banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Anker 2023’ü %80'in Üzerinde Büyümeyle Kapattı

Anker Türkiye, Yunanistan ve Orta Asya Ülke Müdürü Cem Bodur, perakende yatırımlarını artırarak 2024’te de çift haneli büyümeyi hedeflediklerini söyledi.

Güncel 25.03.2024, 16:30 Melike Kaya Bayram
125
Anker 2023’ü %80'in Üzerinde Büyümeyle Kapattı

Yaşamı kolaylaştıran teknolojilere öncülük eden Anker, Türkiye pazarındaki güçlü büyümesini sürdürüyor. Son olarak Yunanistan ve Kıbrıs’ın da bağlanmasıyla merkez ülke konumunu perçinleyen Anker Türkiye, başarısını her geçen gün artırıyor. Anker Türkiye’nin son 4 yılda Anker ekosisteminde en hızlı büyüyen pazarlar arasına girdiğine dikkat çeken Anker Türkiye, Yunanistan ve Orta Asya Ülke Müdürü Cem Bodur, “Orta Asya ülkelerinin yanı sıra Yunanistan ve Kıbrıs operasyonlarının da bağlanması başarımızın en önemli göstergelerinden biri. Hem cirosal hem de satış anlamında büyümeye devam ediyoruz. 2023’ü tüm zorluklara rağmen %80’nin üzerinde bir büyümeyle kapattık. Bunun yanı sıra birçok ürün grubunda ilk üç sırada yer almayı başardık” dedi.

“Soundcore markamızla pazarda ikinci sıradayız”

Bodur, Anker’in premium ama erişilebilir fiyatlara sahip bir marka olduğuna dikkat çekti. Anker ürünlerinin herkes tarafından ulaşılabilmesi ve satın alabilmesini destekleyen, Türkiye’de herkesi en az bir Anker ürünüyle buluşturmayı amaçlayan bir stratejiyle hareket ettiklerini anlatan Bodur, “Zengin portföyümüzde yer alan farklı ürün gruplarımız nedeniyle tercih ediliyoruz. En inovatif, en pratik ve her bütçeye uygun ürünleri üretiyoruz. Bu da bizi pazarda üst sıralara taşıyor. Örneğin; Soundcore hoparlör ve kulaklık tarafında hem adetsel hem cirosal bazda pazarda ikinci sırada yer alıyoruz. Bunun yanı sıra şarj ürünlerinde de son derece iddialıyız. Hepsiburada kanalında şarj ürünlerinde özellikle de 20W şarj cihazımızla Apple’ dan sonra ikinci sıradayız.”

“Türkiye’deki yatırımlarımızı sürdüreceğiz”

Tıpkı 2023’te olduğu gibi 2024 yılında da çift haneli büyümeyi hedeflediklerini belirten Anker Türkiye, Yunanistan ve Orta Asya Ülke Müdürü Cem Bodur, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye, ekonomik olarak zorlu bir pazar. Kur, hem bizim hem de sektördeki rakiplerimiz için çok önemli bir unsur. Haliyle bir projeksiyon yaparken ülkenin ekonomik şartları, kurun nereye gidebileceği, seçim olup olmayacağı gibi birçok detayı bir araya getirip öngörü yapmamız gerekiyor. Mart ayının sonunda yerel seçimler gerçekleşecek. Yani birçok belirsizlik söz konusu. Ancak biz Türkiye pazarına güveniyor, yatırımlarımızı askıya almak yerine sürdürmeyi tercih ediyoruz. Aynı zamanda kur artışına rağmen premium ürünleri erişilebilir fiyatla kullanıcılarımıza buluşturmayı hedefliyoruz. Bu nedenle perakende kanallardaki yatırımlarımızı %65-70 oranında artırarak, tüketici elektroniği alanında müşterilerimize olumlu alışveriş deneyimini en iyi şekilde sunmaya gayret edeceğiz. Bu deneyim sayesinde müşterilerimizin satın almadan önce ürünün performansından emin olabilecekleri imkanları sunmak istiyoruz. Pazarlama yatırımlarımızı ise geçen seneye kıyasla %45 artıracağız” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@