banner24

banner72

banner164

banner171

banner26

banner165

Hedef 5 Yıl İçinde Dünya Markası Olmak

32 yıllık geçmişiyle kendi sektörünün köklü markalarından olan Ediz Dereli Mücevher ihracattaki başarısının ardından geniş bir bayi ağı kurma kararı aldı.

Güncel 22.02.2022, 10:45 22.02.2022, 09:23 Melike Kaya Bayram
115
Hedef 5 Yıl İçinde Dünya Markası Olmak

32 yıllık geçmişiyle kendi sektörünün köklü markalarından olan Ediz Dereli Mücevher, ihracattaki başarısının ardından geniş bir bayi ağı kurma kararı aldı. İsmini markasıyla birleştirmiş olan Ediz Dereli uzun yıllardır ABD, İngiltere, Almanya, Avusturya, Hollanda, Hong Kong, Rusya ve Kazakistan'a ihracat yaptıklarını belirterek bayileşme konusundaki yeni stratejileri doğrultusunda Türkiye'de 2022 yılı içerisinde 15 bayi, 5 yıl içinde ise Türkiye'nin yanısıra dünyanın önemli metropollerinde mağaza zinciri oluşturmak istediklerini ifade etti.

SÖRF EĞİTMENLİĞİNDEN MÜCEVHER PATRONLUĞUNA

Markanın kökleri Ediz Dereli'nin 1980'li yılların sonunda Türkiye'nin güney sahillerinde sörf eğitmenliği yaptığı döneme dayanıyor. Dereli, yabancılardan gelen talepler doğrultusunda yerel kuyumcuları ihracata yönlendirerek mücevher sektörüne adım attı. Sonrasında 1998 yılında İstanbul Şerefhan'da ilk ofisini kurdu. Zamanla ABD ve Avrupa'nın itibar sahibi mücevher tasarımcılarıyla kurduğu ilişkilerle onların ürünlerini Türkiye'de üretmeye başladı.

BREZİLYA'DA ZÜMRÜT MADENİ, TAYLAND VE HİNDİSTAN'DA OFİS

Ediz Dereli, sektöre ilk girdiği yıllarda değerli taş toptancılığı üzerine yoğunlaşmıştı. Brezilya’da bir zümrüt madeni ile kurduğu operasyonel ortaklıkla zümrüt, sonrasında Tayland ve Hindistan’da açtığı ofislerle de safir, yakut ve tanzaniti konusunda müşterilerine hizmet verdi. 2015 yılından itibaren pırlanta tedariğine başladı ve bu alanda geniş bir ürün çeşidine sahip oldu.

YENİ LOGO VE YENİ STRATEJİLERLE MARKALAŞMA TAMAMLANDI

Yeni açılımlarla mücevher sektörünün en büyük firmalarından biri olma hedefi belirleyen Ediz Dereli Mücevher önce logosunu yeniledi. 2021 yılı içinde TV reklamlarına ağırlık veren markanın 360 derece pazarlama faaliyetleri de adından sıkça söz ettirdi.  2022 yılı içinde ulusal ve uluslararası mecralardaki reklam ve pazarlama faaliyetlerine hız verecek olan Ediz Dereli Mücevher, bayi adaylarına bütünleşik bir hizmet sağlamanın altyapısını da tamamladı. Bayiler için yeni fırsatlar ve ürün paketlerinin yanısıra reklam ve iletişim desteği de sağlanacak.

FRANCHİSE SİSTEMİYLE GENİŞ BİR BAYİ AĞI KURULUYOR

2022 yılı için franchise vererek başlangıçta 10-15 arası konsept mağaza açılması planlanıyor.  Ediz Dereli Mücevher, bölgesinde güçlü bir markanın temsilcisi olmak isteyen bayi ve satış noktası adaylarına tüm başvuruları belirli bir süzgeçten geçirdikten sonra kapılarını açacak. İş ortaklarının ihtiyacı olan tüm gereksinimlerini planlayan markanın eğitim ve destek bölümleri mevcut. Ayrıca Ediz Dereli Personel Akademisi ile değerli taşlar, satış pazarlama, tezgahtarlık eğitimi ile iş ortaklarının yetişmiş eleman ihtiyacı da karşılanabilecek.

HEDEF 2030'DA DÜNYA MARKASI OLMAK

Marka yılı ilan edilen 2022 yılı içerisinde yoğun bir pazarlama faaliyetinde bulunan Ediz Dereli Mücevher, çalışmalarını uluslararası platformlara taşıyarak markasını dünya genelinde duyurmak istiyor. Dünyanın birçok noktasında yatırımcılar ile görüşmeler devam ediyor. Ediz Dereli Mücevher, özellikle ABD, Avrupa, Rusya, Arap Ülkeleri, Balkanlar ve Türki Cumhuriyetlerden bayilik konusunda yoğun talepler alıyor. Bütün bu talepler detaylı şekilde inceleniyor. Ediz Dereli Mücevher'in amacı 2022 yılında başlayacak yeni atılımla 2030 yılına kadar dünya markası olmak. Miami, Londra, Munih, Shuttgart, Moskova, Kiev, Dubai, Katar, Bakü, HongKong, Budapeşte, Prag, Talinn, Viyana, Kosova, Karadağ ve Bişhkek gibi önemli metropollerde mağazalar açılarak dünya ülkeleri ile ürünlerin kalitesi ve şıklığı paylaşılacak.

8 ÜLKEYE İHRACAT

Ediz Dereli Mücevher, 2020 yılından beri pırlanta ve değerli renkli taş tedarikçiliğinin yanısıra son tüketici için stil ve tarz sahibi geniş model seçeneklerini müşterilerine sunuyor. Aynı zamanda ABD, İngiltere, Almanya, Avusturya, Hollanda, Hong Kong, Rusya, Azerbeycan gibi ülkelere yaptığı ihracatla ülke ekonomisine katkıda bulunuyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@