banner143

banner170

banner171

banner31

Atronmac Kitle Fonlama Turu Öncesi Talep Topluyor

Metal endüstrisinin ihtiyaç duyduğu sac işleme makinelerinin üretimini sağlayan Atronmac, fonbulucu platformundan talep toplama sürecini başlattı.

Ekonomi 16.05.2024, 13:30 Melike Kaya Bayram
143
Atronmac Kitle Fonlama Turu Öncesi Talep Topluyor

Otomobillerden köprülere, havacılıkta kullanılan uçaklardan savunma sanayinde üretilen tanklara kadar pek çok alanda metal endüstrisinin ihtiyaç duyduğu sac işleme makinelerini müşteriye özel tasarımlarla üreten Atronmac girişimi, ikinci yatırım turuna çıkmaya hazırlanıyor.

Girişim şirketi, fonbulucu platformunda gerçekleşecek ikinci tur öncesi talep toplama sürecini başlattı. Sürecin başladığı bu ilk günlerde yatırımcıların yoğun ilgisiyle yaklaşık 6 milyon TL ön talebe ulaşan girişimin ikinci yatırım turunda yeni çıkarılacak yüzde 10 – yüzde 15 payının yatırımcılara arzı söz konusu olacak. Fonlama tutarının 22 milyon TL - 33 milyon TL aralığında gerçekleşeceği bildirilen yeni yatırım turunda net oran ve tutarlar ön talep toplamına göre belirlenecek.

Ekim 2022’deki ilk yatırım turunu 2 bin 84 yatırımcının pay almasıyla kapatan Atronmac, bu turun ilk 14 gününü sadece mevcut ortaklarının katılımına açık tutacak. 15’inci günde fonlama hedefine ulaşılamadığı taktirde yatırım turu asgari 100 TL ile yeni yatırımlara açılacak. Ön yatırım talebi oluşturarak yatırım turunun ilk 20 iş günü içerisinde en az bildirdiği ön talep tutarı kadar yatırım yapan yatırımcılara, yatırım tutarları oranında ilave bedelsiz pay dağıtımı yapılacak.  Orta vadeli en büyük hedefini BIST Yıldız Pazar’a girmek olarak açıklayan Atronmac tarafından üretilen makineler hem Türkiye'de hem de Avrupa'da faaliyette.

Atronmac, 2022 yılında başladığı AR-GE ve tasarım çalışmalarını 2023 yılı içerisinde 1.000 metrekarelik fabrika ortamına taşıyarak üretime geçti. Yine 2023 yılı içinde Teknoloji ve Sanayi Bakanlığından 8,7 milyon TL  yatırım teşviki, KOSGEB’den 195 bin TL  hibe alan girişim; ikinci turda toplanacak fon büyüklüğüne bağlı olarak Teknoloji ve Sanayi Bakanlığının özel bir programına başvurarak teşvik miktarını 100 milyon TL seviyesine yükseltmeyi planlıyor. 2023 yılını 1 milyon dolar değerindeki siparişle kapatan  girişim şirketi, rakamı Mayıs 2024 itibariyle 34 milyon dolar seviyesine yükseltti. İkincil pay piyasasında en çok işlem gören firmalardan biri olan Atronmac 2023 yılı sonunda 1,2 milyon TL net kar açıklamıştı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner173

Gelişmelerden Haberdar Olun

@