banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Deprem Bölgesinde Eğitime Kalıcı Destek

Gönüllü Hizmet Vakfı ve dünyanın dört bir yanından birçok selüloz ve kağıt üreticisi hep birlikte Gaziantep’te yeni bir eğitim kurumu açıyor.

Güncel 24.07.2023, 11:15 31.07.2023, 15:46 Melike Kaya Bayram
75
Deprem Bölgesinde Eğitime Kalıcı Destek

Sosyal sorumluluk projeleriyle gençlerin eğitimine destek olmaya devam eden Gönüllü Hizmet Vakfı (GHV), Türkiye’nin öncü temizlik kağıdı üreticilerinden Lila Kağıt ve Türkiye Selülozcular Birliği (Turkish Pulp Club - TPC) tarafından deprem sonrası başlatılan bağış çağrısı firmalardan büyük ilgi gördü. Selüloz ve kağıt alanında faaliyet gösteren yurt dışından yaklaşık 20 firma, güçlerini birleştirerek Türkiye’deki vakıfta bir fon oluşturdu ve bu fon ile deprem bölgesine yeni bir eğitim kurumu yapılması kararlaştırıldı. Toplanan bağışlar eğitim kurumu için ayrılan fonun yüzde 42’sini oluştururken, geri kalan kısım Gönüllü Hizmet Vakfı ve Lila Kağıt tarafından karşılandı.

Gaziantep Valiliği ile imzalanan protokol ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar sonucu; Gaziantep Şehitkamil İlçesi, Fıstıklı Mahallesi’nde açılacak 32 derslik kapasiteli yapının inşaatına başlandı. En kısa sürede eğitim öğrenime kazandırılması hedeflenen okulun adı ise “Gönüllü Hizmet Vakfı Çağdaş Uygarlık Anadolu Lisesi” olarak belirlendi.

Bugüne kadar okul, kütüphane, sağlık ve kültür merkezi gibi birçok eser inşa ederek toplumun hizmetine kazandıran Gönüllü Hizmet Vakfı, kurulacak lise ile eğitim kurumu sayısını 10’a çıkarmış oldu. Vakıf, Gaziantep’teki okul açılışı dışında deprem bölgesindeki ihtiyaçlara yönelik de kalıcı projeler geliştirmeye devam edeceğini bildirdi.

Projeye destek olan firmalar ve kişiler (alfabetik sıraya göre);

Arauco Europe Coöperatief U.A

Celulose Beira Industrial (Celbi) S.A

Cem Tekin

Central National Turkey

Ekman & Co AB

G.A. Paper International

GP Cellulose GmbH

Heinzel Group

Kathrin Attala

Korab International Aktiebolag

Lila Kağıt

Michael J, Maxine K Belus

Rayonier Advanced Materials

SCA Graphic Sundsvall AB

Tradewinds Establishment

Unirep Kimya

Zellstoff Import Verein e.V.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@