banner24

banner72

banner164

banner171

banner157

banner165

Literatür birliğine ulaşma hedefi, endüstriyi KROHNE Academy’de bir araya getiriyor

Türkiye Endüstri’sinin günümüz talepleri için geliştiren en güncel çözümlerin konu edinildiği 9. yıl KROHNE Academy Proses Kontrol ve Otomasyon etkinlikleri Türkiye’nin birçok ilinden geniş katılımla ve ilgiyle gerçekleştirildi. Sahada aynı dili konuşmak ve literatür birliğine ulaşmak amacıyla dünya genelinde düzenlenen KROHNE Academy etkinlikleri, endüstrinin teknik kişileri tarafından ilgiyle takip ediliyor.

Proses Çözümleri 05.12.2022, 11:35 05.12.2022, 01:01 Serkan KIRAÇ
66
Literatür birliğine ulaşma hedefi, endüstriyi KROHNE Academy’de bir araya getiriyor

Ürün ve çözüm tanıtım etkinliklerinin aksine sahada son kullanıcı ve tesis teknik kişileriyle aynı dili konuşma amacı taşıyan uzmanlar, KROHNE Academy etkinliklerinde her yıl artan bir katılımla bir araya geliyor. Dijiport Medya ailesi olarak; KROHNE Academy Proses Kontrol ve Otomasyon etkinliklerinin 9. yılı itibari ile medya partnerliğini gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz.  

Etkinliğin başarısının sırrını, amacını ve 2022 yılı detaylarını KROHNE Türkiye Pazarlama ve İletişim Müdürü Can Merter, siz okurlarımız için özetledi. Hemen devamında ise katılımcıların yer yer organizatör markalarla gerçekleştirdiği çözüm partnerliğinin detayları ve etkinlikle ilgili görüşlerine yer verdik. Etkinlikte gerçekleştirdiğimiz söyleşilerimizin devamını Dijiport Medya Youtube Kanalımızda yayınladığımız Krohne Academy 2022 yılı etkinlikleri videomuzda izleyebileceksiniz. Keyifli okumalar diliyorum.

9. YIL ETKİNLİKLERİ GENİŞ BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ
Can Merter:
Dünya genelinde sürekli düzenlenmekte olan Krohne Academy’yi Türkiye’de 9. kez düzenliyoruz. Açıkçası çok iyi bir katılım oldu, uzun süreden beri insanlar yeniden düzenlememizi talep ediyorlardı. Çünkü Krohne Academy’nin alanında, otomasyon konusunda çok özel bir yeri var Türkiye’de. Bu yıl da temel bilimler, temel teknolojiler, otomasyonun kontrol, enstrüman ve aksiyon ayağında bilgiler verildi. Aynı zamanda günümüzün gerektirdiği enerji verimliliği, enerji izleme gibi özel konuları da bir araya getirme fırsatımız oldu. Ciddi deneyim paylaşımları oldu ve katılımcı da gerçekten çok güzel bir enerjiye sahipti. Onlar saha deneyimlerini paylaşıp sorunlarını dile getirdiler. 2023 yılı Krohne Academy etkinlikleri için burada yaşananlar yönlendirici olacak.

BİRÇOK İLDEN KATILIM GERÇEKLEŞTİ
İzmir bölgesindeki etkinliğe İzmir başta olmak üzere, Aydın, Manisa, Muğla, Denizli, Antalya ve hatta Gebze’den dahi katılımlar oldu. İzmir ve Adana’da ayırdığımız kontenjanların tamamı doldu. Bu gibi etkinliklere sektörde ihtiyaç duyuluyor. Geçmişte bir yılda 4 tane etkinlik düzenlediğimiz dahi oldu bu yüzden daha önceki 8 yılda toplamda 30’un üzerinde Krohne Academy etkinliği düzenlemiş olduk, Türkiye’nin farklı illerinde. Bunların hepsinin birikimini bugün ortaya kurduk. Ülkemiz endüstrisine ufacıkta bir katkıda bulunabildiysek gerek adımıza gerekse ortaklarımız Phoenix Contact gerekse Samson adına, ne mutlu.

BAŞARI, KONSEPTEN GELİYOR
Satışa odaklanmış bir etkinlik yapmıyoruz, burası bir fuar alanı değil. Biz son teknolojilerin getirdiklerini müşterilerimize aktarmaya çalışıyoruz ki sahada bir literatür birliğine erişelim. Birbirimizi daha rahat anlayabilelim. Endüstrinin gereksinimlerinin neler olduğunu bizler anlayabilelim, bizlerin onlara ne çözümler sağlayabileceğini anlamalarını sağlayabilelim istiyoruz. Bu karşılıklı bir iletişim, bu konseptle de karşılıklı iletişimi iyi bir şekilde kurduğumuzu düşünüyorum. Bu sayede gerek son kullanıcılar, gerekse mühendislik firmaları çalışanları son derece memnun ayrılıyorlar etkinlikten. Biz bu sinerjiyi korumayı amaçlıyoruz çünkü amacımız literatür birliği yaratmak, bilgimizi paylaşmak, sahadaki bilgiyi toplamak. Etkinliklerimizde petrokimya, gıda, kimya fabrikalarından, boya fabrikalarından, endüstriyel su tesislerinden katılımcılarımız oldu.

