banner24

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Avon International’ın Yeni CEO’su Kristof Neirynck Oldu

Kristof Neirynck’e görevini devreden Angela Cretu ise danışman olarak Avon’a katkı sunmaya devam edeceği belirtildi.

Güncel 15.12.2023, 13:45 Melike Kaya Bayram
67
Avon International’ın Yeni CEO’su Kristof Neirynck Oldu

Brezilya merkezli Natura&Co çatısı altında faaliyet gösteren Avon International’ın başına, grubun Batı Avrupa Pazarlama Direktörü ve Genel Müdürü Kristof Neirynck getirildi. Angela Cretu, CEO’luk görevini 1 Ocak 2024 itibariyle geçerli olmak üzere Kristof Neirynck’e devretti. Avon’daki 25 yıllık kariyerini geride bırakan Angela Cretu’nun yeni dönemde, danışman olarak Avon’u desteklemeye ve markaya katkıda bulunmaya devam edeceği bildirildi.

Başarılarla dolu bir kariyeri geride bıraktı

Avon, Angela Cretu’nun liderliğinde başarılı bir geri dönüş stratejisi başlattı. Angela Cretu Avon’u, işletim modeli ve portföy açısından daha basit ama çok daha verimli bir konuma  ulaştırdı. Angela Cretu ile birlikte Avon'un geleneksel doğrudan satış modeli, ticari modelde büyük bir dönüşüme sahne oldu. Avon ayrıca Ar-Ge’nin yeniden tasarımı ve teknoloji modernizasyonu yoluyla, geleceğe odaklanan çok kanallı bir sosyal satış modeline geçiş yaptı. Angela Cretu’nun CEO’luk görevi boyunca Avon'un amaç odaklı kampanyası yeniden öne çıktı., Avon, kadınları güçlerini benimsemeye, erişilebilir birinci sınıf güzelliğe erişim ve esnek kazanç ve öğrenme fırsatlarıyla hayatlarını iyileştirmeye teşvik eden bir yapı olarak fark yarattı. Bunun yanı sıra Avon, meme kanseri ve toplumsal cinsiyete dayalı şiddet konusunda farkındalık yaratarak önemli bir misyonu yerine getirdi. 

Avon’un kârlılığına önemli katkılar sağladı

Vizyoner bir lider olan Avon’un yeni CEO’su Kristof Neirynck, iş hayatındaki değişimleri ve adım adım büyümeyi yönlendirmede ustalaşan bir isim olarak öne çıkıyor. Kristof Neirynck, son iki yıldır Avon'un Global Pazarlama Direktörü olarak markanın değişimine öncülük etti ve brüt kâr marjında önemli bir iyileşme elde etti. 2023 yılının başında Batı Avrupa Genel Müdürü rolünü üstlenen Kristof Neirynck liderliğinde Avon, kârlılığını önemli bir boyutta artırdı. Kristof Neirynck, doğrudan satış kanalının istikrara kavuşması ve markaya çok kanallı erişimin sağlanması konusunda da büyük katkılar sağladı. Kristof Neirynck, Avon'a katılmadan önce, Walgreens Boots Alliance'ta (WBA) Küresel Markalar Pazarlama Direktörü olarak görev yaptı. Bu görevde, Güzellik ve Tüketici Sağlığı alanında dünya çapında 4 milyar doların üzerinde satışı temsil eden 20'den fazla markanın portföyünü yönetti. WBA'dan önce, önemli bölümlerde liderlik pozisyonlarında bulunduğu P&G'de 13 yıl geçirdi.

Öte taraftan Natura’nın eski CEO’su Alessandro Carlucci de Avon'un devam eden dönüşümüne ve gelecekteki büyüme planlarına yardımcı olmak üzere Natura&Co grubuna danışman olarak yeniden katılacak. 2005-2014 yılları arasında Natura'nın CEO'su olarak görev yapan Carlucci, 2012-2014 yılları arasında Dünya Doğrudan Satış Dernekleri Federasyonu başkanlığının yanı sıra BSR ve Arezzo&Co gibi organizasyonlarda üst kademelerde görev aldı.

Markanın istikrarında önemli bir rol oynadı

Natura&Co CEO'su Fabio Barbosa yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Angela'nın ayrılışı, markayı istikrara kavuşturduktan ve doğru halefi belirledikten sonra gelen, baştan sona planlanmış bir süreç oldu. Bizim yanımızda olmaya devam etmesinden dolayı büyük heyecan duyuyoruz ve yönetim kurulu adına liderliğinden dolayı kendisine teşekkür etmek istiyorum. Avon CEO'su olarak Kristof Neirynck’i aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Ayrıca Alessandro'nun doğrudan satış ve kozmetik alanındaki uzmanlığını da beraberinde getirerek organizasyona geri dönmesinden de memnuniyet duyuyorum."

Angela Cretu şunları söyledi: "Büyüleyici, bağımlılık yaratan ve sonuçları tatmin edici bir Avon yolculuğunu deneyimleme ayrıcalığına sahip oldum. Avon ekibimin sarsılmaz ortaklığına ve ortak değerlerine, akıl hocalarım olan Natura &Co kurucuları ve Yönetim Kurulu'na bilgece rehberlik ve destekleri için minnettarım. Hepsinden önemlisi, yaşam amacım ve değerlerim, çalıştığım ülkelerde hayat hikayelerini benimle paylaşan sayısız kadın tarafından şekillendirildi.”

Kristof Neirynck ise şöyle konuştu: “Avon'da bu yeni rolü üstlenmekten ve temeline Avon temsilcilerini alan, çok kanallı bir işletme olma yönündeki gelişimini sürdürecek olmaktan onur duyuyorum. Yenilikçi, uygun fiyatlı ürünler ile kadınlara kendi şartlarına göre çalışma fırsatı veren yaratıcı bir iş modeli sunan ikonik bir markamız var.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@