banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

ABB E-mobilite, bir milyonuncu elektrikli araç şarj ünitesini teslim etti

ABB E-mobilite, AC ve DC şarj portföyünde dünya çapında bir milyondan fazla elektrikli araç şarj ünitesi sattı.

Endüstri Güncel 06.02.2023, 11:30 Melike Kaya Bayram
22
ABB E-mobilite, bir milyonuncu elektrikli araç şarj ünitesini teslim etti

ABB E-mobilite, şirketin akıllı ve güvenilir elektrikli araç şarj çözümleri aracılığıyla emisyonsuz bir gelecek sağlama misyonu çerçevesinde bir milyonuncu elektrikli araç şarj ünitesi teslimini gerçekleştirdi.  

85'ten fazla pazarda faaliyet gösteren ABB E-mobilite'nin 2022 yılında İtalya'nın Valdarno kentinde 16 bin m2'lik alana yayılan 30 milyon dolarlık yeni üretim tesisinin faaliyete geçmesiyle şirketin üretim kapasitesi son iki yılda iki katına çıkmış oldu. Son teknoloji üretim tesisi, yedi üretim hattı sayesinde her 20 dakikada bir DC hızlı şarj ünitesi üreterek sektör için yeni bir standart oluşturdu ve şirketin son yıllarda kaydettiği olağanüstü büyümeyi sürdürmesini sağladı.

ABB E-mobilite, Valdarno'daki tesisinin yanı sıra küresel çapta da genişlemeye devam ediyor. Şirket, Ocak ayı başında, kamusal şarj, okul otobüsleri ve filolar için yılda 10 bin adet'e kadar şarj ünitesi üretecek olan Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yeni üretim tesisinde üretime başladı. 2022 yılında ayrıca ABB E-mobilite'nin Çin'in önde gelen şarj sağlayıcısı Chargedot'taki hisselerinde de önemli bir artış yaşandı.

Duyuru üzerine konuşan ABB E-mobilite CEO'su Frank Mühlon şunları söyledi: “2010 yılında AB'nin ilk 50kW şarj ünitesinin üretiminden, üç dakikadan kısa bir sürede 100 km menzil sunabilen Terra 360'ın lansmanına kadar, ABB E-mobilite uzun zamandır emisyonsuz bir mobilite geleceği yaratmak için gerekli yenilikleri geliştirmeye çalışıyor.

Araştırma ve geliştirmeye yaptığımız sürekli yatırım, e-mobilite alanını geliştirme konusundaki kararlılığımızı gösterirken, hedeflerimizin gerçekleştirilmesinin ayrılmaz bir parçası da bu çözümlerin küresel ölçekte sunulmasıdır. Bu bir milyonuncu şarj ünitesi hedefine ulaşmamızda gösterdikleri sürekli iş birliği için tüm dünyadaki müşterilerimize teşekkür etmek istiyorum. Daha nice milyon ünitelere diyor ve yaratılmasına yardımcı olacakları daha temiz, daha yeşil dünyaya kavuşmayı dört gözle bekliyorum.”

ABB, daha sürdürülebilir ve kaynak açısından verimli bir gelecek için elektrifikasyon ve otomasyon çözümleri sunan bir teknoloji lideridir. Şirketin çözümleri, üretim, hareket, enerjilendirme ve işletimi optimize etmek üzere mühendislik bilgisini ve yazılımı birbirine bağlar. 130 yılı aşkın mükemmellik üzerine inşa edilen ABB'nin 105.000 çalışanı, endüstriyel dönüşümü hızlandıran inovasyonları üretmeye devam ediyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@