banner143

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Azerbaycan Tekstil Endüstrisinde Gücünü Artırıyor

Durak Tekstil, Müşteri Buluşması’nda hem geniş ve gelişmiş ürün gamını tanıttı hem de üreticiler için güvenilir bir partner olduğunu vurguladı.

Endüstri Güncel 06.02.2024, 18:45 Melike Kaya Bayram
246
Azerbaycan Tekstil Endüstrisinde Gücünü Artırıyor

Türkiye’nin lider endüstriyel dikiş ve nakış iplikleri üreticisi Durak Tekstil, küresel pazardaki büyüme stratejisini güçlü ve emin adımlarla sürdürüyor. Firmanın Azerbaycan distribütörü Aydınlar Makine ile organize ettiği Müşteri Buluşması’na bölgenin önde gelen 60’tan fazla tekstil üreticisi katıldı. Etkinlikte hem Durak Tekstil ürün portföyündeki dikiş ve nakış ipliklerine ilişkin sunumlar yapıldı hem de uygulamalara dönük ilham verici görüşmeler gerçekleştirildi. 3 saati aşkın süren buluşmada Aydınlar Makine firma sahibi Aydın Abbasov, Durak Tekstil adına Durak Tekstil Yurt Dışı Satış Direktörü Efe Oran ve Durak Tekstil Pazarlama Direktörü Yiğit Durak sunum yaparak, endüstri profesyonellerinin sorularını yanıtladılar.

10 Ocak’ta düzenlenen Durak Tekstil Azerbaycan Müşteri Buluşması’nın ilk bölümünde Aydın Abbasov, Aydınlar Makine’yi tanıtan bir sunum yaptı. Bu konuşmayı takiben Efe Oran katılımcıları Durak Tekstil’in tarihçesi, günümüzdeki üretim ve pazarlama gücü ile gelecek vizyonu hakkında bilgilendirdi. Katılımcılar Yiğit Durak’ın firmanın fark yaratan AR-GE çalışmaları ve pazardaki yenilikleri hakkındaki konuşmasını büyük bir merak ve dikkatle dinlediler. Azerbaycan’da ilk kez bir müşteri buluşması etkinliği düzenlediklerini söyleyen Durak, gördükleri ilgiden dolayı çok memnun olduklarını ve büyük bir gelişme gösteren Azerbaycan tekstil endüstrisi ile doğrudan görüşmenin çok yararlı sonuçlar yarattığını söyledi.

Azerbaycan ile Türkiye’nin hem tarihi hem de kültürel olarak çok yakın ilişkilere sahip olduğuna değinen Durak, ‘tek millet iki devlet’ şeklinde belirtilen bu yakınlığın ticari bağlamda da büyük bir potansiyel taşıdığını ifade etti. Kendilerini yabancı bir ülkede değil, evlerinde gibi hissettiklerini dile getiren Durak; “Azerbaycanlı üreticiler ve Azerbaycan pazarı Türkiye’ye ve Türk ürünlerine dönük büyük bir sempati taşıyor. Birçok insanın Türkiye Türkçesi’ni konuşuyor olması da iş yapma sürecimizi hızlandırıyor. Dolayısıyla kültürel benzerliklerimiz bize daha fazlası için ortak bir zemin yaratıyor” dedi.

