banner143

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Solarçatı ve HT Solar, 100 MW Panel Alım Ve Tedarik Sözleşmesi İmzaladı

SolarEX İstanbul’da imzalanan sözleşme ile 100 MW’lık temiz enerji üretecek olan güneş enerji santralleri, TOPCON güneş panelleriyle kurulacak.

Enerji 05.04.2024, 15:15 Melike Kaya Bayram
331
Solarçatı ve HT Solar, 100 MW Panel Alım Ve Tedarik Sözleşmesi İmzaladı

Güneş enerjisi ve teknolojileri sektöründe dünyanın en büyük 5 fuarı arasında yer alan SolarEX İstanbul, 4-6 Nisan tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlıyor. SolarEX İstanbul’da, yeni nesil TOPCON güneş panellerini ve yeni teknoloji ürünlerini ilk kez sergileyen HT Solar ve anahtar teslim güneş enerji sistemleri sunan “Solarçatı”, 2024 yılında, 100 MW’lık güneş paneli tedariki konusunda sözleşme imzaladı.

Ürettiği güneş panelleri ile Türkiye’nin güneş panellerinden sağladığı enerjinin yüzde 15’inden fazlasına tek başına imza atan HT Solar ve Türkiye’nin lider EPC firmaları arasında yer alan Solarçatı’nın 5 Nisan’da imzaladığı sözleşme ile yeşil büyümede sürdürülebilirlik hedeflerine çok daha fazla yaklaşmak üzere güneş enerjisi santralleri yeni nesil TOPCON panel teknolojisi ile kurulacak. Bu yeni sözleşme ile iki firma Türkiye’nin temiz enerjiye dayanan geleceğine katkısını artıracak.

“Daha iyi bir gelecek için ileri teknolojiyi tercih ediyoruz”

Solarçatı Genel Müdür Yardımcısı Yavuz Ünal, imzalanan sözleşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “Güneş enerjisi santrali (GES) kurulumlarımızda ileri teknoloji güneş panellerini üreten HT Solar ile çözüm ortaklığımız artan kapasite ile devam ediyor. Yeşil dönüşümün kilometre taşlarını birlikte dizdiğimiz bu önemli iş birliği anlaşması ile güneş enerjisi santrallerimizde daha yüksek kapasitelere yine HT Solar ve Solarçatı olarak birlikte imza atacağız. Solarçatı olarak ilkelerimiz doğrultusunda her zaman güneş paneli teknolojilerini yerinde hizmetlerle en ileri verimlilikle sunmaya devam ediyoruz. Kurduğumuz santrallerdeki güneş panellerinde her zaman Ar-Ge ve teknolojide dünya sıralamasında üst sıralarda olan güneş panelleri seçen bir EPC firması olarak hizmetlerimizde her daim kaliteye öncelik veriyoruz” ifadelerini kullandı.

“İş birliklerimizi ve çözüm ortaklarımızı artırmaya devam edeceğiz”

HT Solar Enerji Satış ve Pazarlama Direktörü Emre Kulaç ise Solarçatı ile imzaladıkları sözleşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, “2016’da çıktığımız bu yolda yıllık 2 GW’a ulaşan üretim kapasitemizle ülkemizin temiz enerjiye dayanan geleceğini inşa ediyoruz. Solarçatı ile imzaladığımız bu yeni sözleşme ile de Türkiye’mizin yenilenebilir ve sürdürülebilir enerjisine katkımızı artırmaktan gurur duyuyoruz. Bu anlaşma ile beraber en yeni teknoloji olan TOPCON panellerimizi Solarçatı'ya sağlayacağız. Sektörün lokomotif firması olarak yurt içindeki iş birliklerimizi ve çözüm ortaklarımızı artırmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@