banner143

banner170

banner164

banner171

banner31

banner165

Stäubli Robotics Suite 2022, geliştirmenin tüm aşamalarında süreçleri hızlandırır

Yeni Stäubli Robotics Suite 2022 bu alanda, karmaşık otomasyon senaryoları için hem standart hem de özel çözümlerin kolayca görselleştirilmesine, simüle edilmesine, doğrulanmasına ve gerçekleştirilmesine olanak tanıyan optimize edilmiş ve güçlü yeni özellikleriyle etkileyici çözümler sunuyor.

Robotlu Uygulamalar 01.03.2022, 17:08 01.03.2022, 16:55 Serkan KIRAÇ
505
Stäubli Robotics Suite 2022, geliştirmenin tüm aşamalarında süreçleri hızlandırır

Endüstriyel üretimde montaj hatlarının otomasyonu ve sistem çözümlerine yönelik genel eğilim devam etmektedir. Bu, genellikle makine ve sistem üreticileri için zorluklar yaratır, çünkü standardizasyon arzusuna rağmen, müşterilerin tesislerinde ve mevcut yapıları

özelinde genellikle bu standartlardan uzak bireysel tasarımlar gerektirir. Yeni Stäubli Robotics Suite 2022 bu alanda, karmaşık otomasyon senaryoları için hem standart hem de özel çözümlerin kolayca görselleştirilmesine, simüle edilmesine, doğrulanmasına ve gerçekleştirilmesine olanak tanıyan optimize edilmiş ve güçlü yeni özellikleriyle etkileyici çözümler sunuyor.

Stäubli geliştirme ortamında yapılan iyileştirmeler ve sayısız yeni işlev, tasarım, simülasyon ve kurulum hata ayıklamasından üretim ve optimizasyona kadar tüm kullanım alanlarına yönelik kapsamlı çözümler sunar. Kullanıcılar için avantajlara bir örnek, Suite içindeki fare tıklamalarının sayısında önemli bir azalmadır ve görünür sonuçların hızlı ve kolay bir şekilde oluşturulmasıdır. Örneğin STEP dosyaları Sürükle ve Bırak yoluyla daha da hızlı içe aktarılabilirken, konumlandırma artık daha sezgiseldir. Snap Replace fonksiyonu, statik tasarım ortamından dinamik Stäubli geliştirme ortamına geçişi basitleştirir. Tasarımcılar genellikle statik robot modellerini tasarım taslaklarına ön aşamada yerleştirirler. Bu tasarım taslağı Stäubli geliştirme ortamına aktarıldığında, Snap Replace işlevi, mevcut statik robot modelinin dinamik bir modelle değiştirilmesine yardımcı olur. 3D ayarlarındaki bağlama noktaları otomatik olarak tanımlanır ve seçim için sunulur.

Yeni bir özellik olarak parça çizimleri entegre Komponent Katalog bölümünden seçilebilir. Eğer parça çizimleri veya montaj çizimleri sıkça kullanılıyorsa, kullanıcı bunları kolleksiyon bölümüne ekleyebilir. Böylece erişim ve işlemlerin hızlıca yapılabilmesi garanti edilmiş olur. Özel bir fonksiyon ile amaca daha hızlı ulaşabilmek için parça çizimleri komponent katalog bölümünden seçilebilir ve sürükle&bırak yöntemi ile 3D yerleşim üzerinde istenen pozisyona yerleştirilebilir.

Yeni Snap Fonksiyonu, nesneleri/bileşenleri konumlandırma veya önceden konum değişkenleri oluşturma gibi robotu istenen bir konuma basitçe hareket ettirmek için kullanılır.

Diğer bir yeni özellik ise, robotun mevcut tanımlanmış çalışma alanı içinde istenen her noktaya ulaşması için ideal konumun otomatik olarak tanımlanmasını garanti eden Konum Optimize Edici özelliğidir.


Stäubli Robotics Suite 2022, entegre bir özellik olan Ekran Kaydetme ile daha da geliştirildi. Kullanıcı, bir kayıt düğmesine basarak, Stäubli Robotics Suite 2022 içindeki her bir iş adımında simüle edilmiş robot görevlerini kaydedebilir ve müşteriye bir mp4 dosyası olarak gönderebilir. Bu, doğrulamanın hızlandırılmasına, süreçlerin koordine edilmesine ve onayların veya değişiklik taleplerinin kolaylıkla iletilmesine olanak tanır.

