banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Ruppur NGS’ nin Birinci Güç Ünitesine Nakliye Kilidi Kuruldu

Rosatom’un inşa ettiği Bangladeş’teki Ruppur Nükleer Güç Santrali’ nin (NGS) 1’inci Güç Ünitesi’ndeki reaktör binasının nakliye kilit montajı tamamlandı.

Ruppur NGS’ nin Birinci Güç Ünitesine Nakliye Kilidi Kuruldu

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom’un inşa ettiği Bangladeş’teki Ruppur (Rooppur) Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 1’inci Güç Ünitesi’ndeki reaktör binasınınnakliye kilit montajı tamamlandı.

Rosatom’un mühendislik biriminden yapılan açıklamaya göre nakliye kilidi, NGS sahasındaki en büyük ekipman olma özelliği taşıyor. Uzunluğu 12,7 metre, genişliği 10 metre ve ağırlığı 235 ton olan nakliye kilidiyle nükleer yakıt tesise yüklenip boşaltılabiliyor. Bu sayede NGS’nin inşaat aşamalarında 1’inci ve 2’nci sınıf ekipmanlar teslim edilebiliyor.

NGS işletmeye alındıktan sonra yakıt simülatörleri kilit aracılığıyla teslim edilecek ve reaktörün tam bakımı yapılacak.

Rosatom’un mühendislik birimi ASE A.Ş’nin Ruppur Nükleer Güç Santrali İnşaat Projesi’nin Başkan Yardımcısı Aleksey Deriy konuya ilişkin olarak şunları belirtti: “Nakliye kilidinin tasarım konumuna yerleştirilmesi, reaktörbinasındaki inşaat çalışmalarının tamamlanması için önemli bir aşamayı teşkil ediyor.”

Nakliye kilidinin montajı ve ayarlanması ile ilgili diğer çalışmalar, 1’inci Ünite’nin kubbesinin kurulmasından sonra gerçekleştirilecek.

2400 Mw Kapasiteli Ruppur NGS Rus Tasarımı ile İnşa Ediliyor

Toplam 2400 MW kapasiteli iki VVER-1200 reaktörü ile donatılmış Ruppur NGS, 25 Aralık 2015 tarihli Genel Sözleşme gereğince Bangladeş'in başkenti Dakka'ya 160 km mesafede Rus tasarımı ile inşa ediliyor. Bangladeş'teki ilk nükleer santral için Rusya’daki Novovoronej NGS'nin iki ünitesinde başarıyla uygulanan Rus tasarımı VVER-1200 tipi reaktörseçildi.Bu reaktör, tüm uluslararası güvenlik gerekliliklerini tam olarak yerine getiren modern bir3+ Nesil tasarım olma özelliği taşıyor.

ASE A.Ş, endüstrinin önde gelen şirketleri olan ASE EC A.Ş, Atomenergoproekt A.Ş (Moskova) ve ATOMPROEKT A.Ş (St.-Petersburg) şirketlerinin iş birliği ile kuruldu. Mühendislik Bölümü, sipariş portföyü ve dünya genelinde eş zamanlı olarak inşa edilen NGS sayısı bakımından dünyada ilk sırada yer alıyor. Bölümün gelirlerinin yaklaşık %80'i yabancı projelerden sağlanıyor. Mühendislik Bölümü, Rusya'da ve dünya genelinde yüksek kapasiteli NGS'ler için inşaat projeleri yürütüyor. Şirket, proje yönetimi ve tasarım faaliyetleri de dahil olmak üzere çok çeşitli EPC, EP, EPC(M) hizmetleri sunuyor ve karmaşık mühendislik tesislerinin yönetimi için çok boyutlu teknolojileri geliştiriyor. Söz konusu birim, Rus nükleer endüstrisinin başarılı faaliyetlerinden ve yenilikçi en son teknolojilerden faydalanıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@