banner24

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Ulusal Kalite Hareketi’ne Katıldı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, KalDer Üyeliğiyle Mükemmellik Yolculuğunda Yeni Bir Dönem Başlatıyor.

Endüstri Güncel 05.03.2021, 13:10 Melike Kaya Bayram
347
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Ulusal Kalite Hareketi’ne Katıldı

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından; mükemmelliğin temel kavramlarını benimsemek ve hayata geçirmek amacıyla yürütülen Ulusal Kalite Hareketi, farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketler ile yerel yönetimlerin yanı sıra Türkiye’nin öncü kurum ve kuruluşları arasında da yaygınlaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO), KalDer üyeliği ile Ulusal Kalite Hareketi’ne katıldı. İmza töreninde konuşan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “KalDer üyeliğimiz ve Ulusal Kalite Hareketi’ne katılımımız, marka kalite anlayışımızı tüketici gözünde mükemmel noktaya taşıdığımızın bir göstergesi olacak” dedi. KalDer Genel Sekreteri Sabri Bülbül ise “Tüm iş süreçlerinde mükemmelliği ve üye memnuniyetini odağına koyan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu adımı ile kalite anlayışını bir adım ileriye taşıyarak diğer kurum ve kuruluşlar için de emsal teşkil edeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Mükemmellik kültürünü yaşam biçimine dönüştürerek Türkiye’nin rekabet gücünü ve refah düzeyini artırmak adına öncü çalışmalara imza atan Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer) yürüttüğü Ulusal Kalite Hareketi (UKH), Türkiye’nin köklü kurum ve kuruluşlarından yoğun ilgi görüyor. KalDer’in yeni üyesi ise Sakarya’nın ve Doğu Marmara’nın en büyük mesleki tabanlı sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) oldu. SATSO, üyelerine ve tüm şehre yönelik hizmetlerinde temel aldığı kalite anlayışını UKH’ye katılımı ile taçlandırmayı hedefliyor.

“KALİTE ANLAYIŞIMIZI MÜKEMMEL NOKTAYA TAŞIDIĞIMIZIN GÖSTERGESİ”

İmza törenine; SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ve KalDer Genel Sekreteri Sabri Bülbül’ün yanı sıra SATSO Genel Sekreteri Teyfik Öztürk ve ekibi ile birlikte KalDer Yönetim Kurulu Üyeleri Barış Arat ile Tuba Canvar Kahveci ve Ödül Sekreteri Esra Karakaş Kurşun da katıldı. Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’nin imzalanmasının ardından törende konuşan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “KalDer üyeliğimiz ve UKH’ye katılımımız marka kalite anlayışımızı üyelerimizin gözünde mükemmel noktaya taşıdığımızın bir göstergesi olacak. Kurulduğumuz günden bugüne en mükemmele ulaşmak, ilimizin ve bölgemizin kalkınmasına katkı sağlamak ve üyelerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz. Bu yolculukta KalDer ile yürüttüğümüz iş birliği bizim için önemli bir adımdı. EFQM Modeli çerçevesinde sürdürülebilir kalite ve değer yaratma yolculuğunun neresinde olduğumuzu görecek, varsa eksiklerimizi tamamlayacağız” açıklamasını yaptı.

 “KALDER OLARAK HER ZAMAN DESTEK SAĞLAYACAĞIZ”

KalDer Genel Sekreteri Sabri Bülbül ise Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın UKH’ye katılarak EFQM Mükemmellik Modeli’ni uygulama sürecine başlamasının kurum ve kuruluşlar için emsal teşkil edeceğini vurguladı. Sabri Bülbül, “Tüm iş süreçlerinde mükemmelliği ve üye memnuniyetini odağına koyan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu adımı ile kalite anlayışını bir adım ileriye taşıyacağını düşünüyoruz. Mükemmellik yolculuğunda yeni bir dönemi başlatan SATSO’nun bu süreci başarı ile tamamlayacaklarına yönelik inancımız tam. Kalite anlayışını tescillendirerek başlattıkları mükemmellik yolculuğunda KalDer olarak her zaman kendilerine destek sağlayacağız” dedi.

MÜKEMMELLİK YOLCULUĞU İÇİN YOL HARİTASI!

Ulusal Kalite Hareketi Programı ile öncelikli olarak kurum ve kuruluşların, EFQM Modeli çerçevesinde kurumsal olgunluk seviyeleri belirleniyor. Belirlenen seviye doğrultusunda kuruluşa, mükemmellik yolculuğu için bir yol haritası sunularak, mükemmellik yolculuğunun ilk adımları belirleniyor. Yapılan değerlendirmelerin ardından kurum ve kuruluşların; kuvvetli ve iyileştirmeye açık alanları tespit edilerek, iyileştirme planları hazırlanıyor. Kuruluşlar; olgunluk seviyesine bağlı olarak 2 ile 5 yıl arasında değişebilen zaman zarfında kararlılık, yetkinlik ve olgunluk seviyeleri olarak adlandırılan mükemmellik aşamalarını tamamlayıp Türkiye Mükemmellik Ödülleri’ne başvurabiliyorlar.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@