banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

Bir İlke İmza Atan Karma Türkiye Çok Sesli Yeni Bir Dünya Sunuyor

Karma Türkiye, gelişen teknoloji ve içerik anlayışına farklı bir heyecan kazandırarak yeni nesil yayıncılığa çok sesli bir platform olarak öncülük ediyor.

Güncel 05.04.2023, 16:00 Melike Kaya Bayram
44
Bir İlke İmza Atan Karma Türkiye Çok Sesli Yeni Bir Dünya Sunuyor

Gelişen teknoloji ve içerik anlayışına farklı bir heyecan kazandırarak yeni nesil yayıncılığa çok sesli bir platform olarak öncülük eden Karma Türkiye binlerce podcast ve sesli içeriğin yanı sıra, interaktif radyo yayınları da yapıyor. Bir ilke imza atarak çok sesli yeni bir dünya sunan platform hem içerik üreticisine hem de kullanıcılarına bambaşka bir deneyimle beraber kazanç yolları da sunuyor. Sosyal özellikleri ile öne çıkan platformda; kullanıcılar chat yapabiliyor, yeni arkadaş edinebiliyor, arkadaşları ile takipleşip mesajlaşabiliyor; üreticiler ise onaylı artist profil özelliği ile beraber farklı avantajlardan faydalanıyor.

Platform, pod yayıncıları, radyo programcıları, seslendirmenler ve yazarlara içerik üretebilmenin kolay halini sunuyor. İçerik üreten herkes; platformda yer alan “Başvuru” butonu sayesinde podcast kaydetmek, içerik yazmak, seslendirme yapmak ya da radyo yayını yapmak için tek tıkla başvuru yapabiliyor. Başvurunun ardından onaylanan içerik üreticileri için hızla sanatçı profilleri oluşturuluyor ve yayınlanan içerikler sanatçıların onaylı profillerinde yerini alıyor. Karma Türkiye’yi tüm platformlardan ayıran “Paylaştıkça Kazan” özelliği ile kullanıcı, kişiye özel referans kodunu paylaşarak arkadaşını platforma kazandırdıkça parapuan biriktiriyor; biriktirdiği parapuanlarla ise sürpriz hediyelerden ve avantajlardan yararlanıyor. Böylece her kullanıcı, paylaştıkça kazandıran bir sisteme dahil oluyor.

2019 yılında RTÜK lisansını alarak online radyo platformuyla sektörde yerini alan Karma Türkiye, 2022 Mayıs ayında kitle fonlamaya çıktı. 2022 Haziran ayında tamamlanan 1,5 milyon TL’lik kitle fonlama sürecinin ardından; yeni arayüzü ve benzeri henüz geliştirilmemiş olan özellikleriyle 21 Ekim 2022 tarihinde tüm mobil mağazalarda yayınlandı. Platformun tüm özelliklerinin kullanılabildiği 15 Kasım tarihinde hayata geçen ayrı bir web site sürümü de bulunuyor.

4 Ayda 270 Bin Dakika Dinlenme

Yerli bir sesli sosyal medya platformu olma yolunda ilerlediklerinin altını çizen Karma Türkiye Kurucu Ortağı ve CEO’su Dilruba Özcan, “Dört ay gibi kısa bir sürede büyük bir başarı elde ederek 300’ü premium olmak üzere 5000 üyeye ulaştık. Aynı dönemde 150 binden fazla tekil stream dinleyici ve 29 bin yeni kullanıcı elde ettik. Ayrıca bu süre içinde 270 bin dakika podcast ve sesli içerik dinlenme ile 568 bin sayfa görüntülenmeye ulaştık. Yerli girişimler arasında da önemli bir yer edinen platformumuz ile MWC Barcelona fuarında katılımcılarımızla tanıştık.  Karma Türkiye, Bilgiyi Ticaretleştirme Derneği (BTM) İstanbul'un desteğiyle Türkiye'yi temsil eden 3 girişim ve projeden biri olduk. Kısa sürede elde ettiğimiz başarımızda deneyimli ekibimizin etkisi büyük. Platformumuzun CTO’su Reha Özcan 15 yıllık yayıncılık ve prodüksiyon deneyimlerini Karma Türkiye çatısı altında sürdürüyor. Yazılım ekibimizin liderliğini ise yine proje ortaklarından AppLogist kurucuları Utku Ertürk ve Zekai Turan yapıyor. 100’den fazla içerik oluşturucu, 8 kişilik tam zamanlı ve 6 kişilik yazılım ekibi, yüzlerce içerik üreticisi ile kuruluşumuzdan bu yana yüksek istihdamla ilerleyişimizi sürdürüyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@