banner24

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

ASAŞ, Birleşik Krallık’da İnovatif Ürünleriyle Beğeni Topladı

ASAŞ, Birleşik Krallık pencere, kapı, cam, donanım ve bileşen endüstrisi için lider ticaret fuarı olan FIT Show’a katıldı.

Endüstri Güncel 30.05.2023, 12:00 30.05.2023, 10:59 Melike Kaya Bayram
102
ASAŞ, Birleşik Krallık’da İnovatif Ürünleriyle Beğeni Topladı

Türkiye’nin lider sanayi kuruluşlarından ASAŞ, 23-25 Mayıs 2023 tarihleri arasına Birmingham'da düzenlenen ve Birleşik Krallık’ın pencere, kapı, çatı kaplama, hırdavat ve düz cam endüstrisine özel tek fuarı FIT Show’a katıldı. 200 markanın en yeni ürünlerini sergilediği fuarda ASAŞ, cephe giydirme sistemleri, kapı-pencere sistemleri ve sürme sistemlerdeki en beğenilen ve tercih edilen ürünlerini tanıttı. Kanada, Çin, Fransa, İtalya, Almanya, ABD, Hindistan, Polonya, İspanya, Belçika, Finlandiya, İrlanda, Litvanya, Lüksemburg, Hollanda ve Norveç gibi birçok ülkeden gelen ziyaretçiler ASAŞ’ın ürünlerine yoğun ilgi gösterdi. sektör profesyonellerinden tam not aldı.

Dış Cephelerde Benzersiz Şıklık

Sanat ve bilimi birleştiren Skypanel Ombrae Dekoratif Cephe Sistemleri, çalışmalarını Kanada’da sürdüren sanatçı Roderick Quin tarafından tasarlandı. Ombrae’nin bilgisayarlı dijital işleme yöntemiyle tasarlanan ve son teknolojiyle üretilen panellerinde yüzeyindeki 3 boyutlu pikseller, ışığın çeşitli tonlarını yansıtarak cephelerde benzersiz bir görüntü yaratıyor. Ombrea’nın uygulanacağı projelerde grafik ve sistem tasarımı ASAŞ tarafından değerlendirildikten sonra projeye özel konsept çalışması yapılıyor.

Dört Mevsim Bahçe Keyfi

ASAŞ’ın FIT Show’da tanıttığı REWG50 Kış Bahçesi Sistemi, bahçe keyfini her mevsimde ev konforunda yaşatıyor. REWG50 Kış Bahçesi Sistemi, yerinde kolay şablon hazırlığı ve imalat ölçülerinin esnek ve ayarlanabilir olmasıyla kolay aplikasyon imkanı sağlıyor.

PAS 24 Sertifikalı RWT 75 Kapı ve Pencere Sistemi

RWT 75, ASAŞ’ın özel yalıtım malzemeleri ile düşük uf değerleri sağlayan, yüksek ısı ve statik performanslı ısı yalıtımlı alüminyum kapı ve pencere sistemi. Profil içerisindeki özel yalıtım malzemeleri sayesinde daha fazla yalıtım sağlayan RWT 7, içe ve dışa açılım, çift eksen, vasistas, çekme sürme, katlanır kullanım seçeneklerine sahip. RWT 75, içe ve dışa açılır opsiyonları ile birlikte İngiliz Standartları Enstitüsü (BSI) tarafından PAS24 ile sertifikasıyla öne çıkıyor. PAS 24, kapı ve pencerelerin hırsızlığa karşı dayanıklılık ve güvenlik performanslarını değerlendiriyor. Güvenlik testi esnasında pencereye 20 saniye boyunca 200 kg’lık bir kuvvet uygulanıyor.

ASAŞ’tan Alttan Taşıyıcılı Katlanır Kapı Sistemleri Segmentinde Türkiye’de Bir İlk

Alttan taşıyıcılı katlanır kapı sistemleri segmentinde, Türkiye’de ilk defa ASAŞ tarafından yerli olarak geliştirilen REFD77 katlanır kapı sistemleri; yüksek ısı, ses yalıtım değerlerine ve hava-su sızdırmazlık performansına sahip. Sistem, iç mekanları dış koşullardan maksimum seviyede koruyor. 7 ardışık kanat kullanımı ve alt rayda çalışarak yükü kasaya aktaran rulman sistemi sayesinde 3,50 m yüksekliğe ve 120 kg ağırlığa kadar yük taşıyabilme özelliğine sahip olan sistem, gömülü ve düşük eşik sistemiyle zarif bir görüntü ve kolay kullanım imkanı sunuyor.

