banner143

banner170

banner171

banner26

Mitsubishi Electric’in Yeni Robotu, Daha Büyük Yükleri Daha Uzun Menzille Taşıyor

Mitsubishi Electric, 1.504 mm menzil ve 12 kg yük kapasitesi sunan MELFA RV-12CRL 6 eksenli robotunu pazara sundu.

Endüstri Güncel 14.05.2024, 17:00 Melike Kaya Bayram
311
Mitsubishi Electric’in Yeni Robotu, Daha Büyük Yükleri Daha Uzun Menzille Taşıyor

Yeni ve geliştirilmiş taşıma kapasitesi ve erişim mesafesi ile Mitsubishi Electric’in yeni robotu MELFA RV-12CRL, montaj uygulamalarının yanı sıra al ve bırak uygulamalarında da yüksek esneklik ve çok yönlülük sağlayabiliyor. RV-12CRL'nin performansı, yüksek eylemsizlik ve momentuma uyum sağlayacak şekilde tasarlanmış koluyla yüksek hızlarda çalışma yeteneğiyle de artırıldı. Bu esneklik sayesinde robot ağır yükleri taşırken bile ±0,04 mm'lik doğruluğu koruyarak hassas konumlandırmayı destekleyebiliyor.

Altı eksenli MELFA RV-12CRL, genişletilmiş güvenlik fonksiyonları sunmak üzere MELFA SafePlus ile de donatılabiliyor. Bu sistem sayesinde robotik kol yakınlarda insan işçiler algıladığında ışık perdeleri gibi sensörler kullanarak hızı, torku ve menzili sınırlayabiliyor ve güvenlik kafesleri olmadan çalışabiliyor. Bir çalışan yaklaştığında durmadan ortak alanlarda güvenli bir şekilde çalışabilmesi sayesinde robot esnek üretim ortamlarında önemli avantaj sağlıyor.

Mitsubishi Electric'in MELFA RV-12CRL robotu da diğer RV-CR serisi üyelerinde olduğu gibi güvenilirliği ve hizmet ömrünü teknik olarak mümkün olan en üst düzeye çıkaracak ve toplam sahip olma maliyetini azaltmayı hedefleyecek şekilde tasarlandı. Pil değiştirme veya yedekleme ihtiyacını ortadan kaldıran MELFA RV-12CRL, robot bakım maliyetlerini ve arıza süresini azaltmaya destek oluyor. Pilsiz kodlayıcılara sahip yeni nesil servo motorların kullanımı da güvenirliliği ve uzun hizmet ömrünü artırmaya ve toplam sahip olma maliyetini iyileştirmeye yardımcı oluyor.  

Mitsubishi Electric EMEA Bölgesi Stratejik Ürün Müdürü Oliver Giertz, yenilikçi özelliklere ve yüksek performansa sahip son model MELFA RV-12CRL robot ile büyük ve ağır parçaların tekrarlanan taşıma işlemleri için uygun maliyetli ve verimli bir çözüm sunduklarını söyledi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner173

Gelişmelerden Haberdar Olun

@