banner143

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

'Ekonomimizin Tüm Kalkınma Süreçlerinde Müteahhitlerimizin de İmzası Var’

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yılı nedeniyle bir açıklama yayınladı.

'Ekonomimizin Tüm Kalkınma Süreçlerinde Müteahhitlerimizin de İmzası Var’

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yılı nedeniyle bir açıklama yayınladı. Açıklamasında, büyük zaferin yıldönümünde başta Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı şehit ve gazilerini rahmet ve minnet ile andıklarını söyleyen Eren, şöyle devam etti:

“Türk müteahhitler 101 yıl önce kazanılan şanlı zaferin ardından ülkenin yeniden inşa edilmesi sürecine en önemli katkıyı sağlayan gruplardan biri olmuştur. Ülkemizdeki birçok sektörün de temelini yine müteahhitlerimiz atmıştır. İmkansızlıklara rağmen ülkenin yeniden inşası ile başlayan sürecin sonunda ülkemiz ekonomisinin tüm kalkınma sürecinde müteahhitlerimizin imzası da yer almaktadır. Ayrıca Türk müteahhitler, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Ulusları birbirine bağlayan geleneksel bağlar arasında ekonomik ve ticarî ilişkiler, şüphesiz ki ileri gelenlerdendir” sözünde işaret ettiği gibi bugün 134 ülke ile kurulan bağların güçlendiricisi olmuşlardır. Müteahhitlerimiz, 1972’den 2023 Temmuz ayı sonuna kadar 134 ülkede 482 milyar dolar değerinde 11.768 proje üstlenmiştir. Cumhuriyetimizin 100. Yılını da kutlamaya hazırlandığımız böylesine özel bir yılda; küresel boyutta önemli bir referans olan sektörel dergi ENR’ın (Engineering News Record) 2023 yılı 'Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' listesinde yer alan 40 firmamız ile sıralamada ikinci ülke konumundayız. Ülkemizde olduğu gibi yurtdışında da gerçekleştirdiğimiz kaliteli işler ile ekonomimize ve güçlü Türkiye algısına katkıda bulunuyoruz. Tarihimizin en önemli günlerinden olan Zafer Bayramımızı kutluyor, 30 Ağustos Zaferi’nin bütün kahramanlarını şükranla anıyoruz.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@