banner24

banner170

banner164

banner171

banner157

banner165

İTÜ Çekirdek girişimleri deprem projelerini Şişli Habitat’ta yürütecek

Kahramanmaraş depreminde bölgeye sağladığı katkılar nedeniyle başarılı bir sınav veren İTÜ Çekirdek bünyesindeki 33 teknoloji girişimi, rotayı beklenen İstanbul depremine çevirdi.

Güncel 24.04.2023, 09:00 24.04.2023, 09:13 Melike Kaya Bayram
40
İTÜ Çekirdek girişimleri deprem projelerini Şişli Habitat’ta yürütecek

Geçtiğimiz 6 Şubat’ta art arda yaşanan deprem felaketinde bünyesindeki 33 teknoloji girişimi ile başarılı bir sınav veren İTÜ ARI Teknokent’in kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek, şimdi de beklenen İstanbul depreme için çalışmalara başladı. Şişli Habitat Yeni Nesil Yaşam Merkezi’nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesindeki İstanbul Planlama Ajansı (İPA) ile Girişimcilik Merkezi kuran İTÜ Çekirdek, Deprem Master Planı’nın hazırlanmasından yapı sistemlerine yönelik mevzuatlara kadar birçok alanda çalışma grupları oluşturdu. 33 teknoloji girişiminin 1.000 metrekarelik alanda 7/24 çalışma yaptığı İPA & İTÜ Çekirdek Girişimcilik Merkezi, deprem projelerinin merkez üssü oldu.

Şişli Habitat Yeni Nesil Yaşam Merkezi deprem projelerinin merkez üssü oldu!


Şubat ayında yaşanan depremin ardından tüm Türkiye’nin gündeminin tek bir konuya odaklandığını ifade eden İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş, “Afet sonrası yaraları sarmak için şu anda İTÜ Çekirdek’li girişimcilerimiz tarafından 33 deprem çözümü geliştirildi. Ayrıca, Şubat ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesindeki İstanbul Planlama Ajansı ileİPA-İTÜ Çekirdek Girişimcilik Merkezi’ni kurduk. İBB - İPA / İTÜ ARI Teknokent iş birliği ile açılan İPA-İTÜ Çekirdek Girişimcilik Merkezi; İstanbul Deprem Master Planı çalışmaları kapsamında, tüm paydaşlarımızın katılımı ile yeni çözüm ve teknolojiler geliştirmek adına çok önemli bir merkez olacaktır." şeklinde konuştu.

Amaç çalışmaları genişletip, hızlı önlem alınmasını sağlamak

Olası İstanbul depremi için hazırlıkların üç aşamada gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Dikbaş, sözlerine şöyle devam etti: “Sürecin doğru yönetimi adına alınacak önlemlerin belirli bir plan dahilinde yürütmemiz gerekiyor. Bunlardan ilki ve belki de en önemlisini deprem öncesi yapılan hazırlıklar oluşturuyor. İkincisi de deprem sırasında yapılacaklar. Bu da arama kurtarma çalışmalarından o anki haberleşmeye, geçici barınaklara kadar hazırlanacakları kapsıyor. Üçüncüsü de depremden sonra yapılması gereken çalışmalar. Bunlar da depreme dayanıklı bir yerleşkenin oluşturulması, psikolojik tedaviler, hayatın normale dönmesi için yapılacak çalışmaları kapsıyor. Biz Şişli’deki İPA-İTÜ Çekirdek Girişimcilik Merkezi’ni tamamen deprem projelerine ayırdık. Deprem Master Planı’nın hazırlanmasından tutun da İstanbul’daki zemin durumuna bağlı olarak yapı sisteminde hangi deprem izolatörünün kullanılacağına yönelik mevzuatın çıkarılmasına kadar tüm alanlarda çalışan gruplarımız var. Bu çalışmaların daha da genişleyip depreme karşı tüm önlemlerin alınması en önemli amacımız.”

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@