banner143

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Türkiye’de Yönetim Kurulundaki Kadın Oranı Yüzde 17

Laba Türkiye Ülke Müdürü Elif Tuzlakoğlu, “Eğitimin kadınlara lider olmaları için gerekli araçları sağlayacağını umuyoruz.” ifadelerinde bulunuyor.

Güncel 23.02.2022, 16:45 Melike Kaya Bayram
161
Türkiye’de Yönetim Kurulundaki Kadın Oranı Yüzde 17

TÜİK’in son “İstatistiklerle Kadın” raporuna göre, Türkiye’de kadınların istihdama katılım oranı sadece yüzde 28,7 iken yönetim kurullarındaki kadın oranı ise yüzde 17. Yönetici kadın oranındaki dengesizliğin azaltılması amacıyla Kadınlar İçin Liderlik Eğitimi’ni programlarına aldıklarını söyleyen uluslararası eğitim platformu Laba’nın Türkiye Ülke Müdürü Elif Tuzlakoğlu, “Bu eğitimin kadınlara lider olmaları için gerekli araçları sağlayacağını umuyoruz.” ifadelerinde bulunuyor.

LİDERLİKTE CİNSİYET DENGESİ SADECE KAZANCI DEĞİL İTİBARI DA ARTIYOR

“Cinsiyet açısından dengeli ve kapsayıcı bir organizasyona sahip olmak artık bir seçenek değil, çağın bir gereğidir.” diyen Elif Tuzlakoğlu, özellikle liderlik rolleri arasında doğru cinsiyet dengesini sağlamanın yalnızca finansal faydalar sağlamakla kalmadığını, aynı zamanda müşteriler ve iş ortakları nezdinde şirketinizin ilerici bir organizasyon kültürüne sahip olduğunu da gösterdiğini söylüyor. Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından yapılan araştırmalara göre, cinsiyetler arasındaki farkı kapatmanın faydaları önceden tahmin edilenden daha büyük ve GSYİH'nin %35'e kadar artmasına katkıda bulunabilir. Ayrıca, önde gelen yönetim danışmanlığı firması McKinsey&Company'nin araştırması, cinsiyet çeşitliliğine sahip işletmelerin, sektör ortalamasının üzerindefinansal getiri elde etme olasılığının %15 daha fazla olduğunu da ortaya koyuyor. Kurumların cam tavanları ortadan kaldırmaları ve bununla birlikte kadınları daha yetenekli olmaları için eğiten özel liderlik programlarını uygulamaları gerekiyor.

"Kadınları iş hayatındadaha fazla görmek istiyorsak, endüstrinin onlara kendilerini geliştirecek fırsatı sağladığından emin olmamız gerekiyor." diyen Elif Tuzlakoğlu. “Kadınların yeterince temsil edilmedikleri bir sektörde kendilerini liderlik pozisyonlarında görmeleri, değişimi etkileyecektir. Genç kadınların iş hayatında daha etkin yer almasını hedefliyorsak iyi iş çıkaran ve liderlik pozisyonlarında olan kadınları onlara örnek olarak göstermemiz gerekiyor.” açıklamasında bulunuyor.

LABA’DAN KADINLAR İÇİN LİDERLİK EĞİTİMİ

Uluslararası eğitim platformu Laba, çalışma hayatındaki cinsiyet dengesizliğini de göz önünde bulundurarak yeni eğitimini sunmaya başladı. Laba’da Kadınlar İçin Liderlik Eğitimi’ni hazırlayan Birim Gönülşen, 2018'den bu yana VISA'da Güney Avrupa Pazarlama Başkanı olarak görev yapıyor ve aynı zamanda 2020 - Türkiye’nin En Başarılı 20 CEO’su ödülünün de sahibi. Pazarlama alanında 20 yıldan fazla sektör tecrübesine sahip olan Birim Gönülşen, kendisini geliştirmek isteyen, liderlik pozisyonuna geçmek isteyen, kariyerinde ilerlemek isteyen ya da bir girişimde bulunmayı hedefleyen kadınlara ulaşmak istediklerini belirtiyor.Uygulama temelli eğitim 6 haftalık 12 online dersten oluşuyor. Bireysel değerlendirmeler, ödevler ve kariyer yolculuğunda destek olacak ek materyaller ile dolu bir içeriğe sahip Kadınlar için Liderlik Eğitimi; kariyer ve işyeri, iletişim ve networking gibi konulara değiniyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@