banner143

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Yapay zeka artık yabancı dil yeterliliğini de ölçüyor

Araştırmalar şirketlerin yapay zeka uygulamalarının özellikle de insan kaynakları profesyonelleri tarafından sıklıkla kullanıldığına dikkat çekiyor.

Teknoloji 25.04.2023, 14:45 25.04.2023, 13:52 Melike Kaya Bayram
23
Yapay zeka artık yabancı dil yeterliliğini de ölçüyor

Yapay zeka teknolojisi günlük hayatta olduğu gibi iş dünyasına da yön veriyor. Amerika Birleşik Devletleri’ndeki İnsan Kaynakları Yönetimi Derneği’nin gerçekleştirdiği araştırmaya göre otomasyon ve yapay zeka uygulamalarını kullanan şirketlerin %85’i bunlar sayesinde zamandan tasarruf ettiklerini ve verimliliklerini artırdıklarını belirtiyor. Çalışmaya göre yapay zeka uygulamalarının özellikle de insan kaynakları departmanında sıklıkla kullanıldığı kaydedilirken, her 4 kuruluştan 1’inin işe alım faaliyetlerini bu uygulamalarla desteklediği görülüyor. Bu araçları kullanan 3 insan kaynakları uzmanından 2’si ise yapay zekanın açık pozisyonları doldurma süresini %53 artırdığını ve bu süreçleri %16 iyileştirdiğini aktarıyor. Son olarak ETS Global’in sahibi olduğu Pipplet markası insan kaynakları profesyonellerinin hayatlarını kolaylaştıracak, Talent AI isimli yapay zeka destekli ürününü piyasaya sürdü. Bu dijital ürün ile işe alımlarda çalışan adayları İngilizce dil seviye testine diledikleri an girebilirken, sonuçlarını da testin hemen ardından alabiliyor.

“Değerlendirdikleri 400 bin testten yararlandılar

İşe alım süreçlerinde yapay zekanın etkilerine dair değerlendirmede bulunan ETS Global Türkiye Ülke Müdürü Akhan Özten, “Pipplet markamızın gelişmiş altyapısı sayesinde 40’tan fazla yabancı dilde okuma, dinleme, konuşma ve yazma dil yeteneklerini ölçülebiliyor ve 24 saat içinde de sonuçları teste girenler ile paylaşılabiliyor. Okuma, dinleme, konuşma ve yazma dil yeteneklerini ölçen bu uygulamanın arkasında 7 yıl boyunca değerlendirdiğimiz 400 bin test var. Uygulamamız ile şirketlerin işe alım süreçlerinde zaman ve maliyet tasarrufu etmesini sağlıyoruz” dedi.

”Global pazarlara açılmak için işe alımlarda yabancı dili ölçmek şart”

Şirketlerin dil becerisi yüksek ve entegre çalışabilen yeteneklere önem verdiğinin altını çizen Akhan Özten, "Yeni dünyaya ayak uydurmak ve küreselleşmek için yabancı dil bilmek önemli bir kriterken, şirketler de işe alımlarda bu yeteneği ön planda tutuyor. Pipplet Talent AI ile işverenlerin çalışan adaylarının dil becerilerini yapay zeka teknolojisi sayesinde hızlı bir şekilde ölçmelerini mümkün kılıyoruz. Hem işe alım sürecini kolaylaştırıyor hem de mevcut çalışanların dil yetkinliğini belirleyerek buna göre bir program geliştirmelerinin önünü açıyoruz. Ürünümüzün API özelliği sayesinde kurumların uygulamayı mevcut IK uygulamalarına kolayca entegre edebilmelerine olanak tanıyoruz."

”Uygulamayla şu ana kadar 430 bini aşkın aday değerlendirildi”

ETS Global Türkiye Müdürü Akhan Özten sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Pipplet Talent AL, yabancı dil ölçme süreçlerini otomatikleştiriyor ve karar alma sürecini de kolaylaştırıyor. Üstelik sadece işletmelere değil, aynı zamanda çalışan adaylarına da fayda sağlayan birçok özelliği bünyesinde barındırıyor. Adaylar, teste 7/24 girebiliyor. Şu ana kadar 128 profesyonel yapay zeka destekli uygulamamızla 430 binden fazla adayı değerlendirdi. Gelecek dönemde bu sayının artmasıyla birlikte ürünümüzün işe alımların vazgeçilmez bir parçası olacağını düşünüyoruz.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@