banner143

banner170

banner164

banner171

banner26

banner165

Sodexo Menülerini ‘Geleceğin Şefleri’ Belirliyor

Sodexo, 2016 yılından bu yana Gelecek Atölyeleri projesini hayata geçiriyor.

Güncel 07.03.2024, 12:45 Melike Kaya Bayram
374
Sodexo Menülerini ‘Geleceğin Şefleri’ Belirliyor

Sodexo, Türkiye’de aşçılık mesleğinin gelişmesine ve kız çocuklarının iş dünyasına emin adımlarla girmesine önemli katkılar sunuyor.  Dar gelirli dar gelirli ailelerin bulunduğu bölgelerde ve anlaşmalı olduğu okullarda kurduğu ‘Gelecek Atölyeleri’ mutfakları ile öğrencilerin, sektörün gerektirdiği donanımlarla mezun olmalarını ve profesyonel mutfaklarda deneyim kazanmalarını amaçlayan Sodexo, kız öğrencilere eğitim, staj ve iş imkânı sağlamasının yanı sıra malzeme desteğinde de bulunuyor.

Gelecek Atölyeleri Geleceğin Şefleri yarışmasında 12 kız öğrenci ana yemek ve tatlı olmak üzere 2 kategoride yarıştı. Yarışmada jüri yapılan yemeğin veya tatlının toplu yemek menülerinde uygulanabilmesini, atık yönetimini ve atıklarının nasıl geri dönüştürüldüğünü dikkate alarak değerlendirmede bulunarak kazanan yemekleri belirledi. Ana yemek kategorisinde ‘Tavuk Buket Sarma’ yemeğiyle Fatih Selçuk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Halime Can Yiğit ve Erva Öztürk, tatlı kategorisinde ise Bursa Necatibey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden İlayda Aksoy ve Nursena Özkul, ‘Portakallı Karamel Muhallebili Cevizli Kadayıf Çanağı’ tatlısıyla birinci oldu. Dereceye giren öğrencilerin yaptığı yemekler Sodexo menülerinde yerini alacak.

3000’den fazla kız öğrencinin hayatına dokunduk

Sodexo Türkiye olarak yüzde 45 ile sektörün çok üzerinde bir seviyede kadın çalışan oranına sahip olduklarını ve bu oranı daha da arttırmayı hedeflediklerini vurgulayan Sodexo Türkiye CEO’su Ahmet Zeytinoğlu, “Gerek yönetim gerekse diğer pozisyonların istihdamında kadın adaylarımıza öncelik sağlıyoruz. Toplumsal cinsiyet ve fırsat eşitliği çerçevesinde sosyal sorumluluk projeleri hayata geçiriyoruz. Gelecek Atölyeleri bu anlamda bizim için çok anlamlı bir proje. ‘Gelecek Atölyeleri’ projemiz kapsamında bugüne kadar İstanbul, İzmir Bursa ve Sapanca’da toplam 7 okula Gelecek Atölyeleri kurduk. 4 Meslek Lisesi, 1 Özel Eğitim Meslek Okulu, 2 Üniversite ile projemizi sürdürürken 3000’den fazla öğrencinin hayatına dokunduk” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@