banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

CUBEBOX, Yurt Dışı Fuarlarıyla Dünya Turunda

Tezmaksan, TIMTOS Taipei Uluslararası Takım Tezgahları Fuarı ve Fransa’da gerçekleştirilen Eurexpo Global Industrie fuarında ürünleriyle ilgi odağı oldu.

CUBEBOX, Yurt Dışı Fuarlarıyla Dünya Turunda

Son yıllarda geliştirdiği yenilikçi projelerle hem Türkiye hem de dünyada faaliyetlerini büyüten Tezmaksan uluslararası pazarlara odaklanarak ihracatını da geliştiriyor.  Uluslararası fuarlara katılarak hem global pazarlara ulaştıklarını hem de ihracatlarını artırdıklarını ifade eden Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, “Şu an dünyadaki sanayide yeni nesil üretim koşulları eşliğinde minimum downtownda maksimum üretim gerçekleştirmenin önceliği var. Sanayicinin bunu başarabilmesi için de üretim koşullarını daha verimli hale getirecek otomasyon çözümlerine ihtiyacı var. Fakat otomasyon da sürecin belirli bir bölümü. Bunun yanı sıra hammaddeden enerjiye ve zamana kadar birçok alanda tasarruf etmemiz gerekiyor ki global rekabette geride kalmayalım. Bunu da anlık verilerle üretimin her anını kontrol eden, plansız duruşların önüne geçen, elde edilen üründe en az kaybın ve en üst kaliteyi yakalamaya fırsat tanıyan otomasyon sistemleriyle başarabiliriz. Ülkemiz de bunun farkına özellikle son birkaç yıllık periyotta daha iyi vararak bu yöndeki yatırımlarını hızlandırdı. Bunun sonucunda da üretimin her adımında yeni standartlar ve ölçüm disiplininin de gelmesiyle rekabet ve bu rekabetin kuralları yeniden belirlendi. Katıldığımız fuarlarda sunduğumuz teknolojik çözümlere olan ilgi de bunun en net kanıtı. Bunu da hem bu iki fuarda hem de yakın zaman önce katıldığımız;Güney ile Güneydoğu Asya'nın en büyük takım tezgahı ve üretim teknolojilerini bir araya getiren IMTEX Fuarı’nda tecrübe ettik” dedi.

Bugünün ve geleceğin sanayi üretimine 40 yılı aşkın süredir teknolojik çözümler üreten Tezmaksan, takım tezgahları sektöründe dünyanın üçüncü en büyük fuarı unvanına sahip TIMTOS Taipei Uluslararası Takım Tezgahları CUBEBOX robotlu otomasyon sistemleriyle dikkat çekti. Küresel takım tezgahı ekosistemini birbirine bağlamayı amaçlayan fuarda Yerli Üretim belgesine sahip CUBEBOX robotlu otomasyon sistemleriyle20 ülkeye ihraç edilen modelleriyle katılım gösteren Tezmaksan, sektörün üretimine değer katacak çözümlerini tanıttı. Yeni CUBEBOX robotlu otomasyon sistemleriyle10 Uzak Doğu ülkesine ihracatı için anlaşmaları tamamlayan firma, fuar süresince 34 ülkeden 124 firma ile iş birliği için görüşme gerçekleştirdi. 7-10 Mart 2023 tarihleri arasında Avrupa’nın en büyük beş genel sanayi fuarlarından biri olan ve bu yıl sürdürülebilir üretim ve elektronik gibi yeni sektörlerin de eklendiği Eurexpo Global Industrie’de verimlilik odaklı CUBEBOX DR ile Fransa’daki bayisiyle yer alan Tezmaksan, sektörün yüksek rekabet gücü için yeni ihracat noktaları belirledi.

Tezmaksan’ın 2023 yılı ihracatında Uzak Doğu ve Avrupa pazarları ön planda

Geliştirdikleri ve yerli üretime katkı sağlayan yeni teknolojileri takım tezgahları sektörünün dünyadaki öncü firmalarıyla buluşturmak için her iki fuarın da önemli bir fırsat olduğunu belirten Tezmaksan Genel Müdürü Hakan Aydoğdu, “Ürettiğimiz yüksek teknolojinin gerek yurt içinde gerekse yurt dışında alıcıları mevcut. Biz Tezmaksan olarak geçtiğimiz yıldan bu yana yeni CUBEBOX robotlu otomasyon sistemleriyle Avrupa’da 20 ülkeye ulaştık. 2023 yılında hedefimize yeni pazarlar da ekleyip bunu daha da artıracağız. Bu açıdan 10 yeni ülkeyle Uzak Doğu pazarı ve Avrupa’daki yeni pazarlar bizim için önemli bir potansiyel. İki fuarda da sergilediğimiz yeni teknolojilerimiz ile firmamızın gücünü bir kez daha kanıtlayıp katma değeri yüksek ihracatın önünü açacağız. Ülkemizin yerlileşme hamlesi doğrultusunda pazara sunduğumuz CUBEBOX modellerimizin kapasitesi yakın zamanda daha da artacak. Bu yıl içinde Sivas’ta açılışını gerçekleştireceğimiz yeni fabrikamız aracılığıyla önümüzdeki 3 yılın sonunda 10 milyon dolar ihracat hedefimiz bulunuyor. Tezmaksan olarak yerli üretimi desteklemekle kalmayıp yüksek ihracat kapasitesiyle ülke ekonomisine de katkı vermeyi sürdüreceğiz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@