banner143

banner72

banner164

banner171

banner31

banner165

2022 yılı sonu itibari ile 15 ürünümüzü sertifikalandırdık

600 modele varan ürün gamı ile birçok sektör ve prosesi hitap ettiklerini belirten Ensim Sensors Genel Müdürü Ayhan Öztürk, 2022 yılında özellikle patlayıcı ortamlarda tercih edilen ATEX sertifikalı ürün portföyünü güçlendirerek yılsonunda 15 model ürünü sertifikalandırdıklarını sözlerine ekliyor.

Proses Çözümleri 31.01.2023, 08:05 31.01.2023, 01:16 Serkan KIRAÇ
111
2022 yılı sonu itibari ile 15 ürünümüzü sertifikalandırdık

Zor şartları ölçebilmeye olan merak ve heyecanlarını proses tecrübeleri ile birleştirerek tercih edilme sebebi olduklarını vurgulayan Ayhan Öztürk ile Ensim Sensor’un güncel ürün ve projelerinin detayları üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

Ayhan Bey öncelikle Ensim’in sektörde fark yaratan ürün ve çözümleri ile çözümlerini tanıyabilir miyiz?
Endüstri 4.0’ın temel taşı ölçüm enstrümanlarıdır. Enstrüman üretiminde ki yerli imalat ihtiyacını hissederek 2002 yılından itibaren üretim yapmaya başladık.Üretim portföyümüz seviye ölçümü ve kontrolü ağırlıklıdır. Özellikle zor şartlar olan yüksek sıcaklık ve basınç altında ve ölçümü zor olan sıvı ve katı malzemelerin seviye kontrolü ve ölçümü ilgi odağımız oldu.17 çeşit seviye ölçüm yönteminde üretim yapmaktayız. Ayrıca akış, sıcaklık ve basınç değerlerini de ölçen sensörler üretmekteyiz. Geniş ürün yelpazemiz ile her türlü şartı barındıran ortamlarda ve malzemelerde bir çözüm sunabilmekteyiz. 20 seneyi aşkın imalat geçmişimizde ciddi bir tecrübe sahibi olduk. Müşterilerimize alternatifli çözümleri hızlı ve kaliteli bir şekilde sunabilmekteyiz.

Odaklandığınız sektörler için geliştirdiğiniz 2022 yılı çözümleriniz nelerdir?
Yaklaşık 600 modele varan ürün gamımız ile birçok endüstri koluna hitap ediyoruz. Konuttan enerji santraline, göl seviyesinden radyoaktif ortamda seviye ölçümüne kadar katı, sıvı, gaz ve aşındırcı özelliği bulunan malzemeler dahil endüstrinin gelişimine ayak uydurması için ürünlerimize haberleşme protokolleri ve sertifikalar ekleyerek geliştirmeye çabalıyoruz. Özellikle patlayıcı ortamda çalışmayı belgelendiren ATEX setifikalı ürün portföyümüzü güçlendirdik. 2022 sonu itibarıyla seviye sensörleri, akış şalterleri ve sıcaklık sensörlerinden oluşan 15 model ürünümüzü sertifikalandırdık. Ülkemiz endüstrisinin ve yurtdışı müşterilerimizin bu tür taleplerini karşılamaktayız.

Mühendislik kadronuzu, satış öncesi ve sonrası teknik servis ekibinizi tanıyabilir miyiz? Ensim’in tercih sebebi olmasında mühendislik hizmetleri ve proses tecrübesinin etkisi nedir?
30 seneyi aşan tecrübeye sahip mühendis kadromuz ile güçlü bir üretim kadrosuna sahibiz. Personel devir hızında 10 seneyi yakaladık. Yetkin ve tecrübeli çalışan arkadaşlarımız ile üretimden satışa, kaliteden servise kadar yapımızı güçlendirdik.