İŞTE 2022 YILI ETKİNLİKLERİNDE EN ÇOK SORULAN SORULAR
En çok sorulan sorularla birkaç kapsam söz konusu. Bu sorulardan ilkini temel teknoloji ve fizik bilgileri konusunda olduğunu söyleyebilirim.  Orda sahada yanlış bilinen ve yanlış süregelen alışkanlıklar var. Her ne kadar eskisine göre daha iyi olan bir endüstri kültürü oluşmuş olsa da yanlış olarak günümüze aktarılan bilgilerin doğrularıyla değiştirilmesini amaçlıyoruz. Kurduğunuz veya tasarladığınız sistemlerin uzun yıllar eksiksiz ve sorunsuz çalışması, yüksek verimli olarak çalışması ancak ilgili tüm çevrelerin konuya doğru yaklaşmasıyla mümkün.

Teknoloji inanılmaz bir hızla ilerliyor. Artık 5 yıl öncesi, eski olarak tanımlanıyor. Bu yüzden teknolojiyi yakından takip etmek gerekiyor. Biz güncel olan bütün bilgileri müşteriye sunuyoruz. Güncel teknolojinin getirdikleri ile ilgili de çok fazla soru var. İnsanlar geleceğin ne getireceğini, bugün sahada belirli bir oranda çözebildiklerini yarın ne kadar ve ne şekilde çözebileceklerini, yarın nasıl bir verime ulaşabileceklerini öğrenmek istiyorlar.

Adokim Kimya Proses Mühendisi Ahmet Türkgüzel: Proses şartlarımız oldukça ağır. Türkiye şartlarında standart olmayan ekipmanlar kullanıyoruz. Gerek boru çaplarımız gerek akışkan tiplerimiz daha özel ekipmanlar gerektiriyor. Bu konuda Krohne Academy etkinliklerini düzenleyen organizatör firmalar kendini kanıtlamış ve bu tarz spesifik ihtiyaçlarımıza çözüm sağlayabilecek firmalar.

Adokim Kimya Üretim Müdürü Tuğberk Yılmaz: Ağır sanayi koşullarında şu an için en önemli konulardan bir tanesi enerji verimliliği, enerji verimliliği konusunda yapmamız gereken en temel şey; mühendislik çözümleri… Buradaki mühendislik çözümlerinin bize Krohne Academy’de anlatılması ve bu çözümlerin sunulması en önemli etken oldu. Türkiye şartlarında bu tarz etkinlikleri bulmak zor. Bulmuşken de kaçırmamakta fayda var. 4 kişi katıldık ve her yılda katılmayı planlayacağız. Etkinliği gerçekleştiren markalara çok teşekkürler.

Polat Makine Proje Yöneticisi Süleyman Onur Öder: Zeytinyağı hatları üzerine makine üreten bir firma. Endüstrinin farklı dallarında kullanılan ekipmanlarımızda özellikle Krohne Academy’de bahsedilen debimetreleri, kontrol cihazlarını ve vanaları kullanıyoruz. Özellikle debimetreler, basınç transmitterleri, pano içindeki röleler ve kontrol vanalarını müşterilerimizin hatlarına dahil ediyoruz. Polat Makine olarak kontrol vanası tarafında bir ivme kazandık. Özellikle bazı petrol uygulamalarında, paket sistemler satma konusunda ve çözüm ortağı olma konusunda bu ekipmanları daha çok kullandığımız için bu yılki kontrol vanası konuları daha çok ilgimizi çekti.

Bu tip organizasyonlar hem tanışma hem sektörlerle ilgili çözümleri irdeleme ve mukayese etme konusunda çok faydalı oluyor.

Akdeniz Chemson Proses Geliştirme Uzmanı İsmail Alptuğ Gürbulak: Proseslerin tasarımında, devreye alınması konusunda görev almaktayım. Dijitalleşme ve dijital çağda endüstride teknolojilik ekipman kullanımı konusunda aklımda soru işaretleri vardı. Buradaki eğitimler sayesinde bu sorularıma yanıtlar buldum. Ayrıca Krohne’nin bize verdiği debimetreler, radar seviye ölçerler konusunda da biraz daha kapsamlı bilgi sahibi olduk.



 

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@