banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Durak Tekstil, IBIA EXPO 2023’te Yatak Endüstrisine Yeni Bir İplik Vizyonu Sunacak

Durak Tekstil, 28 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında İFM’de düzenlenecek 2. Yatak Yan Sanayi ve Teknolojileri Fuarı 2023’te bir kez daha sektörle buluşacak.

Endüstri Güncel 29.08.2023, 11:00 Melike Kaya Bayram
19
Durak Tekstil, IBIA EXPO 2023’te Yatak Endüstrisine Yeni Bir İplik Vizyonu Sunacak

Endüstriyel dikiş ve nakış iplikleri üreticisi Durak Tekstil, 28 Eylül - 1 Ekim tarihleri arasında İFM’de düzenlenecek 2. Yatak Yan Sanayi ve Teknolojileri Fuarı IBIA EXPO 2023’te bir kez daha sektörle buluşmaya hazırlanıyor. Fuarda 6. Salon’daki 6-G13 numaralı Durak Tekstil standında, fonksiyonel, teknik ve sürdürülebilir iplik portföyünün yanı sıra, müşteri taleplerine esnek yanıt ve servis gücü de öne çıkacak.

Yatak endüstrisinin özel taleplerine yanıt veren geniş bir ürün gamına sahip olan Durak Tekstil, fuar boyunca zengin ürün portföyünün yatak üreticilerine sağladığı avantajları gözler önüne serecek. Özel bitim işlemleri ve yüzlerce renk seçeneğinin yanı sıra, fonksiyonellik, sürdürülebilirlik ve tasarım yönünden üreticilere katkı sağlayan Durak Tekstil iplikleri, aynı zamanda gerekli standartları karşıladığını gösteren ulusal ve uluslararası belgelere de sahip bulunuyor. Yatak endüstrisinin dikiş ve nakış işlemleri için ihtiyaç duyduğu birçok farklı iplik türü ve buna bağlı uygulama çeşitleri firmanın standında bir seyir keyfi yaşatacak.

Durak Tekstil standında öne çıkacak ipliklerin başında pazarda iyi bilinen Durak Duma ve Durak Duraless iplikleri bulunuyor. Üretimde verimliliği en üst seviyeye çıkaran bu iplikler, özel işlemler sayesinde kolay dikiş işlemi, dayanıklılık ve uzun ömürlülük sunuyor. Standart bir alt iplik bobinin sığacağı alana ortalama 4 kat iplik sunan Duma, merkezi boş hazır sarımlı masura ipliği bu özelliği ile daha az makine duruşu sağlıyor. Diğer yandan makine içinde sabit durması ve kendinden tansiyon ayarı olması gibi artıları Duma’yı tercih sıralamasında zirveye çıkarıyor. Hazır sarımlı bobin ipliği Duraless ise, Duma ile aynı sarım teknolojisini kullanarak üretiliyor; ancak ortasında standart ürünlerdeki gibi boşluk bulunuyor. Duraless, benzerlerine kıyasla 2 kata kadar daha fazla sarım ipliği sunuyor.

Yatak ve konaklama endüstrisinin son yıllarda yükselen yıldızı Durak Fire-Safe Grubu iplikler de fuar boyunca yakından incelenebilecek. Meta-aramid ve Para-aramid ipliklerin geç tutuşur özellikleri sayesinde güvenlik ve yangın endişeleri önemli oranda ortadan kalkıyor ve dayanıklı bir kullanım sağlıyor.

Durak Tekstil standını ziyaret edenler ayrıca SilverPro iletken ipliğini, Redolent kokulu ipliği, anti mikrobiyal, ekstra dayanıklı, su itici özelliklere sahip iplikleri de görebilecek. Bu çözümlerin önemli bir kısmı yatak sanayinin taleplerine net bir şekilde hitap ederken, bazıları da sağlık, gıda ve elektro domestik gibi farklı alanlara ve amaçlara dönük olarak geliştirildi ve üretildi.

