banner24

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Veriden Değer Yaratan Gtech 21 Yaşında

Sunduğu finansal teknoloji çözümleri ile sektöre değer yaratan Gtech, 21. yılında Fintech’lerin büyümesini destekleyecek teknolojik altyapıyı sağlıyor.

Teknoloji 30.09.2021, 13:30 Melike Kaya Bayram
233
Veriden Değer Yaratan Gtech 21 Yaşında

Dünya çapında teknolojinin iş hayatında önemini artırmaya başladığı 2000 yılında bilgisayar mühendisi başarılı bir Türk kadın girişimci Mine Taşkaya tarafından kurulan GTech; “Finansal Teknolojiler, İleri Analitik, Büyük Veri, İş Zekası, Sistem ve Veri Tabanı Yönetimi” konularında müşterilerine katma değerli ve uçtan ucadijital çözümler sunuyor.

GTech’in verinin her katmanı ve her alanı üzerinden edindiği derin bilgi ve saha tecrübesi ile uçtan uca sunduğu hizmetler, “Veri Yönetimi” ve “Bankacılık Çözümleri” olmak üzere 2 ana başlık altında toplanıyor.Bankacılık çözümleri ile birçok bankaya ana bankacılık, yasal raporlama, veri ambarı ve büyük veri altyapıları konusunda destek verirken, özellikle yeni kurulacak bankalarınve tüketici finansman şirketlerinin altyapı ihtiyaçlarını karşılayarak kolay ve hızlı şekilde faaliyete geçmelerine destek oluyor. Gerçek zamanlı veri entegrasyonu ve büyük veri platformu Striim ürününün Türkiye ve Ortadoğu’daki tek sağlayıcısı ve risk yönetimi çözümlerinde dünya lideri Moody’s Analytics’in Türkiye’deki tek yetkili iş ortağı olan GTech, Eylül ayında kuruluşunun 21. Yılını kutluyor.

Küresel dünyada rekabetçi olarak devam edebilmek için şirketlerin kendilerini değişen dünyanın dinamiklerine göre adapte etmeleri gerektiğini, özellikle pandemi döneminde bunun öneminin daha çok ortaya çıktığını belirten GTech Kurucu Ortağı ve CEO’su Mine Taşkaya, bu konuda şunları söylüyor:
 

“Yaklaşık son 2 yıldır yaşadığımız gibi kriz dönemlerinde belirsizlikler daha fazla olduğu için daha çok veriye daha detaylı bakabilmek çok önemli hale geldi. Çünkü bildiğiniz, alıştığınız birikimler, deneyimler devam etmiyor. Müşteri ayak izi değişti; müşterinin davranış şekli değişti. Çünkü koşullar değişti. Yeni dönemde özellikle finans dünyasında pek çok gelişme yaşandı. Dijital bankacılık, açık bankacılık ve Fintech ekosisteminde büyük dönüşüm ve yenilikler görmekteyiz. GTech olarak sunduğumuz alt yapı çözümlerimiz ile biz de finans sektöründe ki müşterilerimizin büyümesi için onlara kolay ve hızlı kullanılabilen, esnek uyarlanma yapılarına sahip yenilikçi teknolojilerimizle destek olmakta ve onlarla çok önemli iş birlikleri yürütmekteyiz.”

21 yıl önce veri yönetiminin vazgeçilmez bir olgu olacağını öngörerek GTech’i kurduklarını söyleyen Mine Taşkaya sözlerini şöyle sürdürüyor:

“GTech olarak çok önemli bir misyona sahibiz. Sunduğumuz analitik çözümler her şirketin kârlılığını, cirosunu artıran dolayısıyla onlara rekabet avantajı kazandıran çözümler… Bu ürünler ve çözümler, her bir şirketin kendi ayakları üzerinde güçlü durmasına, özellikle yaşadığımız pandemi gibi böyle zorlu dönemleri daha kolay aşmalarına, bundan sonra da sadece lokalde değil küreselde de birer oyuncu olmalarına yardımcı olacak ürün ve çözümler. Bu hizmetlerimizle hem Türkiye’de hem yurt dışında devam eden projelerimizi artırmayı hedefliyoruz ki bu GTech’in 2020’de başlayan, 2021’de ve sonrasında çok yoğun bir şekilde devam edecek ana stratejilerinden birisi.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@