banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Ege Seramik Ve Ege Vitrifiye Yarım Asırdır Sektöre Öncülük Etmeye Devam Ediyor

Ege Seramik ve Ege Vitrifiye Yönetim Kurulu Başkanı Murat Polat ve Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, holdingin Macaristan yatırımlarını anlattı.

Güncel 16.02.2024, 16:45 Melike Kaya Bayram
292
Ege Seramik Ve Ege Vitrifiye Yarım Asırdır Sektöre Öncülük Etmeye Devam Ediyor

Seramik sektörüne birçok ilki taşıyan Ege Seramik ve Ege Vitrifiye’nin bayi buluşmasında Murat Polat ve Adnan Polat, Polat’ın Macaristan’da gerçekleştirdiği yatırımları aktardı ve gelecek hedeflerine ışık tuttu. Polat’ın uzmanlığını sadece seramik sektöründe değil, gayrimenkul ve enerji yatırımlarıyla da ihraç ettiğini belirten Adnan Polat, Macaristan’ın holdingin Avrupa’daki üssü olacağını ifade etti.

Ege Seramik’in Macaristan Çıkartması 20 Yılını Doldurdu

Ege Seramik ve Ege Vitrifiye Yönetim Kurulu Başkanı Murat Polat, “1993 yılında Ege Seramik’in Avrupa’daki yatırımları Doğu Avrupa ve Balkanlar Lojistik Merkezi’ni Budapeşte’ye açmasıyla hız kazandı. Holding’in lokomotif şirketlerinden biri olan Ege Seramik, bugün Türkiye’den yapılan seramik ihracatının %8’ini tek başına üstlenirken, 50ye yakın ülkede, 100’ün üzerinde noktaya gerçekleştirdiği ihracatla dış pazardaki gücünü her geçen gün artırmaya devam ediyor. Seramik sektörü için zor pazarlar olarak ifade edilen Amerika ve Kanadada 30 yıla yakın süredir faaliyet gösteren Ege Seramik, 2024 yılında ihracat pazarlarını genişletmek ve hedef pazarlarına Orta Doğu ve Afrika’yı da eklemek adına çalışmalarını sürdürüyor.” ifadelerinde bulundu.

Polat Gayrimenkul Macaristan’da Fark Yaratıyor

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat ise gayrimenkul ve enerji sektöründeki projelerini anlattı.

Türkiyede gayrimenkul sektörünün öncü oyuncusu olan, yatırımlarıyla katma değerli projeler hayata geçiren Polat Holding; ilk yurt dışı gayrimenkul projesi olan Duna Pearl’ü 75 milyon Euro yatırım ile Macaristan'ın başkenti Budapeştede hayata geçirdi. Göz alıcı konseptiyle Tunanın İncisi olarak anılan Duna Pearl, Budapeşte'nin işlek bölgelerinden 13. bölgenin değerli lokasyonlarından, Küçük Manhattan olarak da anılan, Ujlipatvaros'ta yer alıyor. ABD Yeşil Bina Konseyi USGBC tarafından, sürdürülebilir ve yenilikçi binalardan oluşan seçkin projelerin sahip olduğu LEED sertifikasına layık gölen Duna Pearl, doğayla uyumlu yemyeşil bir proje olarak yatırımcısına seçkin bir yaşam sunuyor.

Yaklaşık 45 bin metrekarelik alanda konut, otel ve mağazalardan oluşan karma bir proje olarak hayata geçirilen Duna Pearlde, 193 dairenin yanı sıra Four Points by Sheraton oteli de yer alıyor. Budapeştenin ilk Four Points by Sheraton oteli olan Four Points By Sheraton Danube, 5 bin 500 metrekarelik alanda, eşsiz konumu sayesinde canlı şehir merkezine yürüme mesafesinde, huzurlu ve sessiz bir ortamda konaklama imkânı sunuyor.

Polat Holdingin Macaristan Budapeştedeki bir diğer gayrimenkul projesi olan City Pearl, Özaltın Holding ve Nurol Holding ortaklığı ile 250 bin metrekarelik bir alanda 300 milyon Euro yatırımla hayata geçiriliyor. Budapeşte 9.bölgede, şehrin en popüler noktalarından biri olan, Tuna nehri kenarındaki Soroksáriye inşa edilen City Pearl projesi, Tuna Nehri, Budapeşte Parkı ve Ulusal Tiyatro'ya olan yakınlığı ile merkezi konumda bulunuyor. İlk konsepti 200den fazla uluslararası ödüllü Chapman Taylor mimarlık stüdyosu tarafından yaratılan, Türk ve Macar mimarların bakış açısı ile tasarlanan City Pearl projesinde, büyüklükleri 27 ile 147 metrekare arasında değişen 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daireler maksimum konfor için tasarlanıyor. Projenin ilk fazında 341 daire, 7 ofis, 311 araçlık otopark, 356 bisiklet park yeri ve 123 depo alanı 2024 yılında teslim edilirken, projenin ikinci fazı 2025 yılında sahiplerine teslim edilecek. Sıfıra yakın enerji tüketimi, çevreci ve sürdürülebilir tutumu ile Avrupaya yapılan değerli bir yatırım niteliğinde de olan City Pearl projesi, yeşil alanları, yüksek tavanlı daireleri, restoranları, kafeleri, fitness ve oyun alanları ile şimdiden şehrin içinde yeni bir şehir olarak anılıyor. Hem oturum hem de yatırım için Avrupadaki en avantajlı fiyatlara sahip olan Macaristanda hayata geçirilen City Pearl projesinde daire satın alma süreci, tüm yasal işlemlerin alıcının lehine Polat Holding tarafından kolayca halledildiği ve Macar yasalarına göre %20 peşin, %80 proje tesliminde olmak üzere 2 etaplı avantajlı bir ödeme sistemi ile gerçekleştirilebiliyor.

Polat Enerji Yenilenebilir Enerji Projeleri ile Macaristan’ı Aydınlatıyor

Yurt dışında yenilenebilir enerji üretimi kapsamında güneş enerjisi santralleri (GES) geliştirmek amacıyla ilk kez 2017 yılında Macaristanda çalışmalarına başlayan Polat Enerji, 200 MW’lık GES projesiyle fark yaratıyor. Polat Enerji, diğer yandan geliştirdiği 1000 MW’lık projenin, 500 MW’lık bölümünü Macar şirketlerine devrederek, yatırımını da  ihraç etti. Bugüne kadar yaklaşık 300 milyon Euro’luk yenilenebilir enerji yatırımı yapan Polat Enerji, Macaristan’dan sonra tüm Avrupa’ya yayılacak.  Şirket, Almanya, İngiltere, Hollanda, Romanya, Sırbistan ve Yunanistan’da yenilenebilir enerji  projeleri hayata geçirmek için çalışıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@