banner143

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’ndan 50 Milyon Dolarlık Kredi İmkânı

TKYB, OPEC Fund ile T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarımı desteklemek amacıyla 50 milyon ABD doları tutarında bir finansman projesine imza attı.

Finans 22.03.2024, 17:15 Melike Kaya Bayram
234
Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’ndan 50 Milyon Dolarlık Kredi İmkânı

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın borçlu ve TKYB’nin uygulayıcı kuruluş olarak yer aldığı projede, Viyana, Avusturya merkezli uluslararası bir kalkınma bankası olan OPEC Fund tarafından sağlanan kredi Türkiye genelindeki tarım ve gıda üretim alanında faaliyet gösteren işletmelere finansman sağlamayı hedefliyor. Kredi, 6 Şubat 2023’te yaşanan depremden etkilenen 11 ili önceliklendirerek, Türkiye’de tarım ve gıda üretimi sektörlerinde faaliyet gösteren işletmelerin yatırım ve işletme sermayesi ihtiyaçlarının finansmanı için kullandırılıyor.

Gerçekleştirilen iş birliği hakkında değerlendirmelerde bulunan Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Genel Müdürü İbrahim Öztop, “OPEC Fund ile imzaladığımız bu anlaşma hem Bankamız için hem de yıllar sonra Türkiye için bir ilk olması sebebiyle büyük bir önem taşırken, Türkiye'nin tarım ve gıda üretim sektörlerinde sürdürülebilir gelişim sürecini destekleme misyonumuzu daha da pekiştiriyor. OPEC Fund ile kurduğumuz bu anlamlı iş birliğini sadece finansal bir destek olarak değil,, ülkemizin tarımsal kapasitesini ve gıda üretimini artırma yolunda atılmış değerli bir adım olarak görüyoruz. Bu vesileyle, depremden etkilenen bölgelerimizde faaliyet gösteren işletmelerin hızla toparlanmasına da katkıda bulunmayı amaçlıyoruz” dedi.

Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkı sağlamaktan duydukları mutluluğu dile getiren OPEC Fund Başkanı Dr. Abdulhamid Alkhalifa, “Tarım ve gıda sektörlerinin Türkiye’de ekonomik hareketlilik, istihdam ve ticarete çok büyük katkıları bulunuyor. TKYB aracılığıyla sağladığımız bu finansmanın, hem sektörün uzun vadeli sürdürülebilirliğine katkı sağlayacağına hem de depremden etkilenen bölgelerdeki işletmelerin ihtiyaçlarını gidererek ayağa kalkmalarına destek olacağına inanıyoruz. Türkiye ile iş birliğimizi daha ileri taşımaya ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmasına destek olmaya hazırız” dedi.

OPEC Fund ile imzalanan bu anlaşma kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürü Kerem Dönmez ise, “Ülkemiz tarafından uluslararası kuruluşlardan, hükümetlerden, ihracat kredi kuruluşlarından ve ticari kreditörlerden gıda güvenliği sektörü de dahil olmak üzere pek çok sektör için uygun koşullu dış finansman sağlanmasına ilişkin çalışmalara devam ediyoruz. Bu finansman ile OPEC Fund ile ilk iş birliğimiz gerçekleştirdik. 21 Mart tarihinde OPEC Fund ile Bakanlığımız arasında imzalanan bu anlaşmayla Türkiye'de ve öncelikli olarak depremden etkilenen bölgelerde faaliyet gösteren işletmelerin gıda güvenliği projelerine yatırım ve işletme sermayesi finansmanı sağlayacağız” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@