banner143

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

INEVA, Arıtma Çamuru Yönetim Teknolojileri ile IFAT Eurasia’da

INEVA, 21-23 Ekim Tarihleri Arasında, Avrasya’nın Lider Çevre Teknolojileri Fuarı IFAT Eurasia 2021’de Yüzde 100 Yerli Teknolojileri ile Yerini Alıyor.

Endüstri Güncel 22.10.2021, 09:45 Melike Kaya Bayram
144
INEVA, Arıtma Çamuru Yönetim Teknolojileri ile IFAT Eurasia’da

Türkiye’de termal yöntemle arıtma çamurunun bertarafında yüzde 45 ile pazar lideri konumundaki INEVA, Avrasya’nın lider çevre teknolojileri fuarı IFAT Eurasia’da dünyanın dört bir yanından gelecek misafirlerle buluşacak.

Tüm dünyadan çevre teknolojileri alanında faaliyet gösteren yüzlerce şirket ile binlerce misafiri buluşturan IFAT Eurasia, katılımcılara çevre teknolojileri alanındaki en son teknoloji ve inovasyonlardan haberdar olma ve bu alanda çözüm üreten şirketleri yakından tanıma fırsatı sunuyor.

YÜZDE 100 YERLİ TEKNOLOJİ

Çevre ve atık sorunları, tüm dünyada devasa boyutlara ulaşan ve yatırımların sürekli olarak arttığı bir alan.Türkiye’de her gün evsel ve endüstriyel arıtma tesislerinden yaklaşık 9-10 bin ton yaş arıtma çamuru çıkıyor. 2014 yılında kurulan ve 2016 yılından bu yana Bursa merkezli Coşkunöz Holding bünyesinde faaliyet gösteren INEVA, TÜBİTAK ile geliştirdiği yüzde 100 yerli teknoloji ile, arıtma çamurunu belediyelerin su kanal idareleri, atık su arıtma tesisi olan organize sanayi bölgeleri ve kendi atık su arıtma tesisleri olan özel sektör firmaları gibi ihtiyaç duyulan yerlerde kurduğu tesislerde termal yoldan bertaraf ederek, enerji üretiyor.

2019 yılında da fuara katılan INEVA, bu yıl, arıtma çamurunu yerinde bertaraf eden tesislerinin bir maketini de fuardaki standında sergileyecek. Maket, VR (Sanal Gerçeklik) teknolojisi ile 3 boyutlu olarak gezilebilecek. INEVA Genel Müdürü Erman Çakal IFAT Fuarı’na katılımları ile ilgili olarak şunları söyledi: “Atık yönetimi konusu hem kamu hem özel kuruluşlar nezdinde büyük aciliyet gerektiriyor. INEVA olarak biz de atık su artıma tesislerinde biriken arıtma çamurunu bertaraf ederek bu alandaki çözümlere katkıda bulunuyoruz.Mühendislik, projelendirme, üretim, montaj hizmetlerinin yanı sıra isteniyorsa tesisin işletme ve bakımını da üstlenerek arıtma çamuruna sürdürülebilir çözümler sunuyoruz. Çevre teknolojileri, önümüzdeki yıllarda en fazla yatırım yapılan alanlardan biri olacak. IFAT Eurasia, sektördeki inovasyonları takip etmek isteyenlere hitap eden çok önemli bir etkinlik. Fuarda, misafirlerimize tesislerimizin bir modeli üzerinden teknolojimizi ve hizmetlerimizi detaylı olarak anlatma fırsatı bulacağız.”

TÜRKİYE’DE 8 TESİSİ BULUNUYOR

Arıtma çamurları, çevre açısından yönetilmesi zor ancak enerji değeri olan bir atık türü. INEVA’nın halihazırda Türkiye’de faaliyette bulunan 8 bertaraf tesisi bulunuyor. Bunların 5’inde buhar üretilirken, Kocaeli’de kurulu 2 tesis ile Gaziantep’te elektrik üretimi yapılıyor. INEVA faaliyete geçirdiği tesislerle kurumları arıtma çamuru bertarafı maliyetinden kurtarırken, alım garantili, temiz ve çevreci elektrik üretimine de katkı sağlıyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@