banner143

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Nivogo ve Dogo Döngüsel Dönüşüm Hareketi İçin Güçlerini Birleştirdi

Türkiye’nin öncü Döngüsel Dönüşüm Hareketi Nivogo, dünyanın ilk baskılı ayakkabı markası Dogo ile iş birliği yaptı.

Güncel 18.01.2023, 13:15 Melike Kaya Bayram
61
Nivogo ve Dogo Döngüsel Dönüşüm Hareketi İçin Güçlerini Birleştirdi

Moda sektöründeki “kullan-at” modelinin doğaya ve ekonomiye olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak adına döngüsel dönüşüm alanında faaliyet gösteren Nivogo, kendi geliştirdiği inovatif teknikle dünyada ilk baskılı ayakkabıyı vegan deri kullanarak üreten DOGO ile iş birliğine imza attı. “Döngüsel dönüşüm” hareketiyle, çeşitli sebeplerle raflardan depolara kaldırılan ve atıl durumda kalarak satış dışı bırakılan ürünleri yenileyerek, yeniden hayata döndüren Nivogo, sürdürülebilir iyi dünya amacıyla çalışıyor. İstatistiklere göre moda sektörü petrol endüstrisinden sonra dünyamızı en çok kirleten ikinci endüstri olmuş durumda. Küresel atık suyunun %20’si, küresel karbon emisyonlarının ise yüzde %10’u ve okyanuslardaki plastik kirliliğinin %35’i moda endüstrisinden kaynaklanıyor.

Nivogo, oluşturduğu bu benzersiz iş modeli sayesinde,birlikte çalıştığı markaların doğrusal iş modellerini döngüselleştirerek, sürdürülebilir, iyi bir dünya içinkurulduğu günden bu yana gerek partner markalar gerekse de bireysel kullanıcılarından aldığı 1 milyona yakın ürünü yeniledi. Yenilenen ürünlerle; 6.1 Milyar litre su kullanımının ve 9.5 Milyon kilogram karbon emisyonunun oluşmasının önüne geçildi. Sürdürülebilir iyi bir dünya amacıyla çalışan Nivogo, 100’den fazla ülkede satış noktasına sahip dünyanın ilk baskılı ayakkabı markası Dogo ile Döngüsel Dönüşüm noktasında güçlerini birleştirdi. Nivogo ve Dogo, gerçekleştirdiği bu iş birliği ile hızlı üretime ve tüketime odaklanan perakende sektörüne sürdürülebilir bir yaklaşım sunarak ekosistemin güçlenmesine ve ürünleri hayata döndürerek ömürlerinin uzatılarak su israfının ve karbon emisyonunun önüne geçmesine olanak sağlanacak.

Nivogo Kurucu Ortağı Arnas Akbaş, yapılan iş birliği için “Sürdürülebilir iyi bir dünya hayalimiz ile çıktığımız bu yolda, bugüne kadar elde ettiğimiz başarılar, bize doğru işleri yaptığımızı göstermekte. Hayata döndürdüğümüz1 milyona yaklaşan ürünlerle, gerek su israfı gerekse de tonlarca karbondioksitin önüne geçerek, sürdürülebilir yarınlar için çalışmaya devam ediyoruz. Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında çok iyi işlere imza atan ve sanatı moda ile birleştiren yeni döngüsel dönüşüm marka partnerimiz Dogo ile sürdürülebilir iyi bir dünyayı mümkün kılarak etkimizi daha da artıracağımızdan dolayı çok mutluyuz. Birlikte daha yeşile, sürdürülebilir bir geleceğe diyerek bu iş birliği sayesinde döngüsel dönüşüme büyük katkılar sağlamayı hedefliyoruz” dedi.

Dogo Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Peksarı; “Dünyamızın geleceği ve sürdürülebilirlik adına ‘bilinçli tüketim’ artık hayatımızın en önemli konusu oldu.Dünya’da ilk kez baskılı ayakkabı üreten marka olarak, kurulduğumuz günden beri her zaman vegan deri kullandık. Hayvansal deri kullanımının çevreye zarar verdiği bir gerçek ve hayvansal deriden üretilen tekstil ürünleri ise sürdürülemez bir endüstrinin ortak ürünü olmaya devam ediyor. Bu büyük gerçeğin ışığında gerek iş modellerimizde gerekse ürünlerimizde, sürdürülebilir bir dünya adına kararlar alıyor ve uyguluyoruz. Bu noktada Türkiye’nin ilk döngüsel dönüşüm hareketi Nivogo ile paydaş olmak bizim için çok büyük mutluluk. Artık bizler de çeşitli sebeplerden kullanılamayan veya satışa sunulamayan ürünlerimizi, Nivogo ile yenileyerek, kullanıcılar ile buluşturarak sürdürülebilir iyi bir dünya adına farkındalık oluşturacağız” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@