banner143

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Suwen Büyümeye Devam Ediyor

SUWEN, Türkiye ve dünya pazarlarında izlediği stratejik yönelimler ve sağladığı finansal kazanımlarla 2023’ü geride bıraktı.

Ekonomi 25.04.2024, 11:15 Melike Kaya Bayram
204
Suwen Büyümeye Devam Ediyor

Türkiye kadın iç giyim, ev giyim ve plaj giyim (KİEP) sektörünün en hızlı büyüyen markası SUWEN’in, enflasyon muhasebesine göre düzenlenmiş finansal sonuçlarına göre 2023 yılı konsolide hasılatı bir önceki yıla göre %42 oranında büyüyerek 2 Milyar 504 Milyon TL olarak gerçekleşti. 2023 yılının başında, 1.8 Milyar TL ciro hedefleyen SUWEN, enflasyon muhasebesi düzeltmeleri öncesi verilere göre, %118 oranında büyüme ile 2 Milyar TL üzerinde bir ciroya ulaşarak hedeflerini aşan bir büyüme gerçekleştirmiş oldu.

Şirket yurtiçi mağazacılıkta %39’luk ve e-ticaret kanalında %73’lük ciro artışı gerçekleştirdi. Yurtiçi mağazacılık cirosundaki artış temelde, birebir mağazalardaki %29’luk ciro artışı ile gerçekleşti. Fatura sayısındaki %15’lik ve ortalama fatura tutarındaki %12’lik artış, birebir mağazalardaki ciro büyümesini destekleyen unsurlar oldu.

Türkiye’de ve yurtdışında mağaza ağını geliştirmeye devam eden SUWEN, 2023 yılında yurtiçinde açtığı 18 mağaza ve yurt dışında 10 ülkede açtığı 14 yeni mağaza ile toplam 190 mağazaya ulaşarak, müşteri ağına daha geniş kapsamlı bir erişim sağladı. Cironun %84’ü yurtiçi mağazacılıktan, %12’si e-ticaret kanalından ve %3’ü yurtdışı mağazacılıktan elde edildi.

Cirodaki büyüme yanında SUWEN 2023 yılını, %21,8 oranındaki güçlü FAVÖK marjı ile tamamladı. 2023 yıl sonunda 192 Milyon TL net kar elde eden SUWEN,  karlı operasyon yapısı ve güçlü bilançosu ile seneyi 122 Milyon TL net nakit pozisyonu ile tamamladı.

Bu finansal başarının ardında temelde SUWEN’in marka bilinirliğindeki artışın etkisi ile müşteri sayısındaki artış ve adetsel büyümenin önemli etken olduğunu belirten SUWEN Genel Müdürü Ali Bolluk, 2023 yılsonu finansal sonuçlarıyla ilgili şu değerlendirmeleri yaptı:

“2023 yılı, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde, SUWEN olarak hem yurt içinde hem de yurt dışında sektörümüzde global bir marka olma yolunda stratejik adımlar attığımız bir yıl oldu. İç piyasada ve ihracat kanalında gerçekleştirdiğimiz yatırımlar ve çok kanallı bir satış stratejisi ile sürdürülebilir bir büyüme çizgisi yakaladık. Yeni pazarlara açılarak SUWEN kalitesini daha fazla insana ulaştırdık. Önümüzdeki 5 yıllık iş planına yönelik olarak 11 ülkede toplamda 57 mağaza için bayi sözleşmeleri imzaladık. Elde ettiğimiz bu finansal başarı uyguladığımız doğru stratejilerin, sektör tecrübesine ve pazar anlayışına sahip güçlü yönetim ekibimizin ve elbette profesyonel, işlerinde uzman çalışanlarımızın eseri. Her birine tutkulu çalışmaları için teşekkür ediyorum.

Bununla birlikte SUWEN olarak başarıyı tüm bu finansal verilerin de ötesinde, iş süreçlerimizin ve ekosistemimizin sürdürülebilirliğine verdiğimiz katkıyla da değerlendiriyoruz. Sürdürülebilirlik alanındaki global ve yerel trendleri dikkatle takip ederken, iş süreçlerimizi bu odak doğrultusunda yeniden yapılandırma konusunda kararlıyız. ESG (Çevresel, sosyal ve kurumsal yönetişim) odağındaki gelişme alanlarımızı, tüm yatırımcılarımızla şeffaflıkla paylaşmak öncelikli hedeflerimiz arasında.

2024 yılında da müşteri ihtiyaçları doğrultusunda ürün portföyümüzü geliştirmeyi ve finansal performansımızdaki artan ivmeyi 2024 yılında da yakalamayı hedefliyoruz. Kendimize ve işimizin kalitesine olan güvenimizle, SUWEN’in bir dünya markası olması yönünde emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@