Yiğit Durak; “İpliklerde fonksiyonellik öncelikli kriterimiz”

Fonksiyonellik özelliğinin kendileri için temel kriterlerin başında geldiğini söyleyen Durak Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Direktörü Yiğit Durak, stantta sergilenecek iplikler dahil olmak üzere tüm ürünlerin en verimli üretimi sağlamak için tasarlandığını kaydetti. Durak; “Pazardaki standart ipliklerle karşılaştırıldığında birçok yapısal farklılığa ve özel üretim süreçlerine sahip olan bu ipliklerimiz gerekli patentleri ve uluslararası geçerliliğe sahip sertifikaları ile yarattığı değeri teyit ediyor. Örneğin pazarda muadilleriyle çok benzer bir dış görünüşe sahip olmakla birlikte, Duma ipliğimiz patentli özel sarım sistemiyle dünyada ilk ve tektir” dedi.

Geçtiğimiz yıl ilk kez IBIA EXPO fuarında sergiledikleri Durak SilverPro ipliğin bu alandaki ilk ve tek yerli iletken dikiş/nakış ipliği konumunda olduğunun altını çizen Durak, başarılı bir şekilde ticarileşmeye devam eden bu çözümün yeni olanakları beraberinde getirdiğini anlattı. Durak sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu ipliğimiz, akıllı tekstiller ve giyilebilir teknolojiler gibi uygulama alanlarında yeni imkanlar yaratıyor. Bu yenilikçi çözümümüz sayesinde, hiçbir enerji harcamadan yataktan veriler toplanıp analiz edilebilir, ayrıca afetlere karşı daha çok koruma sağlayacak ürünler üretilebilir. Hem hasta bakımında hem de günlük rutin sağlık bilgisinin elde edilmesinde Durak SilverPro ipliğimiz, çok daha fazla alana hitap etmeye hazır”.

“Teknoloji, doğa ve sanat temalı stant konseptimizi sürdüreceğiz”

Geçen yıl katıldıkları ilk IBIA EXPO fuarının çok başarılı ve iş anlamında da oldukça faydalı olduğunu hatırlatan Yiğit Durak, bu yıl fuarın daha çok tanınırlığa kavuşması ve ulaşımın nispeten daha rahat olması nedeniyle daha başarılı bir fuar olmasını beklediklerini açıkladı. Geçen yılki fuarda Latin Amerika pazarından yoğun ilgi aldıkları bilgisini veren Durak, IBIA EXPO 2023’te de Kuzey ve Güney Amerika başta olmak üzere birçok farklı bölgeden profesyonellerle buluşmayı beklediklerini söyledi.

Fuarın yatak endüstrisi için önemli bir platforma dönüşme yolunda ilerlediğini ifade eden Durak sözlerini şöyle sürdürdü; “Endüstri bütün bileşenleri ve tedarik zinciriyle buluşacağı bir platforma kavuştu. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da fuardan memnun ayrılacağımızı umuyoruz. Bu amaçla fuarda pozisyonumuzu koruyarak yer alacağız. Geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da fuarda teknoloji, doğa ve sanat temasını yansıtan stant konseptini bir standart olarak sürdüreceğiz. Böylece ziyaretçilerimiz kurumsal bir devamlılık ve güçlü bir güven duygusu ile bizlerle buluşabiliyor.”

Yatak endüstrisinde iplik kalitesinin standart ve stabil halde olmasının önemini vurgulayan Durak, özellikle çok iğneli makinelerde iplik sarfiyatının optimal seviyede tutulmasının hassas bir konu olduğuna değindi. Durak; “Satın alırken ekonomik görünen bazı ürünler sonrasında sarfiyat artışı ve ürün kalitesinde bozulma gibi sonuçlara yol açabiliyor. Etikette ucuz olan malzeme üretimde pahalıya mal olabilir. Fuar boyunca bir araya geleceğimiz üreticilerle ve sektör profesyonelleriyle verimli çalışmanın şartları ve tedarik zincirinde iplik konusunda dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda görüşmeler yapacağız. Teknik ekibimiz yatak üreticilerine en uygun çözümlerin hangileri olabileceğini göstermek için hazır olacak” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@