Kurumsal yapıyı yedi yönetim sistemi üzerine kurduk. Kalite, çevre, bilgi yönetimi, müşteri memnuniyeti, enerji yönetimi, iş güvenliği ve iş sürekliliği yönetim sistemlerini sertifikalandırarak başarı ile uygulamaktayız. Ayrıca kaynaklı imalat ve PED gibi üretim sertifikaları ile de üretim kalitemizi koruyor ve geliştiriyoruz.

Kurumsal yapıya ve kaliteye bakış açımıza bu kadar önem verirken bunu şirket kültürü yapmayı ilke edindik. Bu kültürün, ürettiğimiz değerlerin her zaman müşterilerimiz tarafından takdir göreceğine inanıyoruz. Zor şartları ölçebilmeye olan merakımız ve heyecanımızı proses tecrübemiz ile birleştirmek tercih edilme sebebimizdir düşüncesindeyiz.

Biliyorsunuz özellikle günümüzde tedarik zincirinin bozulması ile ürün ve yedek parça tedarik sürelerinde iki yılı bulan termin süreleri veriliyor. Bu konuda sizin önlemleriniz neler oldu?
Siparişe dayalı bir üretim yöntemi uygulamaktayız. ERP sistemi ve veriye dayalı kararlarla süreçlerimizi yönetiyoruz. Pandemi sırasında tedarik zincirinde ki aksamaları bu sayede aşmayı başardık. Yarı mamül, hammadde ve mamül stoklarımızda oluşabilecek sıkıntıları aşarken, tedarik paydaşlarımızla olan ticari ilişkilerimizin etkisi çok oldu. Düzenli ödeme ve periyodik planlı ürün çekimlerinde yıllardır uyguladığımız sıkı disiplin sistemi işimizi çok kolaylaştırdı ve sorunları minimuma indirdi.

Distribütör ağınızı ve çözüm ortaklarınızla iş paylaşımınızı tanıyabilir miyiz? Partnerliklerinizi seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?
Yurtdışı distribütörlerimize ve çözüm ortaklarımıza ürünlerimiz ile değer katmaya çalışıyoruz. Tabi ki insanlar ve firmalar değerlerini korumaya ve onu yüceltmeye çalışırlar. İşini severek yapmak ve bundan heyecan duymak firmamızın seçiminde ana kriterdir.

4 kıtada 32 ülkeye ihracat yapmaktayız. Daha çok noktaya ulaşmak için yurtdışı ve yurt içi fuar katılımlarımız da olmaktadır. En son odaklandığımız bölge uzak doğu pazarıdır ve Malezya da ASİA Water 2022 - Kuala Lumpur fuarına katıldı. Avrupa menşeli belgeli imalat yapan bir marka olarak bu pazarlarda mevcudiyet sağlamayı arzuluyoruz.

Proje sürecinde size gelen talep sonrasında projenin tasarımı, ekipman veya sistemin belirlenmesi, kurulum ve devreye alma sonrası teknik servis hizmetlerine kadar Ensim Sensors nasıl bir yol haritası izliyor?
Müşterilerimize sunduğumuz değerleri üç kısımda görebiliriz. Ürün, Servis ve Sistem… Ürün seçimini kolaylaştırmak için katalog, kullanım kılavuzuna çok önem vermekteyiz. Dökümanları güncel, özgün ve bulanabilir tutarken müşterilerimize bilgi vermekten çekinmemekteyiz. Bizim kataloğumuzu inceleyen bir teknik personel daha ürünümüzü almadan tüm sorularına cevap bulmalı ve üretim tecrübemize güvenmeli. Bu konuda aldığımız olumlu geri dönüşler ile doğru yolda olduğumuzu görmekteyiz. Özellikle ürün seçim abaklarımızda tüm ürünlerimizi kapsayan standartlaşmayı sağladık. Bunu model grubu adı, teknik detayları ve opsiyonel özellikler diye üç grupta detaylandırdık.

