banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Varlık Yöneticilerinin Kripto Akınları Perakende Yatırımcılar İçin Ne Anlama Geliyor

Huobi Global CFO’su Lily Zhang, fon şirketlerinin kripto varlıklara olan ilgi artışının yatırımcılara etkisini değerlendirdi.

Ekonomi 06.10.2022, 13:55 Melike Kaya Bayram
23
Varlık Yöneticilerinin Kripto Akınları Perakende Yatırımcılar İçin Ne Anlama Geliyor

Yakın zamanda öne çıkan örnekler arasında, Birleşik Krallık'ta regüle edilmiş bir dijital borsa olan Archax'ta hisse alan Abrdn; kurumsal Bitcoin kredisine ve Coinbase'e bağlı bir teknoloji platformuna sahip olan BlackRock, bir kripto ETF (Borsa Yatırım Fonu) başlatan Charles Schwab ve Temmuz’da dijital varlık yöneticisi Forteus'u satın alan Schroders yer alıyor.

Bu gelişmeler, yalnızca varlık yönetimi endüstrisinde kripto para birimlerinin artan kabulünü yansıtmakla kalmayıp, aynı zamanda yerleşik ve güvenilir isimlerle yatırım yapmayı tercih edenlere, dijital varlıkları tanıtarak perakende yatırımcı tabanını genişlettiği için cesaret veriyor.

Birçoğu Mayıs’ta kripto piyasasının gerilemesinden sonra gerçekleşen bu hareketlerin zamanlaması zayıf yatırımcı hislerine rağmen şirketlerin dijital varlıklara olan güvenini de gösteriyor.

Varlık yöneticileri neden kriptoya dönüyor?

Financial Times'ın bir yazısında belirttiği gibi coşkunun bir kısmı FOMO'ya (kaçırma korkusu) atfedilebilir. Varlık yöneticilerinin birden fazla finans geleceğine açık olması gerektiğini savunan yayın, kripto para birimlerinin şarap veya altın gibi diğer alternatif varlıklara benzer şekilde, sofistike yatırımcıların portföylerini korumaya yardımcı olabileceğini söyledi.

Kripto para birimlerinin piyasadaki düşüşün ardından kayıp değerlerini geri kazanıp kazanamayacağı şimdilik belirsiz olsa da tarih, balonların patlamasından sonra bile piyasaların bazı bölümlerinin gelişmeye devam ettiğini gösterdi. Varlık yöneticileri, eğrinin başındakiler olarak, blok zinciri teknolojisi üzerindeki yeteneklerini ve teknik bilgilerini geliştirdiklerinde, merkez bankası dijital para birimlerinin piyasaya sürülmesi için daha iyi hazırlanabilirler.

Gerçekten de FT, geleneksel fon şirketlerinin dijital varlıklara geçişi için güçlü bir gerekçe sunuyor: “Varlık sınıfının kendisinden bir kol boyu uzak dururken kriptonun teknolojisini, girişimci ruhunu ve yenilikçiliğini benimsemek mükemmel bir şekilde mümkün.”

Sıradan yatırımcılar için ne sunuyor?

Özellikle fiyat oynaklığı endişeleri nedeniyle kripto para birimleri satın almaktan kaçınan sıradan yatırımcılar için bu ne anlama geliyor?

Bu tür kişiler, kripto para birimlerine ilk yatırımlarını; itibarı, statüsü ve geçmiş kayıtları göz önüne alındığında geleneksel varlık yöneticileri aracılığıyla yapmayı tercih edebilir. Bunu

yapmak bu tür yatırımcılara daha fazla güven veriyorsa, bu onların kripto para birimlerini portföylerinin önemli bir parçası haline getirme yolunda bebek adımları atmalarına yardımcı olabilir.

Bu tür yatırımcıların kripto yatırımlarından edindikleri deneyim ve bilgi birikiminin ardından Huobi Global gibi dijital borsalara geçmeleri beklenmez. Bu senaryo, dijital varlık endüstrisinde regülasyonlar arttıkça ve Huobi Global gibi oyuncular dünya çapında uyumlu büyümeyi sürdürdükçe daha makul hale geliyor.

Daha fazla kripto platformu kullanıcısı, regülasyonlar ve endüstri uyumluluğu ile korunmanın keyfini çıkardığında, bu dijital varlıkların geleneksel yatırımlarla olan açığını daha da daraltacak ve büyümeyi hızlandıracaktır.

Varlık yöneticileri tarafından yapılan ilk kripto akınının ivme kazanıp kazanmayacağı henüz bilinmese de bu eğilim hem dijital varlık endüstrisi hem de yatırımcılar tarafından memnuniyetle karşılanmalıdır. Kripto teklifleri sunan geleneksel fon şirketlerindeki artış, daha fazla yatırımcı koruması ve eğitimi anlamına gelebilir. Giderek daha değişken ve belirsiz bir dünyada konu birikiminizi büyütmeye geldiğinde ise, bu ancak iyi bir şey olabilir.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@