banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Gaziantepli depremzede çocuklarla anlamlı buluşma

Yorglass, 23 Nisan’a özel geleneksel olarak düzenlediği ‘‘Yaratıcı Parmaklar’’ etkinliğini bu yıl Gaziantep’e taşıyarak çocukların sevincine ortak oldu

Güncel 16.05.2023, 11:45 16.05.2023, 10:16 Melike Kaya Bayram
71
Gaziantepli depremzede çocuklarla anlamlı buluşma

Yorglass, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında geleneksel olarak düzenlediği ‘‘Yaratıcı Parmaklar’’ etkinliğinin bir ayağını Gaziantep deprem bölgesinde gerçekleştirdi.Ziyaret edilecek deprem bölgesinin doğru bir şekilde belirlenmesi adına afetin gerçekleşmiş olduğu ilk tarihten itibaren sahada aktif rol alan Kidolog ve Taş, Kâğıt, Makas Atölyesi ile ortak çalışan şirket, ihtiyaç listesi ve çocuklara özel gerçekleştirilecek etkinliklerin detaylarını oluşturdu. Gaziantep, Sakçagözü afet bölgesine kurulan yemek sofrası sonrasında atölye ve oyun aktiviteleri yapılarak çocuklara hediyeleri verildi.

Depremzede çocuklar atölye ve oyun alanlarında doyasıya eğlendi

Önceliği olarak kabul ettiği çocukların yanında olduklarını göstermek için 13 yıldır Yaratıcı Parmaklar yarışmasını organize ettiklerini,bu yıl ise etkinliklerine gülmeye en çok ihtiyaç duyan depremzede çocukları da dahil etmeye karar verdiklerini söyleyen Merve Yorgancılar Işıtmak; “Bu kapsamda önce bölgede var gücüyle çalışan Kidolog ve Taş, Kâğıt, Makas Atölyesi ile iletişime geçtik ve bir yol haritası oluşturduk. İnsan Kaynakları Departmanımızın da desteğiyle bölgeyi ziyaret edecek kişileri kurum içerisinden belirledik. Taş, Kâğıt, Makas Atölyesi’nin kurucusu Aslı Cüreklibatır ve iki özel eğitim öğretmeni ile Yorglass çalışanlarından oluşan ekibimizle yeni hayatlara dokunmak üzere yola çıkmış olduk. Sadece etkinlik düzenlemek için değil aynı zamanda bölge halkına destekolabilmek adına yanımıza paketlerimizi de aldık.Ancak bölgeye gidince ek ihtiyaçlarında olduğunu anladık ve kendimiz için not ettik. En kısa sürede notlarımız üzerine çalışıp bölgeye ulaştırmayı kendimize görev edindik. Yaratıcı Parmaklar projesinin ikinci ayağında Gaziantepli çocuklarımız için atölye ve oyun alanları kurarakonların keyifli vakit geçirmelerine katkı sağladıysak ne mutlu bize... Gaziantep’ten ayrıldıktan sonra depremden en çok etkilenen bölge olan Nurdağı’nı da ziyaret ettik. Ve bir kez daha anladık ki yaralar hala çok taze, eksikler çok…Hepimizin küçük büyük demeden gerçekleştireceği destekler bölge haklı için çok değerli ve kıymetli” şeklinde konuştu.

“Ne yapsak yetmez” mottosuyla depremzedelere ulaşmaya devam ediyor

Yaşanan deprem felaketi sonrasında yardımlarına “Ne yapsak yetmez” mottosu ile aralıksız devam ettiklerini vurgulayan Merve Yorgancılar Işıtmak; “6 Şubat’tan itibaren farklı alanlarda gerçekleştirdiğimiz yardımlarla yaraları sarmaya, bölge halkımızın yanında yer almaya çalışıyoruz. İhtiyaç Haritası iş birliğinde temel gıdadan bebek mamasına, çocuk kıyafetlerinden battaniyelere kadar birçok yardım kolisi hazırladık ve ayni yardımlarda bulunduk. Binlerce kişiye yemek dağıtımı sağlamanın yanı sıra fabrikalarımız öncülüğündeki yardım tırlarını afet bölgelerine ulaştırdık. Çadır zeminin ıslanmasını önlemek ve sıcaklık kontrolünü sağlamak için zeminlik olarak kullanılmak üzere 117 palet gönderimini sağladık. TOÇEV ile Kadınlar Günü kapsamında kadın çalışanlarımız adına yaptığımız bağış ile 66 öğrencinin bir aylık eğitim masraflarını şirket olarak üstlendik. İhtiyaç Haritası iş birliğinde büyük bir yardım seferberliği başlatarak YUDA Cam Kaykay’ı DasDas Sahne’de satışa sunduk.YUDA Cam Kaykay’ın satışından elde edilen gelir ile İhtiyaç Haritası üzerinden yaklaşık 120 çocuğa eğitim desteği sağlayacağız” diye belirtti.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@