banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Vispera Ve Gravis’in İşbirliği İle Hızlı Tüketim Sektörü Markaları Tüm Satış Noktalarından Veri Toplayabilecek

Geliştirdiği teknolojileri 24 ülkeye ihraç eden Türk şirket Vispera ve markalara kitle tabanlı araştırma çözümleri sunan Gravis işbirliği yaptı.

Teknoloji 01.06.2021, 12:30 01.06.2021, 12:00 Melike Kaya Bayram
157
Vispera Ve Gravis’in İşbirliği İle Hızlı Tüketim Sektörü Markaları Tüm Satış Noktalarından Veri Toplayabilecek

Geliştirdiği teknolojileri 24 ülkede hızlı tüketim ve perakende sektörlerine çözüm olarak sunan Vispera, akıllı telefonlar üzerinden hızlı tüketim ürünleri (FMCG) üreticilerine analiz çözümleri sunan Gravis ile işbirliği gerçekleştiriyor. Bu işbirliği kapsamında iki şirket Türkiye'deki FMCG tedarikçileri için kitle tabanlı (crowdsourcing) perakende denetimi ve saha uygulaması sağlayacak.

Gravis, sahip olduğu mobil iş gücünü kullanarak Türkiye'de kendi saha ekipleri ile veri toplamakta zorlanan markalar için indirimli satış noktaları ve distribütörler dahil her noktadan veri toplayacak. Daha sonra ekipler tarafından toplanan lokasyon bazlı ve fotoğraf kanıtlı veriler, Vispera’nın yapay zeka destekli bilgisayarla görme teknolojileri tarafından işlenecek. Böylece markalara raf ve mağazaya dair kapsamlı analizler sunulacak. Analizlerin ardından Vispera, ham verileri işleyerek markalara detaylı rapor ve eyleme dönüştürülebilir bilgiler ulaştıracak. FMCG üreticileri de doğru konumda ve doğru eylemlerle mağaza içi uygulama, izleme ve denetim süreçlerini en üst seviyeye taşıyabilecek.

Bu sayede COVID-19 sürecinde yaşanan kısıtlama dönemlerinde de olduğu gibi markaların satış noktalarından veri toplayamama problemi de sona ererken, Vispera ve Gravis’in işbirliği ile sunduğu; geleneksel yöntemlere göre çok daha hızlı, güvenilir ve maliyet avantajlı veri toplama ve görüntü tanıma tabanlı perakende uygulama ve denetim çözümleri, markaların dijital dönüşüm yolculuklarını da hızlandıracak.

Vispera Eş-CEO’su Ceyhun Burak Akgül, gerçekleştirilen işbirliğiyle ilgili “Geliştirdiğimiz üstün teknolojilerimizden elde edilen faydayı en üst düzeye çıkarabilmek için düzenli ve kapsamlı veri akışının sürdürülebilir olarak elde edilmesi çok önemli. Perakende yolculuğunda Vispera ile ilerlemek isteyen ancak kapsamlı bir saha ekibi bulunmayan markalar, alanında Avrupa liderleri arasında yer alan Gravis’in kitle kaynağından faydalanarak bu açığını kolaylıkla kapatabilecek ve Vispera’nın teknolojilerini en verimli şekilde kullanabilecek. Gerçekleştirdiğimiz işbirliği üzerinden markalar ziyaret etmeleri gereken noktaların tamamına ulaşabilecek ve kapsam oranını yüzde 100’e ulaştırabilecek. Bu sayede satışlarda da yüzde 12 ile 15 arasında artış olmasını hedefliyoruz” dedi.

Gravis Türkiye Yönetici Ortağı Cankut Ayvazoğlu da “Gravis olarak pazarlama ekiplerinin anlık araştırma isteklerini herhangi bir kurulum gerektirmeden anında gerçekleştirebiliyoruz ve markalar için özel pazar araştırmaları yapıyoruz. Türkiye genelindeki 400 kişilik merchandising eğitimi almış ekibimize ek olarak sistemimize kayıt olan pazar araştırma ve veri toplama konularında eğitimli ve deneyimli tüketiciler sayesinde kitlenin gücünden yararlanıyoruz ve herhangi bir satış noktasından herhangi bir zamanda GPS ve fotoğraf kanıtlı veri toplayabiliyoruz. Vispera ile gerçekleştirdiğimiz işbirliği sayesinde görsel tanımayı da hizmetlerimiz arasına ekliyoruz. Ekiplerimizin gerçekleştirdiği araştırmaların ardından Vispera, toplanan verileri derinlemesine analiz ederek eyleme dönüştürülebilir raporlar sağlıyor. Aynı zamanda bu entegrasyon sayesinde markalara ait sahadaki pazarlama planlarının ne oranda gerçekleştiğini analiz edebiliyoruz. Raf görünürlüğünün çok önemli olduğu günümüz perakende dünyasında FMCG üreticilerine ve tedarikçilerine önemli bir fayda sunuyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@