banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Girişimci İşadamları Vakfı tarafından Geleneksel GİV İftarı düzenlendi

Geleneksel GİV İftarı’na katılan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı “Önümüzdeki 5 yıllık hedeflerimizin ilk noktası gıda arz güvenliğinin teminat altına alınmasıdır”

Güncel 05.04.2024, 16:30 Melike Kaya Bayram
130
Girişimci İşadamları Vakfı tarafından Geleneksel GİV İftarı düzenlendi

Ülkelerin ekonomik büyümeleri için önemli role sahip olan girişimciliğin Türkiye’de desteklenmesi, özendirilmesi ve yaygınlaştırılması için çalışan Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) geleneksel iftarı 4 Nisan Perşembe günü Bahariye Mevlevihânesi’ndeki vakfın merkezinde düzenlendi.

“Türkiye su stresi altında”

GİV geleneksel iftarında tarım ve orman uygulamalarına dair açıklamalarda bulunan İbrahim Yumaklı: “Türkiye su stresi altında bir ülke ve dünyada bu konuda 39. sırada. Ülkemizde şu anda kişi başı kullanılabilir su 1313 metreküp. 2030 yılına kadar hiçbir değişiklik yapmazsak bu oran bin metreküpün altına düşecek ve su fakiri bir ülke olacağız. Fakat elbette enseyi karartmayacağız. 112 milyar metreküp su depolama hacmiyle ülkemiz bunu yönetebilir konumda” diyerek Türkiye’nin potansiyeline dikkat çekti.

“Türkiye’de kullanılan her 100 kilogram tohumun 97 kilogramı bu topraklarda üretiliyor”

Gıda politikaları hakkında konuşan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: “1960 yılında dünya 3 milyar nüfusa sahipti. Türkiye’nin nüfusu ise 27 milyon civarındaydı. 2050 yılına geldiğimizde nüfusun dünya için 10 milyar, Türkiye için 105 milyon olması bekleniyor. FAO’nun yaptığı araştırmaya göre 2050 yılında bugüne göre %55 daha fazla suya, %65-70 civarında da daha fazla gıdaya ihtiyaç duyacağız. Türkiye tohumda dünyanın ilk 10 ülkesi arasında yer alıyor. Türkiye’de kullanılan her 100 kilogram tohumun 97 kilogramı bu topraklarda üretiliyor” dedi.

“Önümüzdeki 7 yılda 786 milyon Euro destek vereceğiz”

Türkiye’nin güçlü bir tarım ve orman altyapısı olduğuna dikkat çeken Yumaklı: “Bugün sadece üretmenin yetmediğini, üretilenin değerlendirmesini konuşuyoruz. Bakanlık olarak tarımsal üretimle alakalı yatırım yapan özellikle genç ve kadınlar olmak üzere sektörde faaliyet gösteren, kapasitesini artırmak isteyen tüm yatırımcılara önümüzdeki 7 yıl geçerli olacak program kapsamında 786 milyon Euro destek vereceğiz” ifadelerini kullandı.

“Türkiye artık masa kurabilen bir ülke”

GİV Başkanı Mehmet Koç, yaptığı açılış konuşmasında “Kargaşanın olmadığı, güzel bir seçim dönemi geçirdik. Çok güçlü ve çok senkronize çalışan bir hükümetimiz var. Önümüzde rahat geçireceğimiz 4 yılımız var. Türkiye coğrafi konumu, nüfusu, ekonomik büyüklüğü ve üretim kabiliyeti itibariyle bir fırsatlar ülkesi.” dedi.

Girişimci gençlere seslenen Koç, sözlerine şöyle devam etti: “GİV olarak, gençlerimizin üniversite bitirdiğinde iş aramak değil, iş kurmalarını öneriyoruz. Girişimci doğuştan olunmaz, eğitimle olur. Biz GİV olarak inanıyoruz ki Türkiye’nin geleceği gençlerde ve girişimciliktedir.” 

“Gelecek nesiller de bu topraklarda bağımsız olarak gerçek bir yaşam anlayışıyla yaşasınlar istiyoruz”

Türkiye’nin 100 milyar dolarlık ticari açığına değinen Koç, “Bu açığı kapatmanın yolu da çalışmak çalışmak çalışmak. Bu ülkede ihtiyacımız olan her şey var. Gelecek nesiller de bu topraklarda bağımsız olarak gerçek bir yaşam anlayışıyla yaşasınlar istiyoruz. Ramazan Bayramı’nızı şimdiden tebrik ediyor, Sayın Bakanımız İbrahim Yumaklı’ya da katılımları için şükranlarımızı sunuyorum.”

GİV geleneksel iftarındaki konuşmaların ardından Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya GİV Başkanı Mehmet Koç tarafından plaket takdim edildi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@