banner24

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Dünyada Bir Milyonuncu Robot Sevkini Gerçekleştiren İlk Şirket FANUC Oldu

FANUC, yeni bir kilometre taşını geride bırakarak bir milyonuncu robot sevkini gerçekleştirerek dünyada bir ilke imza attı.

Endüstri Güncel 10.10.2023, 15:15 Melike Kaya Bayram
19
Dünyada Bir Milyonuncu Robot Sevkini Gerçekleştiren İlk Şirket FANUC Oldu

Otomasyon endüstrisinde CNC kontrolör, robot ve makinelerin geliştirilmesine öncülük eden FANUC, yaklaşık 50 yıl önce üretim hattına yerleştirdiği ilk robotun ardından yeni bir başarıya imza atarak liderliğini kanıtladı. Pazara halihazırda imalatta kaynak, boyama, montaj ve paketleme gibi çeşitli görevleri yerine getiren 200’den fazla robot modeli sunan FANUC, kısa bir süre önce bir milyonuncu robot sevkini gerçekleştirdi. 2017 yılında üretimini gerçekleştirdiği endüstriyel robotların toplamında 500 bin adede, 2022 yılında ise CNC üretiminde 5 milyon adede ulaşan firma, lider olduğu robot alanındaki hakimiyetini bir milyon sevke ulaşarak daha da pekiştirerek dünyada bu başarıya ulaşan ilk şirket oldu.

FANUC robotları bugün üretimin her alanında

Endüstriyel robotların geçmiş zamanda ağırlıklı olarak otomotiv ve elektronik sektörlerinde kullanılırken günümüzde gıda, ilaç ve hatta el sanatları da dahil birçok alanda kullanıldığına dikkat çeken FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, “İmalatta kaynak, boyama, montaj ve paketleme gibi çeşitli görevleri yerine getiren 200'den fazla robot modeli sunuyoruz. Özellikle iş birliğine dayalı robotlarımız, harici güvenlik çitleri olmadan sahadaki personelle birlikte çalışabildikleri için popülerlik kazanıyor. Bununla birlikte, geleneksel üretim robotları sektörümüzde hala baskın durumda ve otomotiv endüstrisinde olduğu gibi kullanımları elektromobiliteye geçişi hızlandırıyor. Biz de FANUC olarak etki alanımızın her geçen gün genişlediği bir ortamda bir milyonuncu robot sevkimizi gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Robotlara yönelik uygulamalar her geçen gün genişliyor ve talebin gelecekte de önemli ölçüde artmaya devam etmesini bekliyoruz. Bu amaçla müşterilerimizin otomasyon ihtiyaçlarını desteklemek; kalite, performans ve tedarik yeteneklerini daha da geliştirmek için çaba gösteriyoruz" dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@