuşmacılarından biri olan Deloitte Kanada Araştırma Direktörü Duncan Stewart, “FinTech dokunuşuyla Teknoloji, Medya ve Telekom üzerine Deloitte Tahminleri” konulu sunumunu yapacak. Yapay zekanın geleceğini masaya yatıracak olan Stewart; çip sorunu, kıtlıklar, jeopolitik belirsizlikler ekseninde yapay zekanın nasıl bir yer edineceğine ve VR, Metaverse gibi trend teknolojilerin gelecekteki rolüne yönelik Deloitte öngörülerini aktaracak. 

Karar Vericiler Perspektifinden Finansal Dijital Dönüşüm

Günün diğer önemli oturumları olan; T.C. Cumhurbaşkanlığı, Ekonomi Politikaları Kurul Üyesi Dr. Hakan Yurdakul tarafından gerçekleştirilecek “Fintech’te Para Nerede ve Nerede Değil?” ve T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Cebrail Taşkın tarafından gerçekleştirilecek “Hazine ve Maliye Bilgi Sistemleri” başlıklı oturumlarda ise finansal dijital dönüşüme, karar vericiler perspektifinden bakılacak. Günün ikinci yarısında ise değerli panel yöneticileri ve Türkiye’nin lider finans şirketlerinden profesyonellerin katılacağı panellerle FinTech dünyası 360 derece masaya yatırılacak.

“Türkiye’deki FinTech Ekosistemi Teknoloji İhracatçısı Konumuna Geldi”

BTHABER Şirketler Grubu Başkanı Murat Göçe, Türk finans sektörünün sadece diğer sektörlere değil, teknoloji geliştirme ve uygulama konusunda birçok gelişmiş ülkeye de örnek teşkil ettiğine değinerek; “Bilgi teknolojileri, on yıllardır finans sektörü aracılığıyla iş dünyasına girdi. Finans sektörü, kullandığı teknolojilerle öncü olurken, diğer sektörlerin gelişimi ve dönüşümüne de örnek teşkil etti. Mobil ve internet tabanlı uygulamaların gelişimi için en önemli platformu oluşturan finans sektörü, yeni fikirlerin ortaya çıktığı FinTech ekosisteminin gelişimine de destek sağladı. Bu başarının önemli bir direği de mobil operatörler oldu. Operatörler, sundukları hizmetlerle FinTech ekosisteminin gelişimine önemli katkılar sağlarken, aynı zamanda FinTech'leri TechFin'lere dönüştürmeye başladı. Bu atılımlar ışığında finans kuruluşlarımız, Türk yazılım endüstrisi ve FinTech ekosistemi teknoloji ihracatçısı konumuna geldi. Ülkemizin kalkınması için önemli unsurlar içeren bu konuyu hep birlikte konuşmak için FinTech'ler ve TechFin'ler başta olmak üzere tüm paydaşlarımızı ‘Dijital Finansallaşma’ ana temasıyla 1 Haziran 2023'te İstanbul DasDas'ta gerçekleşecek TechFinTech Buluşması’na bekliyoruz. Etkinlikle ilgili www.TechFinTech.com.tr web sitesi üzerinden bilgi alabilir ve kayıt yaptırabilirler” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@