Özel Projelere Özel Sistem

Her bir kanatta 3000 mm x 5000 mm ölçülerinde cam kullanımına izin veren RESF32 Skyfeel Minimal Sürme Sistemi, takviye profilleri sayesinde 350 kg ağırlığa kadar kanat yapabilme imkânı sunuyor. Yüksek ısı yalıtımına sahip sistemde zeminin altına gizlenerek çerçeveye sabitlenen yan ve orta kesitler, alüminyum profilin görünümünü minimumda tutarken, iç mekanlarda gün ışığından maksimum yararlanma imkanı ve kesintisiz manzara keyfi sağlıyor. Prestijli binalarda ve yüksek performans gerektiren projelerde tercih edilen REPF160 Powerfeel Performans Sürme Sistemi ise yüksek rüzgar basınçlarına dayanacak profil kesitleriyle dikkat çekiyor. Isı yalıtım değerini yüksek tutacak özel elemanlarla yalıtımı güçlendirilen REPF160 Powerfeel, kolay kilitleme sistemiyle pratik kullanım imkanı sunuyor. Geri dönüşümlü malzemelerden üretildiği için sürdürülebilir bir yapı malzemesi olan REPF160 Powerfeel, fark yaratıyor.

Maksimum Isı Ve Ses Yalıtımı

İnova 76 mm kapı ve pencere sistemi, 7 odacıklı profil tasarımı, 3 contalı sistem ve 50mm genişliğinde yüksek yalıtımlı özel camların kullanılmasına imkan sağlaması sayesinde maksimum ısı ve ses yalıtımı sağlıyor. Kendinden contalı sistemi sayesinde TPE conta kullanımı ile köşelerde kaynaklanabilirlik ve bu sayede yüksek sızdırmazlık özelliği sunuyor. Kasa, kanat birleşiminde kullanılan standart contaların yanı sıra orta conta kullanımı ise maksimum yalıtım imkanı sağlarken, kendinden contalı profil sayesinde hızlı üretilebiliyor. Bununla birlikte İnova Orta Contalı 76 mm sisteminin pencere ısıl iletkenlik katsayısı Uw=0,78 W/m²K değerine ulaşarak IFT Rosenheim tarafından belgelendi.

Dış Cephe Mimarisine Dekoratif Ve Estetik Bir Dokunuş

Estetik tasarımıyla olduğu kadar fonksiyonel özellikleriyle de dikkat çeken PVC Monoblok Panjur Sistemleri, yaz aylarında güneş ışınlarını engelleyerek klima tüketimini en aza indirirken; kışın ise içerideki sıcak havayı uzun süre hapsederek ısınma maliyetlerini düşürüyor. Yaşam alanlarının dinamik ihtiyaçlarına maksimum kapasitede cevap verebilecek şekilde geliştirilen sistem için iki farklı optimum kutu ölçüsü bulunuyor. 195x200mm izolasyonsuz ve 195x230 mm izolasyonlu olarak üretilen kutu seçenekleriyle maksimum sarım değerleri sağlanıyor. Bu sayede ek bir kutu yüksekliğine ihtiyaç duyulmadan; 300 cm+kutu yüksekliğinde 39mm, 235 cm+kutu yüksekliğinde ise 55 mm lamellerle kullanılabiliyor.

Yüksek Binalara Özel Çözüm

ASAŞ’ın yüksek binalarda estetik ve yüksek performanslı cephe sistemi gereksinimini karşılamak, ileri seviye ısı yalıtımı ve su sızdırmazlığı sağlamak amacıyla geliştirdiği REF60 Giydirme Cephe Sistemi, büyük beğeni topladı. 3’lü cam detayını sağlamak ve ısı yalıtımında yüksek performans elde etmek amacıyla geliştirilen REF60 Giydirme Cephe Sistemi, bağlantı vidaları fitil yuvasının altında kaldığı için hem kolayca monte ediliyor hem de su sızdırmazlık performansı artıyor. REF60 Giydirme Cephe Sistemi’nin çelik takviyeli versiyonu, alüminyum profillerle sağlanamayan yüksek rüzgar yükü dayanımı gerektiren detaylarda cephe görüntüsünün kesintisiz devam edebilmesi özelliğiyle de öne çıkıyor.

Türkiye’de Pasif Ev Standartlarını Karşılayan İlk Alüminyum Mimari Sistem

RWT95 pencere sistemi, özel yalıtım malzemeleri ile düşük UF değeri sağlayan, yüksek ve statik performanslı ısı yalıtımlı, Türkiye’de pasif ev standartlarını karşılayan ilk sistem olma özelliği taşıyor. 54mm bariyer ve özel yalıtım malzemeleri kullanımına imkan veren tasarım prensibi ile yüksek yalıtım performansı sağlıyor. Çok odacıklı polyamid bariyerleri ile zorlu iklim koşullarına yüksek enerji verimliliği sağlayan tasarım prensibi ile çözüm sunuyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@