Bu sefer program içerisine entegre edilmiş Kontrol Paneli, simülasyon sırasında proses ve hareketlerde optimizasyon yaparken kullanıcıya destek olur. Yerleşimde yapılan değişikliklerden bağımsız olarak, robotların simülasyonunun nasıl gerçekleşeceğinin tanımlanması (operasyon modu, hız, koşturulacak uygulama, çarpışma algılama aktif veya inaktif, vb.), tekrarlayan iş adımları için gerekli olan zamanı önemli ölçüde azaltır. Sonuçta, tasarım aşamasındaki diğer yaratıcı adımlar (hücre tasarım ayarları, robotlar, komponentler vb.) için belirgin bir zaman kazancı elde edilir ve fonksiyonel oluncaya kadar işlenebilir, çarpışmasız bir uygulama ve etkileşim hatasız bir şekilde simüle edilebilir. Özet olarak, Kontrol Paneli, geliştirme aşamalarında daha iyi ve hızlı sonuçlar alınmasını kolaylaştırır.

Diğer bir yeni özellik ve devreye alma aşamasına geçerken bariz bir avantaj, Güvenlik Konfigürasyonunun Stäubli Robotics Suite 2022 ile CS9 kontrolörü arasında doğrudan aktarılmasıdır. Robot programcıları daha önce Güvenlik konfigürasyonunu çoklu, bazen karmaşık,

ara adımlar aracılığıyla robot kontrolörüne aktarmak zorundayken, Stäubli Robotics Suite 2022'den doğrudan aktarım artık standarttır.

Bu yeni imkanların çoğunun temeli, daha önce B2C işlemlerinde ve oyun sektöründe kullanılan, gerçekçi gösterim çeşitlerini eksiksiz bir şekilde sağlayan yeni güçlü 3D motora dayanır. Geniş üretim alanlarını bile simüle ederken, akıcı, sarsıntısız (jerk-free) 3D gösterimler, yüksek çözünürlüklü en küçük detaylara kadar elde edilebilir. Böylece, işler kolaylaştırılmış olur.

Bu yeni güçlü 3D motoru, Dassault Systèmes bünyesindeki Spatial Corporation firması ile yapılan işbirliği sayesinde elde edilmiştir. Spatial’ın, karşılıklı çalışabilirlik, modelleme ve görselleştirme paketleri (SDK’lar), arttırılmış kullanım kolaylığının yanında yüksek performans yeteneklerini kolaylıkla bir araya getirir. Spatial komponentleri üzerinden iş akışlarını tamamlayabilmek için ayrıntılı kişiselleştirme gerektiğinde, Spatial uzman ekipleri gerekli iyileştirmeleri yapmak için devreye girerek Stäubli ekibinin kendi uzmanlık alanına yoğunlaşmasını sağlar.

"SRS'nin gelişimini desteklemek için ayrılmaz bir rol oynayarak son iki yılda Stäubli'ye destekte bulunduğum için memnunum." Spatial'de Geliştirici ve Endüstri Süreç Danışmanı olan Zhe Gao, "Özellikle, Spatial bileşenlerinin Stäubli Robotics Suite'e entegrasyonunu özelleştirmeye yardımcı olma ve Stäubli'nin dünya çapındaki müşterilerine gerçek değer katma fırsatını memnuniyetle karşıladım."

Bugün, Spatial bize yüksek performanslı ve güvenilir bileşenlere sahip eksiksiz bir araç yelpazesi sunuyor, ancak tamamen teknik yapısından öte, Spatial'in bize eşlik ettiği kalite ve hızlı yanıt verme becerisini özellikle takdir ettim” diyor Robotik Ar-Ge kullanıcı yazılımı başkanı Stéphane Blanc. Spatial uzmanlarının açık fikirliliği ve işimizin özel ihtiyaçlarını anlama konusundaki istekliliği, sağlam ve uzun süreli bir ortaklığın başlangıcını işaret ederek, Ar-Ge ekiplerimizle gerçek, işbirlikçi bir çalışma kurmamızı sağladı."

Yeni işlevler ve bu modern 3D motor, Stäubli geliştirme ortamının en son 2022 sürümünü, ayrıntılı ve detaylardan oluşan simülasyonlarda bile yüksek performansıyla etkileyici, aynı zamanda kullanımı kolay ve zevkli olan son derece güçlü bir mühendislik aracı haline getiriyor.

Yorumlar (0)
Yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız!
banner140
banner158
Günün Anketi Tümü
Sektörel dergiler okunuyor mu?
Sektörel dergiler okunuyor mu?
banner159
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner161

Gelişmelerden Haberdar Olun

@