Durak Tekstil, iplikleriyle birçok farklı sektörün çözüm ortağı

Durak Tekstil Azerbaycan Müşteri Buluşması’nda denim, spor giyim, nakış ve ayakkabı endüstrilerinden önde gelen üreticilerin temsilcileri hazır bulundu. Azerbaycan iç pazarının yanı sıra Rusya ve Türk Cumhuriyetlerine ihracata yönelik çalışan firmaların kalite odaklı çözüm arayışlarına yanıt veren Durak Tekstil, halihazırda bu pazarda konumunu güçlendirmeye devam ediyor. “Bölgede müşterilerimizle gerçekleştirdiğimiz bu ilk buluşma çok yararlı oldu. Etkinliğimize katılan profesyonellere kendimizi ve ürünlerimizi anlatmanın yanı sıra, onların beklentilerini de öğrenerek yapılabilecek iş birlikleri üzerine yararlı görüşmeler gerçekleştirdik” diyen Yiğit Durak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Dikiş ve nakış ipliklerimizin kalitesi kadar teknik özelliklerine ve uygulama olanaklarına ilişkin merak edilen neredeyse bütün noktalara değinme fırsatı bulduk. Kaliteyi temel alma noktasında Azerbaycan tekstil endüstrisi ile aynı değerleri paylaşıyoruz ve stratejik partnerlik için bunun vazgeçilmez olduğunu biliyoruz. Müşteri buluşmamızda birçok farklı uygulamaya dönük AR-GE ürünü ipliklerimizi tanıttık, beklentimizin üzerinde gerçekleşen ilgi bize pazar için güçlü bir projeksiyon sağladı.”

Türkiye’nin ilk iletken ipliği Durak SilverPro Azerbaycan’da takdir edildi

Birçok sektöre hitap eden zengin bir ürün portföyüne sahip bulunan Durak Tekstil’in Azerbaycanlı üreticilerle buluştuğu etkinlikte öne çıkan ürünlerden biri, Türkiye’nin ilk yerli ve milli iletken dikiş ipliği Durak SilverPro oldu. Yiğit Durak, 2020 yılında başlayan yoğun AR-GE çalışmaları ile geliştirilen ve kısa bir süre önce pazara lanse edilen bu iletken ipliğin teknik uygulama alanlarında çığır açacağını söyledi. Durak; “Otomotivden modaya, ev tekstillerinden iş ve güvenlik kıyafetlerine, sportif ürünlerden medikal tekstillere kadar onlarca farklı akıllı tekstil uygulaması için başarısını ispatlayan bu son inovasyon ürünümüz Azerbaycanlı kullanıcılarımızın dikkatini çekmeyi başardı. Belirli düzeyde elektriksel iletkenlik sağlayan bu dikiş ipliklerimiz ile tekstil yüzeyler (kumaş, deri, kompozit, vb.) fonksiyonel hale geliyor. Endüstri 4.0, akıllı tekstiller ve giyilebilir teknolojiler ile yapay zekanın konuşulduğu günümüzde Durak SilverPro birçok yeni farklı kullanım için neredeyse sınırsız fırsatlar sunuyor” diye konuştu.

Azerbaycan yönetimi yatırımları destekliyor

Başta Cumhurbaşkanı İlham Aliyev olmak üzere, Azerbaycan yönetiminin üretimin geliştirilmesi kapsamında yatırımları desteklediğine dikkat çeken Yiğit Durak, özellikle tekrar Azerbaycan’ın bağımsız toprakları arasına katılan Karabağ bölgesinin kalkındırılmasına dönük çalışmalara odaklanıldığını söyledi. Durak Tekstil’in geniş ve gelişmiş ürün gamının yanı sıra güvenilir bir partner olarak Azerbaycan pazarında kendini konumlandırdığını belirten Durak; “Yatırım demek elbette bütçe anlamına geliyor ve fiyat bazlı bir rekabet kaçınılmaz oluyor. Ancak, buradaki profesyonellerin ‘Durak iplikleri bir yana, diğerleri bir yana’ demesi bizim için çok anlamlı. Kalite ve marka algısı ile pazarda ayrıştığımızı hissettik. Önümüzdeki dönemde burada yapacağımız pazar çalışmalarıyla bu marka algısını daha da güçlendireceğiz” diye konuştu.

Etkinliğe Azerbaycan’ın seçkin moda markalarından ve Durak Tekstil ipliklerini kullanan Taylor’s Home firmasının direktörü Aynur Abbasova ve tasarımcısı Fakhriyak Halafova da katıldı. Moda sektöründe güçlü konumda bulunan bu iki isim yaptıkları konuşmalarda, 14 yıldır memnuniyetle Durak Tekstil ipliklerini kullandıklarını dile getirerek, markaya duydukları güvenin altını çizdi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@