banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

İtalya’dan 5 Milyon Euro’ Luk Makine Alımı İçin Sözleşme İmzaladı

Astor Enerji A.Ş. ASO 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve yeni tahsis edilen yaklaşık 250 dönümlük arsa üzerinde yapacağı yatırımlara başladı.

İtalya’dan 5 Milyon Euro’ Luk Makine Alımı İçin Sözleşme İmzaladı

Astor Enerji A.Ş. Prima Industrie S.P.A. ile 10 Ocak 2024 tarihinde yapılan sözleşme ile ileri teknoloji içeren makine sistemleri için yatırım yapmaya başladığını duyurdu. Bu sözleşme ile birlikte, istenilen teknolojik niteliklere sahip olan makine sistemlerinin üretim süreci ile birlikte 11 ay sonra işletmeye alınması planlanıyor. Söz konusu makine yatırımı, şirketin ana ürün gruplarından olan “Anahtarlama Ürünleri” üretim sürecindeki sac işleme atölyesinin 750 Ton/Ay olan kapasitesini 1.500 Ton/Ay’a yükseltecek.

Yatırımın tamamlanması ile birlikte anahtarlama ürünleri bölümünde hedeflenen  yüzde 100’lük kapasite artışının ilk aşamasının tamamlanacağı ve bu süreçte aynı zamanda seçilmiş olan ileri teknoloji ve otomasyon içeren makinelerin üretim maliyetlerini olumlu yönde etkileyeceği vurgulandı.

YENİ TAHSİS EDİLEN ARSA ÜZERİNDE YATIRIM ÖNCESİ ALTYAPI VE YATIRIMIN PROJE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Şirket, yatırımın yapılacağı arsanın tahsisi hakkında 28 Ağustos 2023 tarihli KAP duyurusuyla kamuoyunu bilgilendirmişti. Söz konusu yatırımın, ASO 2. Organize Sanayi Bölgesi genişleme alanı içinde yer alan şirkete tahsis edilen bu arsa üzerinde yapılması planlanıyor. Bu yatırım, şirketin kısa ve orta vadeli yatırım stratejileriyle uyumlu olarak gerçekleştiriliyor.

Öte yandan şirketin yeni yatırım programı kapsamında ön hazırlık, altyapı ve proje çalışmaları da devam ediyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@