banner24

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Vodafone, Dinamik Spektrum Paylaşımı İle 4.5g’deki Hızını %25’e Kadar Artırabilecek

Vodafone,Türkiye’de 3G ve 4.5G şebekeleri arasında ileri seviye Dinamik Spektrum Paylaşımını test eden ve 4.5G servisi veren ilk operatör oldu.

Teknoloji 19.08.2021, 12:00 Melike Kaya Bayram
50
Vodafone, Dinamik Spektrum Paylaşımı İle 4.5g’deki Hızını %25’e Kadar Artırabilecek

Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone,müşterilerine en iyi dijital deneyimi sunmak amacıyla altyapısını geliştirmeye devam ediyor.Vodafone, Türkiye’de ilk kez3G ve 4.5G şebekeleri arasındaileri seviye Dinamik Spektrum Paylaşımı teknolojisini test eden operatör oldu. İzmir’in Foça ilçesinde tamamen ticari ekipman ve terminaller kullanılarak gerçekleştirilen testte 3G’deki 2100 MHz bandından 4.5G servisi vermeyi başaran Vodafone, böylece mevcut spektrum bandınınmüşterinin internet ihtiyacına göre 3G ve 4.5G arasında akıllı bir algoritmayla dinamik olarak paylaştırılabileceğini gösterdi. Türkiye’de ilk kez 3G ve 4.5G arasında ileri seviye Dinamik Spektrum Paylaşımlı sahaların kurulduğu test sonucunda, 2100 MHz bandında %25’e kadar hız artışı sağlanarak, 4.5G için daha yüksek kapasitif fayda yaratılabileceği de kanıtlandı.

Vodafone’un 4.5G’de şebekesini güçlendirmeye devam ettiğini belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Thibaud Rerolle, şunları söyledi:

“Vodafone olarak, müşterilerimize en iyi hizmeti verebilmek için bir yandan 4.5G şebekemizi geliştirirken, diğer yandan da daha yüksek hız ve kapasiteyle veri transferi imkânı sunacak yeni 4.5G özelliklerinin şebekemizde kullanımını artırmak için hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda, 3G ve 4.5G açısından önemli bir teknolojik özellik olan ileri seviye Dinamik Spektrum Paylaşımını başarıyla test ettik. Huawei işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz testle, ileri seviye Dinamik Spektrum Paylaşımı teknolojisinin kapasiteye olan etkisinin 4.5G’deki artan abone sayısına fayda sağlama yolunda önem taşıdığını bir kez daha göstermiş olduk.Türkiye’de yeni teknolojileri test etmeye ve abonelerimizle buluşturmaya devam edeceğiz.”

İLERİ SEVİYE DİNAMİK SPEKTRUM PAYLAŞIMI NEDEN ÖNEMLİ?

3G ve 4.5G ileri seviye Dinamik Spektrum Paylaşımı, 3G ve 4.5G hücrelerinin standart olmayan daha küçük bant genişliklerinde çalışmasına olanak sağlıyor. Kaydedilen spektrum, daha sonra diğer radyo erişim teknolojisi ile paylaşılabiliyor. Bu özellik, 3G ve 4.5G’nin birlikte dağıtımı için gereken spektrumu azaltırken, halihazırda 3G ve 4.5G’ye servis verildiği için 4.5G şebekesinde daha fazla spektrum kullanılmasına olanak sağlıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@