banner24

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

"Ges Projesi İle Sürdürülebilir Üretime Katkı Sağlıyoruz"

Yarım asırlık geçmişiyle Hefa Group; ürettiği ürünlerin çeşitliliği ve kalitesi ile dünyanın birçok ülkesinde ilgiyle karşılanıyor.

Endüstri Güncel 18.04.2023, 11:30 Melike Kaya Bayram
141
"Ges Projesi İle Sürdürülebilir Üretime Katkı Sağlıyoruz"

Sektörde 41 yıllık tekstil ve suni deri mazisine sahip olan, ilk olarak çanta imalatı ve suni deri satıcılığı ile faaliyete geçen Şahinler ailesinin babaları tarafından 1955 yılında temelleri atılmış, geçmişten günümüze kadar adından söz ettirmeyi başarmıştır. 2 üretim tesisinde toplam 32.500 m² kapalı alan faaliyetlerini gerçekleştirmekte olan Hefa Group; ürettiği ürünlerin çeşitliliği ve kalitesi ile dünyanın birçok değişik ülkesinde ilgiyle karşılanmaya devam ediyor.

Tekstil sektörü Türkiye için en önemli ekonomik kaynak

‘Fast and First Quality: Hızlı ve Üstün Kalite’ sloganıyla dünyaya açılan Hefa Group CEO’su Murat Şahinler yaptığı açıklamada ‘Her geçen yıl farklı ülkeleri de dahil ederek ihracat gücümüzü arttırıyoruz. Tekstil sektörü Türkiye için en önemli ekonomik kaynaklardan biri. Bizde ülke ekonomisine kendi ölçümüzde fayda sağlamanın gururunu yaşıyoruz. Bundan önceki dönemde 80’den fazla ülkeye ihracat yapan Hefa Group olarak, önümüzdeki 3 yıl içerisinde ihracattaki üretimi %50- %60 civarına çekmeyi planlıyoruz.Şirketin boyahane sektöründeki yatırımları ve ihracat hedefleri de gelecek için umut verici görünüyor. Şahinler Ailesi'nin başarısı, Türkiye'deki girişimciliğin gücünü ve potansiyelini bir kez daha gösteriyor.‘sözlerine yer verdi.

Sektörün her alanında ihtiyaç duyuluyor

Geniş bir müşteri portföyüne sahip olan Hefa Suni Deri; döşeme, ayakkabı, terlik, çanta, tekstil, kırtasiye, kemer, cüzdan, otomotiv sektörü ve sağlık sektörü gibi birçok sektörde yoğun bir şekilde kullanılıyor.

Ayrıca boyahane sektöründe de faaliyetlerini sürdüren Şahinler ailesi; 2015-2017 yılları arasında gerçekleştirdikleri yatırımlar sayesinde, kapasitelerini 850 tona kadar çıkartıyor, önümüzdeki yıllarda %20'lik bir büyüme hedefi belirleyen şirket, Boyahane sektöründe Yeni ve Üst Düzey Teknoloji kullandıklarını belirten Şahinler, müşterilerine en kaliteli hizmeti sunmak için yatırımda sürekliliği esas almaya devam ediyor.

Üretimde gelecek nesil düşünülüyor, çevre ve insan sağlığı ön planda tutuluyor

Yitirilen dünya kaynaklarının bilincinde olan ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmayı zaruri gören Hefa Group; tüm üretim tesislerinde çevreye zarar vermeyen makineler kullanıyor, kalite kontrolü yapılmış sertifikalı kimyasallar kullanmaya özen gösteriyor. Bu bağlamda Hefa Group AŞ. ve Fayteks Tekstil LTD. ŞTİ. üretim tesislerinde oluşan hurda ve atıklar bakanlık onaylı tesislerce* bertaraf ediliyor. Ayrıca yeni bir yatırımla beraber mayıs ayında hayat geçecek olan GES projesi; toplam 20 MW gücünde güneş enerji santrali kurulması ile üretimde sürdürülebilirliği destekleyecek. Çalışanların çevre ve iş sağlığı güvenliği bilincini geliştirerek, ÇİSK yönetim sistemi anlayışını yaşam felsefesi haline getiriyor, sürdürülebilir bir geleceğin öneminin altını bir kez daha çiziyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@