Servis konusunda müşterilerimizin beklentilerinin çabuk geri dönüş ve kolay çözüm olarak görmekteyiz. Üretim gücümüz ve bakış açımız ile sorunun çözülmesinin müşteri memnuniyeti sağlayacağını biliyoruz. Unutulmaması gereken konu şudur ki ürünümüzün arkasındayız ve mutlaka bir çözüm sunabiliriz. Sorun olduğunda çözüm üretebilen, cevap verebilen bir marka olmak müşterilerimize verdiğimiz değerdendir. ‘My Ensim’ adını verdiğimiz bir uygulama ile özellikle servis modülü ile daha hızlı müşteri geri dönüşü ve bilgilendirme yapabilmek için bir projemizi 2023’te devreye almaya çalışıyoruz.

Proje bazındaki sistem çalışmalarında teknik çizimler ile daha anlaşılır çözümler sunabiliyoruz. Üç boyutlu tasarım ve sunum teknikleri ile destekliyoruz.

Önümüzdeki dönemde yeni sektörlerde, yeni bir alan ya da proses için hizmet planınız bulunuyor mu? 2023 yılı yeni distribütörlük, ürün – sistem veya yapılanma yatırım planlarınız var mıdır ajandanızda?
2023 için stratejik planımız çerçevesinde yeni faaliyetlerimiz olacaktır. 2021 sürdürülebilirlik Raporumuz ile sektörümüzde öncü olmak istedik. Sürdürülebilirliği bir yaşama bakış olarak gördüğümüzden sürdürülebilir değerler oluşturmaya odaklanarak, gelecekte daha da başarılı olabileceğimize inanıyoruz. Bunun için yapılan yatırımlar şirketimizin büyümesi için bir tezat oluşturmaz. Paydaşlarımız da bir farkındalık yaratarak, bu çalışmalara ortak ederek daha güçlü bir ülke ve daha yaşanabilir bir dünya olmayı sağlayabiliriz.

Üretimde dijital dönüşüm projelerimize devam edeceğiz. Üretimin her aşamasında veri üreten yapılar kurarak, bu verilerin performans artırımında nasıl kullanılacağına sistematik bir bakış açısı getiriyoruz. 2022 yılında 25 noktaya kadar dijital veri ürettik. Bu noktaların sayısının artırılması ve analizi ile üretimdeki darboğazlarımızı çözmeyi planladık.

Satış ta 2023 için pazarlama planımız ile müşteri ve ürün segmantasyonumuzu yeniden yapılandırıyoruz. 12 aşamalı bir iş planı ile müşterilerimize ve bayilerimize daha yakın temas kuracağımızı, bununla da büyüme trendimizi daha ileri götürebileceğiz.

Ürün çeşitliliğinde 2023 de tasarımı devam eden;
Akış ölçüm için ENABAR PitotTüp,
OEM Kapasitif Seviye Sensörü ECASe, ECAPe,
EPS 600 serisi Fark Basınç Gösterge ve Şalteri,
Kontrol ve Haberleşme özelliklerini barındıran Ensim Sight Kontrol Panosu ile
Haberleşme özelliği ile donatılan Lokal Sensör Göstergesi gibi projelerimiz ile müşterilerimize farklı çözümler ve değerler sunabileceğiz.

Son olarak eklemek istedikleriniz var mı?
Ayrıca bir işbirliği çalışmamızı da ilk sizinle paylaşmaktan mutluluk duyarız. Sıvı konsantrasyon ölçümünde dünyanın sayılı firmalarından VAISALA firmasının bu alanda Türkiye tek yetkili temsilcisi olduk. Kimya, gıda, ilaç gibi sektörlerde ışığın kırılma indisinden faydalanarak sıvı konsantrasyon ölçümü yapan Vaisala ürünleri şirketimizin portföyüne katkı sağlayacaktır.

2023 yılının Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yılı olmasından dolayı firmamız ve ülkemiz açısından çok başarılı geçeceğine inanıyoruz ve üretmeye devam ediyoruz.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@